BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19

Bu CHP ile ha Kemal Bey, ha Muharrem Bey!

Haluk Pekşen çarpıcı mesajlar veriyor. ”CHP yıkılıp yeniden yapılanmalıdır. Aksi halde Kemal Bey gitse ne olur, Muharrem Bey gelse ne olur?

CHP hepimizin bildiği CHP…

40 yıldır ne ise bugün de o…

Hani bir söz vardır ya..

“Beşikte giren huy teneşirde çıkar” diye..

Atatürk sonrasının CHP’si  kurultaylar partisi olarak ün yaptı!.

Hani ‘Yenmiş de yenmiş’ diyordu ya Muharrem İnce…

O söze ekleme yapmak gerek..

“KURULTAY YAPMIŞ DA YAPMIŞ”

CHP’de bitmeyen şarkının adı artık bu olmalı…

Bestecilerini saymaya gerek var mı?

Bir düşünün 16 yılda Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili seçilmesinden Başbakanlığa, başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığına, oradan da Başkanlığa uzanan başarı zincirinin her halkasında CHP’nin muhalefet anlayışının emeği çok büyük!

Hep derim AK Partililer “Allah Kemal Bey’i başımızdan eksik etmesin” diye dua ediyor…

Gelelim CHP’de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ortaya çıkan kurultay krizine…

Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu’na “Gel Onursal Başkan ol, kurultaya git” şeklindeki teklifine olumsuz yanıt gelmesinin ardından dün örgütte kurultay isteyenler imza kampanyası başlatmış durumda…

Bir kere şunu söyleyelim..

Kemal bey ile CHP’de deniz bitti…

Muharrem Bey bu yapı ile umut olur mu?

Bugünkünden daha iyi olur görüşü hakim!..

Ama daha iyi olur demenin  önemi yok ki!..

İktidar olur mu?

İşte çok zor bu yapı ile!..

Yeterli imza toplanır mı bekleyip göreceğiz

İşte CHP’de hareketli günlerin yaşandığı bu süreçte insanlara değil partinin kurumsal kimliğine karşı  duyarlılık gösteren tek  isim Trabzon eski Milletvekili, Partinin Meclisi Üyesi Haluk Pekşen…

Pekşen “Bu yapı ile  ha Kemal bey ha Muharrem bey” diyerek  bence çok doğru analizler ve çağrılar yapıyor…

24 Haziran seçimleri öncesi Abdullah Gül’ün ortak adaylığına karşı çıktığı için Kılıçdaroğlu tarafından liste dışı bırakılan Pekşen’i takip etmek gerek diye düşünüyorum.

Kişisel hesap değil partinin geleceğinin peşinde

Bu yapı ile kim gelirse gelsin partinin sonuç alamayacağını söylüyor..

Pekşen ile konuştuk…

 “Osman Bey 40 yıldır Genel Başkan değiştirdik, 40 yıldır kurultay üzerine kurultay yaptık da ne oldu? Sonuç ne? Bana bunu biri anlatsın. Hala gerçekleri görmekten uzak duruyoruz. CHP yıkılıp yeniden yapılanmalı dır”  diyor.

Aslında yaptığımız görüşmenin kısa özeti işte bu sözler…

Pekşen  CHP’nin 21.yüzyıl siyasetinin çok gerisinde kaldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;

”Dünya değişiyor CHP bir türlü değişmiyor. Çünkü partiyi ele geçirmiş statükocu yapı iktidar olmasam dahi bu koltukta kalmalıyım anlayışı ile devam ediyor. Hep söyledik böyle gitmez. CHP iktidarlar partisi değil kurultaylar partisi olmaya mahkuk kalır. CHP’nin sorunu kurumsal kimlik sorunudur. Ecevit’in  efsane olduğu CHP’yi neden terk ettiğini bugün çok daha iyi analiz etmeliyiz. İşte bugünkü yapı nedeni ile. O nedenle CHP 81 milyonun kendisini göreceği bir tüzük ortaya koyabilmeli. Bu tüzükle ülkenin bütün kesimlerini, işçisini, esnafını, memurunu, sanayicisi, çiftçisini buluşturmayı başarmalıdır. Böyle bir tüzük ile siyasi komplekslerinden arınmış, ben değil tüzük, program ve hepimiz diyen liyakatli kadroları işbaşına getirip Genel Başkanını belirleyerek yola çıkmalıdır. Aksi halde sonuç bugünden farklı olamaz. 40 yıldır Genel Başkan değiştirdik, 40 yıldır kurultaylar yaptık, 40 yıldır umut vaat ettik. Sonuç 0. O nedenle CHP’de devrim zamanıdır.Devrim içinde yepyeni bir tüzük yepyeni kadrolar şarttır”.

*

Peki Muharrem İnce harekatı CHP’yi nereye taşır? Pekşen bu noktada  hiç de iyimser değil. İnce’nin de Genel Başkan olmasının sorunları çözmeyeceğini belirterek  çarpıcı sözler kullanıyor..

Dinleyelim…

 “Her seçim sonrası aynı manzara yaşanıyor. Bakın şimdi de aynı manzara. Kurultay da kurultay. Ortaya koyduğumuz manifestolar artık gazetelerde bile yer almıyor, değer görmüyor. Çünkü inanmıyor artık size kimse. Partimiz bugün nerede bulunuyor, nereye getirmek istiyoruz. Bunu tartışan yok. Yoksa Kemal Bey gitmiş Muharrem Bey gelmiş hiçbir şey fark etmez. Bu kafalarla gidecekseniz kapatın partiyi KSP (Koltuk Sevenler Partisi) kurun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bu ülkede  ‘Tek adam’ yapan kim? Biziz. Sonra çıkıp” Tek adam” diye  eleştiriyoruz. Bakın CHP’nin yıkılıp yeniden yapılanmayı hayata geçiremezse sıradan bir muhalefet partisi olarak kalmaya birilerinin koltuk aracı olmaya devam eder.”

CHP’nin Mustafa Kemal misyonunu ölümünün ardından iyi taşıyamadığını yolundan saptığını belirten Pekşen dinleyelim;

“CHP hizipler partisi olmaktan çıkıp Türkiye’de bütün kesimleri kucaklayan bir tüzük, bir program, bir proje ve sonucunda liyakatli kadrolarla birlikte bir Genel başkan ile ortaya çıkmak zorundadır. Allah aşkına 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde bu partinin bu yapı ile başarılı olacağına inanan kim var? Kemal bey Muharrem Bey inanıyor mu? Mustafa Kemal’in kurup bizlere emanet ettiği partiyi yok ediyorsunuz. Tekrar ediyorum.  CHP yıkılıp yeniden yapılmak zorundadır. Çünkü Mustafa Kemal’in CHP’sinden eser yok şimdi. Acı ama gerçek bu”

***

İşte CHP Trabzon eski Milletvekili, PM Üyesi Haluk Pekşen bunları söylüyor…

En  kritik sürecinde parti tabanında önemli bir karşılığı olan ama parti yönetimi tarafından üzerine büyük tezgah kurularak milletvekili yapılmayan, partinin halen PM Üyesi görevini yürüten Av. Haluk Pekşen bu kez ‘CHP’nin AKIL ADAMI’ olarak önemli misyon üstlenmiş durumda…