BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25

Boğa Burcunda Güneş Tutulması...Maddi Manevi Güvenlik Arayışı...

29 Nisan’da saat 09:15’de Boğa burcunun 8 derecesinde Yeni Ay ve Halkalı Güneş tutulması meydana gelecek.

29 Nisan’da saat 09:15’de Boğa burcunun 8 derecesinde Yeni Ay ve Halkalı Güneş tutulması meydana gelecek.

Ülkemizden izlenemeyen tutulma Avustralya, Antartika ve Güney Afrika’dan gözlenebilecek. Yeni başlangıçları temsil eden Güneş Tutulmasının etkileri altı aylık bir süre içerisinde hissedilebilir.

Tutulmanın olduğu hafta, bir ay sonrası ve Güneş ile Mars’ın tutulma derecesine açı yaptığı 1-10 Ağustos aralığı önemli etkiler ortaya çıkabilir.

Toprak elementi ve sabit nitelikli Boğa burcu maddi değerlerimiz, para, sahip olduğumuz mal varlıkları, aşk, sevgi, estetik, sanat, beş duyuya hitap eden tüm ihtiyaçlarımızla ilgilidir.  Boğa burcu geçici, yüzeysel değil kalıcı ve uzun vadeli değerleri önemser.

Bu tutulmadan sabit grup burçlar Boğa, Akrep, Aslan ve Kova’nın ilk dekanında doğanlar ile 8 derece yakınlarında kişisel gezegeni olanlar etki alabilirler.

Özellikle 26 Nisan–2 Mayıs arası doğmuş Boğa’lar, 29 Ekim-3 Kasım arası doğmuş Akrep’ler, 29 Temmuz- 3 Ağustos arası doğmuş Aslan’lar, 26 Ocak–1 Şubat arası doğmuş Kova’lar bu tutulmanın etkisiyle hayatlarında önemli yenilikler yapabilirler.

Tutulma derecesi Schedir sabit yıldızı ile kavuşuyor. Bu yıldız Venüs tabiatında şanslı bir yıldızdır. Sanatçılar, müzisyenler ve yazarlar için başarı veren bu yıldız, mistik, ruhsal konuları ve astrolojiyi de destekler.

Tutulma Buteyn Ay durağında meydana geleceği için kadınlara ait kavramlar, aşk, sevgi, muhabbet, evlilik ve iş ortaklıkları için de verimli kabul edilir.

Tutulma anı haritasında Yengeç burcu yükseliyor. Yönetici Ay Güneş ile birlikte haritanın on birinci evinde yerleşerek sosyal ve toplumsal konuları öne çıkarıyor. Tutulma yöneticisi Venüs Balık burcunda yüceliyor ve haritanın onuncu evinde yerleşerek daha fazla güç kazanıyor. Tutulma derecesi ile sextile açı yapan Neptün ise haritanın tepesinde MC ile kavuşuyor.  

 

Su grubu burçlarda yerleşen Jüpiter, Satürn ve Venüs arasındaki olumlu görünümler devam ediyor. Bu yerleşimler sevgi, merhamet, maneviyat, özveri, ilham, sanat, sanatçılar ile ilgili etkileri daha güçlü hale getiriyor.

Tutulma noktasına yakın yerleşen Boğa burcundaki Merkür ve Plüton ile yaptığı üçgen açı sabırlı, güvenli ve istikrarlı uzun vadeli güçlü düşünceler, planlar ve anlaşmalara imkan verebilir.

Merkür iletişim, haber, medya, yazı, yazarlara ve güçlü etkilerine de özellikle vurgu yapıyor. Bunun yansıra öncü gruplardaki büyük karenin etkisi tutulma sırasında da görülüyor. Gökyüzündeki güçlü değişim ve dönüşüm enerjileri devam ediyor.

Boğa burcu bedenimizde boğaz, boyun, bademcikler, ses telleri, kulakları temsil eder. Vücudumuzdaki bu bölgelerin daha hassas olması ve tedavileri ile ilgili konuların gündeme gelmesi mümkün.

TUTULMA TÜRKİYE’Yİ NASIL ETKİLER?

Güneş tutulması haritası Yükseleni Yengeç olan ülkemizin haritası ile önemli temaslar yapıyor. Tutulma TC horoskopunun on birinci evinde meydana gelecek.

Burası Meclis, parlamento, yerel yönetimler, azınlıklar, dış ülkelerle anlaşmalar, şirketler, toplumsal kuruluşlar, halk hareketleri, organizasyonlar, yasa değişimleri, ekonomi, milli varlıklar ve borsayı ilgilendiren konuları kapsar.

Güneş tutulması güçlü bir yeni ay olduğu için bu alanlarda yenilikler ve değişimler bekleyebiliriz.

