BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98

Böyle elim bir olay karşısında tepkisiz kalınamaz

Her gün tecavüz haberleriyle yüreğimiz dağlanır oldu...

Her gün tecavüz haberleriyle yüreğimiz dağlanır oldu. Çocuklara karşı cinsel istismarda bulunan insan müsveddesi aşağılık varlıklara dur demek zorundayız. Gereken tepkiyi göstermek herkesin boynunun borcudur diye düşünüyorum.

*

Yapılması gerekenler açık ve net aslında. Kronolojik olarak sıralamak gerekirse…

Bu olayların geçmişi araştırılmalı ve cinsel istismar ile ilgili yetkili mercilere önceden yapılmış şikâyetler varsa, uygun şekilde değerlendirilip değerlendirilmediği sorgulanmalıdır. Üzerine düşen yükümlülükleri yerine eksik olarak getiren ya da yükümlülüklerini yerine getirmekten imtina edenlerin olduğu tespit edilirse cezalandırılmalıdır. Nihayetinde olaylarla ile ilgili bir takım iddialar söz konusu.

*

Daha sonrasında yapılması gereken şey ise uzmanlardan oluşan bir danışma kurulu oluşturulmalı ve eğitimde ne gibi adımlar atılarak bu tip suçların önüne geçilir, onlar irdelenmelidir. Bu durum neticede eğitim ile çözülebilecek bir durumdur. İnsanlara cinsel istismarın çok büyük suç olduğu, insanlık dışı olduğu ve daha önemlisi hiçbir şartta ve şekilde kabul edilir yanının olmadığı ve olmayacağı anlatılmalıdır.

Cinsel istismara uğrayan kişilerin susmaması gerektiğini, başta onlara olmak üzere herkese anlatmalıyız. Bu durum onların suçu değil. Çekinmelerini, bir suç işlemiş gibi korkmalarını ve susmalarını gerektiren bir vaziyetin olmadığını anlatmaya mecburuz.

*

Fakat gelin görün ki, eğitim ile ilgili en doğru adımı yarın itibariyle atmış olsak dahi 20 yıl sonra gözle görülür gelişim söz konusu olacaktır. Eğitimdeki bozulmalar da, iyileştirmeler de anında kendini belli etmez. Bu sebeple cezaları da uygun şekilde düzenlemeliyiz diye düşünüyorum.

Bu sapık zihniyetlerin önüne geçmek için çok daha caydırıcı cezaların gelmesi gerekmez mi sizce de?

Maalesef, ülkemizde cinsel istismar vakalarının sayısı da, vatan hainlerinin sayısı da hiç de az değil. Bu sebeple bu suçları göz önünde bulundurmak üzere belki idam cezası dahi gündeme getirilebilir.

*

Sürekli karşımıza tecavüz haberleri çıkıyor. Artık gerçekten yeter. Sözün bittiği yerde değil, daha çok konuşulması ve tepki gösterilmesi gereken yerdeyiz.

Bir insanın hayatının geri kalanını büyük psikolojik zorluklar içerisinde geçirmesine sebep olan canileri durdurmak durumdayız. Bu alçakça suçu işleyenleri sert cezalar ile terbiye etmeli ve yenilerinin olmasını engellemeliyiz.

Sağlıcakla kalmaya çalışın…