BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50

Biz tökezlersek Türkiye tökezler!..

15 yıldır Türkiye'ye damgasını vuran, artık dünyanın konuştuğu lider olan Cumhurbaşkanı Erdoğan neler düşünüyor,2019 planı ne? Konuştuk..

Dünya siyaset tarihinde eşi benzeri olmayan bir başarı…

2001 yılında partiyi kur…

2002 yılında seçimlere gir…

O seçimde tek başına iktidara gel…

Ve o gün bugün yapılan bütün yerel ve genel seçimleri açık ara farkla kazanarak kesintisiz 15 yıl tek başına iktidarda kal…

Bu 15 yılda yapılan bütün referandumlarda da milletin desteğini al…

Kim bu adam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan…

Bitmedi…

15 yıldır ardı ardına üzerine oynanan oyunların…

Gezi olaylarının üstesinden gel…

17-25 Aralık kumpas operasyonlarına boyun eğme…

MİT TIR’ları olayında oyuna gelme…

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimini milletin büyük desteği ile bertaraf etmeyi başar...

AB ve ABD’nin halen üzerinde oynadığı oyuna karşı dimdik ayakta dur..

Kim bu adam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan…

Bugün hiç tartışmasız dünya siyaset tarihinin de en çok konuştuğu isim…

Her gün Batı basınının, siyasetçilerinin hedefindeki adam!

Son yazımda dile getirdiğim bir söz var..

Hani İtalyanların korkunç bir şeyi ifade etmek ya da çocuklarını korkutmak için kullandığı 'Mamma li Turchi' (Anneciğim! Türkler geliyor) ifadesi vardı ya, o bugün Avrupa'da 'MAMMA Lİ ERDOĞAN' (Anneciğim! Erdoğan geliyor) halini aldı!

Avrupa ülkelerinin son örneği, Almanya’nın seçimi kazanmak için liderlerinin onun üzerinden siyaset yapmaya çalışması bunun da belgesi oldu...

İşin özü;

Bugüne kadar Avrupa'daki liderleri takip eden Türk liderler, yerini Avrupa ülkeleri ve  liderlerinin takip ettiği Türk lidere bıraktı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemle ilgili neler düşünüyor? Teşkilatlara yönelik yaptığı metal yorgunluk ifadesi ne anlam taşıyor?

Gelin bir dinleyelim…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan dünya şampiyonu olan engelli sporcularla hatıra fotoğrafı çektirirken, bizler de o karede yer almanın gururunu yaşadık.

TAVİZ VERMEDEN YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletin verdiği mücadeleyi unutamıyor. Erdoğan 15 Temmuz’u Türk milletinin istiklali ve istikbalinin mücadelesi olarak yorumlayarak bakın neler söylüyor:

“Bu büyük millet istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda, sadece askerleriyle değil, erkeğiyle kadınıyla, genciyle yaşlısıyla tüm fertleri birer cesaret ve kahramanlık abidesidir. En son 15 Temmuz’da, sokaklara dökülen milyonlarca kişiyle bu hakikat bir kez daha görülüp yaşandı. Türkiye olarak sınırları içinde ve dışında yoğun bir mücadele verdik. Karşımızdaki karanlık güçlerin kural ve ahlak tanımaz saldırıları karşısında, biz tarihimizden ve medeniyetimizden tevarüs ettiğimiz değerlerimizden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz..”

ANA MUHALEFETİN DİLİ İLE TERÖR                                               ÖRGÜTÜNÜN DİLİ AYNI

Erdoğan Türkiye’nin en büyük sorunlarının başında ana muhalefet partisi CHP’nin geldiğini çarpıcı sözlerle dile getiriyor:

“Biz tökezlersek Türkiye’nin de sıkıntıya düşeceğini hep beraber gördük. Ana muhalefet partisi, programı ile milletimizin gönlünü kazanarak iktidara gelmek yerine, AK Parti ile Türkiye’nin de kaybetmesi pahasına yönetimi ele geçirme hesabı yapıyor. Dil normal bir muhalefet dili değil. Şu anda Almanya’daki iktidar muhalefet mücadelesindeki ortak payda Türkiye’ye, Erdoğan’a saldırmak. Burada da ana muhalefetin dili terör örgütünün dili ile aynı. Tavırlar aynı. Benim milletim bunu Allah’ın izni ile yutmaz.”