Güneş ve Ay burada yerleşerek ülkemizin beşinci evinde yerleşen natal Akrep Güneş’inin de karşısında yer alacak. Güneş ise ülkenin genel kimliği ve ülkenin liderlerini, yöneticilerini temsil eder.

Geçtiğimiz Nisan ayında ülkemizin Güneş’i üzerinde bir Ay tutulması yaşamıştık. Ay tutulması özellikle duygusal olarak etkilendiğimiz ve farkındalıklar  kazandığımız bir sürece ülkeyi soktu.

Akrep-Boğa hattındaki bu tutulmaların sonuncusu 23 Ekim’de meydana gelecek.

29 Nisan’da meydana gelecek Güneş tutulmasının etkisini Ekim ayına kadar altı aylık bir süreçte hissetmeye devam edeceğiz. Özellikle Ağustos ayının daha gergin etkiler ortaya çıkarmasını bekleyebiliriz.

Güneş etki aldığı için Cumhurbaşkanı seçimi ve başbakanlık gibi konularda önemli durumlar ve stresler oluşabilir.

Haritamızın köşe evlerini etkileyen öncü gruplardaki büyük kare güçlü bir değişim dönüşüm enerjisi vererek, kadersel kavramlarla bizi karşılaştırabilir. Jenerasyon gezegenlerinden oluşan bu kare toplumsal önemli değişimleri meydana getirebilir.

( Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız hemen  sorup öğrenebilirsiniz)

 (21 Mart - 20 Nisan) 

Boğa burcunda yaşanacak Güneş tutulması gelirleriniz, yatırımlarınız ve bütçenizde yeni oluşumlar içerisine girmenize imkan verebilir. Sahip olduğunuz bazı değerler ve kişisel yeteneklerinizin farkına varıp, gelir getirecek bir iş projesine başlayabilirsiniz. Para ile ilgili haberlerin ve konuşmaların fazla olacağı bir hafta geçirebilirsiniz.

Ev, mülk ve aileye ait bazı değerlerin alımı, satımı ve bunlarla ilgili bazı sözleşmeler de gündemde olabilir. Maddi gelişmeler evlilik veya ortaklık gibi kavramların değişime uğraması sonucu da meydana gelebilir. Bu dönemde ani tepkilerden ve riskli hareketlerden uzak durarak sakin ve güvenli adımlar atarak maddi durumunuzu yapılandırmalısınız.

 (21 Nisan - 21 Mayıs) 

Burcunuzda gerçekleşecek Güneş tutulması kuşkusuz sizin için önemli bir dönemi işaret ediyor. Hayatınızla ilgili önemli kavramlarda yenilenmeler ve değişimler yaşayabilirsiniz. Kendi değerinizin daha fazla farkına varabilir ve özgüven geliştirebilirsiniz. Özel ilişkileriniz ve ortaklıklarınızda belirleyici rolünüz artabilir ve saygı görebilirsiniz. İlişkilerinizi, ortaklıklarınızı ve yakın arkadaşlarınızı daha fazla gözden geçirebilir, yeni kararlar alabilirsiniz.

Bazı Boğalar bu dönemde dış görünüşleri ile daha fazla ilgilenebilir, önemli imaj değişimleri de yapabilirler. İletişim gücünüz yükseldiği için ve yazma, konuşma, eğitim konularında önemli başarılar elde edebilirsiniz. Kendinizin veya işinizin tanıtımı, reklam, medya, yayıncılık işleri için uygun bir dönemde olacaksınız.

 (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Boğa burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması, hayatınızda sizi zorlayan bağımlılıklardan ve zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için gerekli istek ve iradeyi verebilir. Psikolojik bir sorununuz için terapi, şifa, meditasyon, diyet, beslenme ve egzersiz programına başlayabilirsiniz. Günlük yaşamınız ve iş ve çalışma koşullarınıza önemli yenilikler gündeme gelebilir. Kariyer, iş ve para konularında orta vadeli gelişme dönemindesiniz.

Bu tutulma ile belirsizlikler ortadan kalkabilir ve siz de daha kararlı davranabilirsiniz. Zihinsel olarak maddi güvenliğiniz ve sağlığınız ile ilgili konulara daha fazla odaklanabilirsiniz. Günlük hayatın koşturmasından biraz uzaklaşabileceğiniz kısa bir mola, daha kararlı ve sakin olmanıza yardım edecektir.

