BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  POLİTİKA

Bir tek Erbakan gerçekleri görmüş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, darbe girişimini ve Türk dış politikasını değerlendirdi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Batı için asıl olan demokrasi, insan hakları ve özgürlükler değil, sadece kendi menfaatleridir. Bu gerçekler ışığında 15 Temmuz tarihi, dost ve müttefik tanımının yeniden gözden geçirilmesi ve dış politikada D-8 oluşumu ve Şangay 5'lisi gibi alternatif dengelerin geliştirilmesi için yeni bir başlangıç olmalıdır." dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemin en önemli maddesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyareti olduğunu belirterek, Türkiye'nin dış politika yaklaşımının yeni bir anlayışla ele alınması gerektiğini ifade etti.

İslam ülkeleri başta olmak üzere, komşu devletlerle ilişkilerin düşmanlık değil, karşılıklı menfaat ilişkilerine göre yeniden inşa edilmesinin önemine işaret  eden Kamalak, bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretini olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini bildirdi.

Kamalak, "Batı için asıl olan demokrasi, insan hakları ve özgürlükler değil, sadece kendi menfaatleridir. Bu gerçekler ışığında 15 Temmuz tarihi, dost ve müttefik tanımının yeniden gözden geçirilmesi ve dış politikada D-8 oluşumu ve Şangay 5'lisi gibi alternatif dengelerin geliştirilmesi için yeni bir başlangıç olmalıdır. Rusya ziyareti bunun için bir fırsattır." diye konuştu.

BER TEK ERBAKAN GÖRMÜŞ

İslam aleminin içinde bulunduğu buhrandan, birlik ve bütünlük anlayışıyla çıkacağını anlatan Kamalak, Türkiye ve İslam alemini küresel güçlerin oyuncağı olmaktan çıkartmak gerektiğini kaydetti.

Kamalak, son dönemde Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın FETÖ ile ilgili söylemlerinin gündemde olduğuna dikkati çekerek, "Televizyona çıkan bütün akademisyenler, siyasetçiler, sanatçılar 'Bir tek Erbakan gerçekleri görmüş' dedi. Bunu anlamamız için, illa Türkiye'nin bu hale gelmesi mi gerekiyordu? Yine de iş işten geçmiş değil. Millette kor gibi iman var. Bunu 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya gösterdi." ifadesini kullandı.