BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.491,78
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Boğaziçi'nin açık derslerinde konu kez stres

Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel konulara ilgi duyan herkes için başlattığı ve Sarıyer belediyesi iş birliğinde süren üçüncü döneminde 28 Mart Salı günü stresin sinir sisteminin üzerindeki etkileri tartışılacak.

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından ilk olarak geçen yıl Beşiktaş Belediyesi ile düzenlenen ve bu yıl Sarıyer Belediye’si ile süren ‘Açık Ders’lerde üçüncü dönem Elif A. Duman’ın ‘’Stresin Sinir Sisteminin Üzerindeki Etkileri’’ başlıklı semineri ile tamamlanıyor.

28 Mart 2017 tarihinde, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) katkılarıyla, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleşecek seminerde Elif A. Duman’ın ‘’Stresin Sinir Sisteminin Üzerindeki Etkileri’’ başlıklı sunumunda, stresli deneyimlerin beynin ve sinir sisteminin işleyişi üzerindeki etkilerinden bahsedecek. Bu bağlamda seminerde, öncelikle bu etkilerin genetik faktörlerle nasıl etkileşime girebildiği üzerinde durulacak, ardından bu etkileri depresyon gibi psikolojik sorunlarla ilişkisinden söz edilecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nin BU+ Etkinlikleri kapsamında başlattığı seminer dizisinde, farklı temalar altında psikolojiden bilgisayar mühendisliğine, fizikten dilbilime, birçok alandaki güncel gelişmeler ve önemli tartışma konuları katılımcılarla paylaşılıyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilen dersler saat 19:00’da başlıyor.

Dersler, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde (Darüşşafaka Mah. Akgün Cad. No:1) saat 19:00’da gerçekleşiyor.