TARİHİN HER DÖNEMİNDE GÜÇLÜNÜN                                                 DEĞİL MAZLUMUN YANINDAYDIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin mazlumların umudu olduğunun altını önemle çiziyor. Tabi ki sözü Arakan’daki katliama getirerek…

Bakın neler söylüyor:

“Türkiye; Suriye, Irak, Balkanlar, Kafkaslar ve Kuzey Afrika’daki kardeşlerine yüreğini açtığı gibi Arakan’da zulüm gören mazlumları da yalnız bırakamayacaktır ve bırakmıyor da. Myanmar'da maalesef çok büyük katliamlar yapıldı. İnsanlık Myanmar katliamına sessiz kaldı. Bizler Türkiye olarak, Kızılay’ımızla, AFAD'ımızla buralara yardımlarımızı ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz. Konuyu BM gündemine getireceğim. Çünkü biz, dünyada gördüğümüz kötülükleri mümkünse elimizle düzeltmekle, buna gücümüz yetmezse dilimizle ifade etmekle, o da olmazsa kalbimizle buğz etmekle mükellefiz. Şunu iyi bilelim ki Türkiye’nin 2023 hedefleri, sadece bizim değil, tüm coğrafyamızın kurtuluş anahtarıdır. Türkiye’nin 2053 ve 2071 vizyonları, bizimle birlikte tüm kardeşlerimizin aydınlık geleceğinin müjdecisidir.”

TÜRKİYE ARTIK AYAĞA KALKTI

‘Türkiye artık ayağa kalktı’ diyor Cumhurbaşkanı Erdoğan..

Anlatmaya devam ediyor:

“Türkiye’yi hayatımız boyunca beli bükük olarak görmek isteyenlere diyoruz ki, Türkiye artık ayağa kalktı, bunu böyle bilesiniz. Ne yaparsanız yapın, bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz. Çünkü biz ancak rükûda eğiliriz, çünkü biz sadece Allah’a ibadet eder, sadece ondan yardım dileriz. Çünkü bizi doğru yola iletecek olan, yanlış yoldan koruyacak olan sadece Rabbimizdir. Allah’ın yardımı ve milletimizin ferasetiyle üstesinden gelemeyeceğiz hiçbir saldırı, hiçbir tuzak yoktur. Suriye ve Irak’ta, milletin ve Türkiye’nin kardeşlerinin geleceğini ilgilendiren hiçbir konuda geri adım atmayacağız. Bölgedeki gelişmelerle ilgili tüm seçenekler, her an önümüzdedir..”

ÜLKEMİZ ARTIK GÜVENLİ BİR LİMANDIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye üzerinde gizlice bir ambargo uygulandığını iddia ederek çarpıcı mesajlar veriyor:

“Sadece savunma sanayi alanında değil, ekonomi konusunda da Türkiye sıkıştırılmaya çalışıldığı cendereyi parçalayıp çıktı. Son dört yıldır ardı arkası kesilmeden yapılan saldırılara, kurulan kumpaslara, takılan çelmelere rağmen, Türkiye ekonomisi yeniden yükselişe geçti, ihracat geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla yeniden 150 milyar doları aştı, turizmde yılın ilk 8 ayında geçtiğimiz yılın tamamına denk bir gerçekleşme yakalandı, yılın ikinci çeyreği için yüzde 7’lik bir büyüme bekliyoruz. Ağustos ayı ekonomik güven endeksi son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Uluslar arası yatırımlar kesintisiz bir şekilde sürüyor, bu çok ciddi bir güven endeksidir. Artık Türkiye bir güvenli limandır.”

