BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  DÜNYA

Brezilya Ulusal Müzesi'nde korkutan yangın!

BREZİLYA'nın Rio de Janerio şehrindeki ülkenin en büyük ve en tarihi müzelerinden olan Ulusal Müze'de yangın çıktı. 200 yıllık müzede, arasında dinozor kemikleri ve Amerika'nın en eskisi olarak bilinen 12 bin yıllık bir iskelet de bulunan 20 milyondan fazla değerli parça bulunuyor.

Abone ol

Eskiden Portekiz Kraliyet Ailesi'nin de konutu olarak kullanılan, koleksiyonunda 20 milyondan fazla parçanın bulunduğu Brezilya'nın en büyük ve en tarihi müzelerinden biri olan Rio de Janerio'daki Ulusal Müze'de yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Müzenin ziyaretçilere kapalı olan Pazar günü çıkan yangının sebebi ise henüz bilinmiyor.
Yaklaşık 80 itfaiyecinin müdahale ettiği yangın, henüz kontrol altına alınamadı.
İtfaiye ekibinden Roberto Robadey, birkaç saat içinde yangını kontrol altına almayı hedeflediklerini kaydetti.
Müze, pazar günü ziyaretçilere kapalı olduğu için yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

'Kültürel bir trajedi'

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Tüm Brezilyalılar için üzücü bir gün. Tarihimizin değeri, binanın gördüğü hasarla ölçülemez" dedi. Brezilya'nın TV Globo kanalına konuşan müze müdürü yangının 'kültürel bir trajedi' olduğunu söyledi.

Amerika kıtasındaki en eski iskelet de o müzede

Müzede, Brezilya tarihine ait binlerce parçanın yanı sıra Mısır'a ait çok sayıda arkeolojik eser de bulunuyor. Müzenin doğa tarihi koleksiyonunda dinozorlara ait kemikler, Amerika kıtasında bulunan en eski iskelet olan 12 bin yıllık bir kadın iskeleti dahil çok sayıda önemli ve değerli parça vardı.
Müze çalışanlarının daha önce, mali kaynaklarda yapılan kesintiler ve binanın eski ve bakımsızlığından şikayetçi oldukları bildirildi.