 ( 22 Haziran-22 Temmuz) 

Boğa burcunda yaşanacak Güneş tutulması ile birlikte ait olduğunuz sosyal gruplar, arkadaşlarınız, projeleriniz ve gelecek hedeflerinizle ilgili yeni yapılandırmalar söz konusu olabilir. İş çevreniz ve sosyal hayatınızda geleceğinizi etkileyebilecek önemli kişilerle tanışabilirsiniz. Bu dönem para ile ilgili konularda anlaşmalar ve sözleşmeler de gündeme gelebilir. Günlük hayatınız, çocuklarınız ve duygusal ilişkilerinizle ilgili sorumluluklar zaman zaman sizi zorlayabilir.

Ancak şu dönemde yaşadığınız bir çok gelişme uzun vadeli geleceğinizi olumlu olarak etkileyebilir. Geleceğe umutla bakmalı, iyimser olmalısınız. Bu tutulma döneminde sahip olduğunuz manevi değerlerin daha fazla farkına varabilir ve sevildiğinizi hissedebilirsiniz. Sosyal ortamlarda size güven duyulduğunu görebilir önemli sorumluluklar alabilirsiniz.

 

 (23 Temmuz – 23 Ağustos) 

Boğa burcunda oluşacak Güneş tutulması iş, kariyer ve toplum önündeki kimliğinizle ilgili yenilikler getirebilir. Kariyerinizde yeni bir dönem başlayabileceği gibi, iş ortamınızda ve üstlerinizle ilgili değişimler de söz konusu olabilir. Eviniz, aileniz, ebeveynleriniz ile ilgili kavramlar da gündeminizde olabilir.  Son iki yıldır hayatınızda artan sorumluluklar ve bazı kısıtlamalar ile olgunlaştınız ve kendinizi geliştirdiniz.

Manevi ruhsal olarak farkındalığınızın arttığı bir dönemdesiniz. Bir çok sorununuz için de hiç beklemediğiniz yerlerden gizli yardımlar geliyor olabilir. Hayatınızda sağlam temeller oluşturduğunuz, zayıf olanları da terk ettiğiniz bir süreçtesiniz. Kariyerinizde uzun vadeli kalıcı değişimler ve yenilikler için şartlar olgunlaşmaya başlayabilir. İş kurmak, yeni bir pozisyon, evlilik, ortaklık, ya da yaşadığınız yerde değişim  orta vadede hayatınızı ve geleceğinizi  şekillendirebilir.

 (24 Ağustos - 22 Eylül) 

Boğa burcunda yaşanacak Güneş tutulması, eğitim, yurtdışı, seyahatler, medya, yayıncılık ile ilgili kavramlarda yeni başlangıçlar getirebilir. Bir süredir tıkanmış konulara çözüm bulabilirsiniz. Zihinsel ve ruhsal olarak olgunlaştığınız, hayat görüşlerinizin ve yaşam felsefenizin değiştiği bir dönemdesiniz. İşinizin medya ile bağlantıları, tanıtımı, yurtdışı ortaklıklar, hukuksal davalar, çocuklarınızın eğitimi gündeminizde olacak. 

İş veya özel işbirlikleri ve ortaklıklarla ilgili anlaşmalar ve sözleşmeler yapabilirsiniz. Gezegeniniz Merkür’ün Boğa burcundaki pozisyonu iletişim ve seyahatleri yoğunlaştırırken, maddi konularla ilgili imza ve kontratları da gündeme getirebilir. Yasal sorunların çözümü için uygun bir dönemde olabilirsiniz. Beklediğiniz haberler gelebilir. Sizin yakınlarınız veya eşinizin akrabaları ile iletişim artabilir ve onlarla ilgili gelişmeler olabilir.

 (23 Eylül - 23 Ekim) 

Boğa burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması ortak kazançlar, kredi, sigorta, prim, vergi,  miras, nafaka vb. konularında yeni başlangıçları hızlandırabilir. Bu dönemde hayatınızda işbirlikleri, ortaklıklar ve evlilikle ilgili hızlı gelişmeler olabilir. Bu kavramların maddi boyutları ile ilgili gelişmeler bu tutulma ile hayatınıza girebilir.

İşiniz için yatırım yapabilecek bir ortak ve maddi destek bulmanız da mümkün olabilir. Yurtdışı, medya, yayıncılık, eğitim ile ilgili kavramlardan da destek bulmanız mümkün görünüyor. Maddi yatırımlarınızı ve geleceğinizi daha fazla düşünebilir bununla ilgili uzun vadeli yapılandırmalar yapabilirsiniz. Emekli olma ve ikramiye gibi konular da gündemde olabilir. Sağlıkla veya estetik ile ilgili bazı tedavi ve operasyon planlarınız olabilir. Ancak bunlar için Mayıs sonunu beklemek daha doğru olacaktır.

