BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63

BMW 4 Serisi Gran Coupe

BMW 420d Gran Coupe Test Sürüşü

Otomobilden beklentiler kişiye göre değiştiği gibi, kişinin ruh haline göre de değişebilir. Gelişen teknolojiden faydalanmak isterken teknolojiyi bırakıp her şeyi siz kontrol etmek isteyebilirsiniz. BMW tam olarak buna imkan veriyor. İstediğinizde otomobil kendisini size bırakırken dilediğinizde de neredeyse “ben hallederim” dercesine size çok iş bırakmıyor.


Test misafirim 4 serisine yeni katılan, markanın premium orta segmentteki dört kapılı gran coupe otomobili. 4 serisinin coupe versiyonundan boyut olarak çok fazla farkı bulunmuyor ancak sportif tasarımın yanında dört kapılı olmanın avantajıyla daha fazla konforu da beraberinde getirmiş oluyor. Otomobil ilk bakışta sürekli hareket halinde olmak istediğini açık açık belli ediyor.Tasarımı sportif olmakla birlikte çok da zarif. Özellikle çerçevesiz camlı kapılar en sevdiğim ayrıntı oldu. Adaptif ledli farlar ise otomobile karakterini veren ayrıntılardan. Coupe versiyonundan 35 litre daha fazla hacimli bagajı ise 480 litre. Üstelik dilerseniz anahtarınızı cebinizden çıkarmadan bagajın altına ayağınızı uzatıp bagaj kapağınızı açıp kapatmanız mümkün. Bu ayrıntı eliniz doluyken çok işinize yarıyor.


İç tasarımı sürücü ve sürücünün konforu odaklı. Alçak oturma pozisyonu ve gövdeyi saran sportif,rahat koltuklarla kendinizi daha sürüşe başlamadan iyi hissediyorsunuz. Malzeme kalitesi her zaman ki gibi oldukça yüksek. İç hacim ise yeterince geniş arka kısım yolcular için yeterli diz mesafesi verirken eğer çok uzun boylu iseniz baş mesafesi biraz yetersiz kalabilir. Yine en sevdiğim ayrıntılardan biri kullandığım versiyonda bulunan Head-up display. Sürüş anında gerekli tüm bilgiler göz hizanızdaki ekrana gelerek gözünüzü yoldan ayırmadan farkındalığınızı sağlayarak güvenli sürüşe katkıda bulunuyor. BMW’nin bilinen konforunu çok anlatmaya gerek yok o yüzden sürüşe geçmek istiyorum. Otomobil benim kullandığım 420d dizel dışında 428i benzinli motor seçeneğine sahip. Bu iki motora da dilerseniz arkadan itişli dilerseniz de 4 tekerlekten çekişli x-drive sistemiyle sahip olabilirsiniz.

Otomobilimin 2 litrelik dizel motoru 184 beygir güç ve 380 Nm lik tork üretiyor. Bu motora ise 8 ileri otomatik şanzıman eşlik ediyor. Motor güçlü olmasının yanında oldukça ekonomik te. Fabrika değerlerine göre ortalama 4.6 olan tüketim kullanıma göre tabi ki değişiklik gösterecektir, ben hem yoğun trafikte hem de şehirlerarası yolda birazda zorlayarak kullandım ancak bu değerin çok dışına çıkamadım. Otomobili kullanırken keyif almamak mümkün değil, dilerseniz tüm kontrolü ele alabilir dilerseniz neredeyse gaza basmak dışındaki her şeyi otomobile bırakabilirsiniz. Otomobili kullanırken fren ve gaz tepkilerinin çok net olması bir süre sonra otomobile güvenmenin dışında kendinize güvene dönüşen bir etkisi var. Sportif ve konforlu sürüşü güçlü güvenlik sistemleriyle donatan otomobil ayrılmakta güçlük çektiğim otomobillerden oldu.