***

METAL YORGUNLUĞU AŞACAĞIZ!

Peki AK Parti’de 2019 öncesi neler olacak?

Metal yorgunluk neyi ifade ediyor?

AK Partide ipleri tamamen eline alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerini Türkiye’nin istiklali ve istikbali için tarihi bir dönemeç olarak görerek partisini seçimlere hazırlamak istiyor…

Çünkü bir tarafta yerel, bir tarafta genel seçimler olacağı gibi, en önemlisi Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu kez yüzde 50’nin üzerine çıkmanın şart olması nedeniyle Erdoğan şimdiden alarm vermiş durumda.

İşte Erdoğan’ın partisine yönelik çarpıcı mesajları;

Bu mesajlar 15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Reis’in kendi teşkilatlarına yönelik hiç de alışık olmadığımız türden…

İşte çarpıcı sözleri;

“Bu yıl sonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızı güncellemeye başladık. Çünkü ortada bir metal yorgunluğu var, bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ve çok daha gayretkeş ekiplerle inşallah 2019'a hazırlanmamız gerekiyor. Daha çok çalışarak, en iyi kadroları göreve getirerek, daha çok proje üreterek, icraat yaparak milletimizden aldığımız desteği daha da yukarılara çıkarmanın gayreti içinde olmalıyız. Bunu sadece partim için söylemiyorum. Teknokratıyla, bürokratıyla bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa, başta bakan arkadaşlarım olmak üzere, bunların hepsini kenara koymamız lazım. Bakanlarımızın bu konudaki kararlılığı çok önemli. Bu yürüyüşe ayak uyduramıyor mu, kenara koyacağız. Engel mi oluyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette laubalilik mi yapıyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette kalkıp da af edersiniz her türlü yolsuzluğa bulaşan mı var, kenara koyacağız. Buralarda dikkatli olmaya mecburuz.” 

EN KÜÇÜK LEKEYE İZİN  VERMEMELİYİZ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 için de önemli mesajlar veriyor;

“Bize milletin adamı olarak görev alacak ilçe başkanları, il başkanları, AK Parti kadroları lazım. Kadrolar 2019 yılındaki seçimlere kadar olan süreçteki hazırlıkları yürütecek ve seçimleri bizzat yöneteceklerdir. O yüzden Mart, Kasım 2019 bizim için önemli süreçler. O yüzden en küçük bir lekeye, sızmaya izin vermemeliyiz. Ülkemize yönelik saldırıların dozu her geçen gün artıyor. Terör örgütleri bir yandan, çeşitli ülkeler diğer yandan ülkemizi yıpratmak için var güçleri ile çalışıyorlar. Bu saldırılara karşı mücadele etme sorumluluğu, iktidar partisi olarak bizim, yani AK Parti kadrolarının üzerindedir. Kimseye suç yükleyemeyiz. Bunun faturası tarih tarafından bize kesilir. Onun için de çok hassas, dikkatli olacağız.”

BURASI KÜLLİYEDİR, MİLLETİN EVİDİR

Erdoğan muhalefet tarafından yeniden gündeme getirilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili ilginç bir mesaj veriyor…

Dinleyelim;

“Çankaya'ya halkın rahatlıkla çıkabildiğini duydunuz mu? Muhtarların çıkabildiğini duydunuz mu? Esnafların 7'den 70'e çıkabildiğini duydunuz mu? Hatta yerel yöneticilerin rahat rahat çıkabildiğini duydunuz mu? Biz şimdi bu kapıları açtık. Bugün şu ana kadar buraya 'saray' dediler, ben ne dedim? 'Burası külliyedir, milletin evidir' dedim. Şimdi millet burada, bizimle beraber.”

**

İşte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşleri böyle.. Sayın Cumhurbaşkanımıza 30 Ağustos Zafer Bayramı için Külliye’ deki resepsiyona daveti ve gösterdikleri yakın ilgi nedeni ile hem internet haber ailesi hem de şahsım olarak teşekkür ediyorum.