 (24 Ekim - 22 Kasım ) 

Boğa burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması, iş birlikleri, ortaklıklar ve evlilikle ilgili önemli başlangıç ve değişimler getirebilir. Hayatınızın bu alanında sağlam ve uzun vadeli yapılandırmalara başlayabilirsiniz. Maddi alanda size destek olacak bir iş ortağı bulabilir, bir süredir devam eden birlikteliğinizde evlilik kararı alabilirsiniz. Gelişme imkanı olmayan ilişkileriniz de sona erebilir ve siz yeni ufuklara yönelebilirsiniz.

Burcunuzda 2 yıldır ilerleyen Satürn kendi sınırlarınızı daha iyi fark etmenize ve olgunlaşmanıza imkan verdi. Sorumluluklarınızı fark ettiniz, hatalarınızla yüzleştiniz. Bu tutulma döngüsü ile birlikte uzun vadede yaşamınızı paylaşmak istediğiniz kişiler ve kavramlar ile ilgili daha kararlı davranabilirsiniz.

 (23 Kasım-21Aralık) 

Boğa burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması, işinizle ilgili önemli atılımlar yapmanıza yardım edebilir. İş ortamınız ve çalışma koşullarınızda bazı yenilenmeler olabilir. Günlük hayatınız ve yaşam tarzınızı değiştirecek başlangıçlar da yapabilirsiniz. Evinizde veya iş yerinizde güvenebileceğiniz uygun bir yardımcı bulmanız da söz konusu olabilir. Yaşamınızı renklendirecek bir evcil hayvana bu dönemde sahip olabilirsiniz. 

Sağlığınız ve kişisel bakımızla ilgili başlangıçlar yapabilirsiniz. Bir tedavi ve beslenme programı, diyet, spor, günlük alışkanlıklarda değişim söz konusu olabilir. Giyim tarzınızı değiştirebilir, gardırobunuzu da yenileyebilirsiniz.

 (21 Aralık – 20 Ocak) 

Boğa burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması çocuklarınız ile ilgili beklediğiniz bir haberi size getirebilir. Onların geleceği ile ilgili önemli yapılandırmalar içerisine girebilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyenler bu tutulmanın etkisiyle amaçlarına kolaylıkla ulaşabilirler. Süregelen ilişkilerde daha keyifli dönemler başlayabilir. Aşk, flörtler, romantizm bu tutulma ile hayatınıza girebilir.

Sanat ile uğraşıyorsanız yaratıcılığınızın çok artacağını ve çalışmalarınızdan önemli sonuçlar alabileceğinizi de söyleyebiliriz. Hobilerle ilgilenmek için de iyi bir dönemde olacaksınız. Resim, müzik vb. bir eğitime katılabilir, yemek ve pastacılık kursuna bile gidebilirsiniz. Yaşamdan aldığınız zevk ve mutluluk artabilir. Sevgili oğlaklar bu tutulma sizi mutlu edecek kavramları hayatınıza hızla sokabilir. 

 (21 Ocak – 18 Şubat) 

Boğa burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması eviniz, aileniz ve ebeveynleriniz ile ilgili konulara dikkat çekiyor. Bu dönemde ev, mülk, arsa alımı, satımı, kiralama, taşınma gibi kavramlar gündemde olabilir. Aile büyükleri ile ilgili bazı değişim ve başlangıçlar da dolaylı olarak sizi etkileyebilir. Aileden ve mülklerinizden maddi destek görmeniz mümkün.

Bu dönemde evde daha fazla geçirebilir, hatta evde çalışabilirsiniz. Ev yanı sıra ofis ile ilgili gelişmeler de gündemde olabilir. Evinizin bakımı ve güzelleşmesi ile ilgilenebilir, boya, tadilat ve dekorasyon ile uğraşabilirsiniz. Aile üyeleriyle evde zaman geçirebilir, misafir ağırlayabilirsiniz.

 (19 Şubat – 20 Mart) 

Boğa burcunda yaşanacak Güneş tutulması, sizin için bir seyahat, eğitim veya medya ile ilgili önemli bir fırsatı karşınıza çıkarabilir. Yeni bir otomobil, iletişim cihazı alabilirsiniz. İşlerinizle ilgili görüşmeler, toplantılar, reklam, pazarlama, yayıncılık daha fazla gündeminizde olabilir. Yeni bir anlaşma, sözleşme imzalayabilirsiniz.

Yakın çevreniz ve kardeşlerle ilişkiler yoğunlaşabilir. Bazı Balıklar kardeşleri ile ilgili yaşayacakları gelişmelerden dolaylı olarak etkilenebilirler. Her durumda hayatınızda iletişimin, seyahatin, hareketin çok arttığı, yeni fikirler ve haberlerin günlük yaşamınızı etkilediği bir dönemde olabilirsiniz. 

Sevgilerimle Astrolog 

Demet BALTACI