BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01

Biz daha çooook “kahrolsun İsrail” nutukları çekeriz...

“Dostlar alışverişte görsün” kabilinden yapılan açıklama ve kınamalarla biz daha çooook “Kahrolsun İsrail” nutukları çekeriz.

Dünya ve Türkiye Müslümanları olarak İsrail’in Filistinli kardeşlerimize yaptığı zulüm üzerine son günlerdeki gündemimiz de doğal olarak bu konu oldu. Devletler ve şahıslar bazında İsrail ile mücadele ediyoruz. Ancak bu mücadele sırasında izah etmekte zorlandığımız bazı ibretlik sahnelerle karşılaşıyoruz.

Bu sahnelerden bir tanesi bu yazıyı yazmadan önce bilgisayar ekranımda tüm dehşetengizliği ile adeta benimle dalga geçiyordu.

Bilgisayar ekranımı bir harita kaplamıştı ve bu haritanın rengi yemyeşildi. Yeşil bölgenin bir ucu Atlas Okyanusu’nun kıyısında Fas’tan başlıyor, diğer ucu ise Büyük Okyanus’un hemen kenarında Endonezya’ya kadar uzanıyor.

Devasa bir coğrafya. Yemyeşil…

İslam Coğrafyası yani…

Bu devasa yeşil haritanın tam ortasında küçücük kırmızı bir nokta var. Varlığı ile yokluğu adeta belli değil ve dört bir tarafı yeşil coğrafya tarafından çevrilmiş.

Ve bu küçücük kırmızı nokta koskoca devasa yeşil coğrafyaya adeta kan kusturuyor…

Zihinler idrak etmekte zorlanıyor. Yaklaşık 9 milyon nüfusu olan bir ülke 1,5 milyarlık bir ümmete kan kusturuyor…

Ne kadar ibretlik bir tablo değil mi?

Bir diğer ibretlik sahne şöyle: Bugünlerde özellikle sosyal medya üzerinde İsrail mallarını boykot etmek için bir liste dolaştırılıyor. Listede yaklaşık 70 civarında ürün var. Listeye baktığınızda iki şey hemen dikkat çekiyor. Bunlardan birincisi bu markaların hemen neredeyse tamamı bir dünya markası ve yıllık karları milyar dolarlarla ifade ediliyor.

Yani 9 milyonluk küçük bir ülkenin malları bir dünya markası…

Peki 1,5 milyarlık ümmetin kaç tane dünya markası var?

Listede dikkati çeken ikinci nokta şu: Boykot edilmesi istenen ürünlerin nerdeyse tamamına yakını evlerimizde kullandığımız demirbaş mamuller. Yiyecek ve içecekten tutun da çamaşır deterjanına varıncaya kadar her gün evlerimizde tükettiğimiz markalar bunlar. “Eğer bunları boykot edersek yerine neyi kullanacağız?” sorusunun cevabı ise yok.

Yani 1,5 milyarlık ümmet, 9 milyonluk bir ülkenin ürettikleri mallara alternatif ürün üretememiş…

Bir diğer ibretlik sahne ise televizyon ekranlarından. Haber programında İsrail’in zulmü kınanıyor, Yahudilere veryansın ediliyor.

Ardından reklamlara gidiliyor ve bingo…

Reklamı yapılan ürünler İsrail menşeli ürünler. Hani şu ısrarla boykot edilmesi, tüketilmemesi istenen İsrail ürünleri… Kardeşim bu ne perhiz bu ne lahana turşusu…

Aslında anlatılacak ibretlik sahne çok ama bu sahneyle yazımızı noktalayalım: Şu anda İsrail’i devlet bazında boykot eden ve tüm ticari ilişkilerini durduran ülkeler şunlar: Şili, Venezuela ve Nikaragua…

Ee hani nerede devasa yeşil bir coğrafyayı kapsayan 1,5 milyarlık nüfusa sahip İslam ülkeleri?

İddia ediyorum, İslam ülkeleri çok değil sadece 3 ay İsrail’e gerçek manada boykot uygulayıp tüm ticari ilişkilerini dondursalar Yahudiler açlık ve susuzluktan telef olurlar.

Ama bunun için gerçekten samimi Müslümanlara ihtiyaç var.

“Dostlar alışverişte görsün” kabilinden yapılan açıklama ve kınamalarla biz daha çooook “Kahrolsun İsrail” nutukları çekeriz.

Gerçekte kahrolan ise her zaman ümmet olur…

SOSYAL MEDYA TAKİP 

twitter.com/msbeser

facebook.com/msbeser