BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  SAĞLIK

Beyaz saçları azaltmanın yan etkisiz yolu!

Beyaz saçları azaltmanın yan etkisiz yolunu biliyor musunuz? elmaelma.com'un haberinde yer alan bilgilere göre saç lazeri ile beyaz saçlarınızı azaltabilir yeniden eski haline döndürebilirsiniz.

Abone ol

Dış görünümü tamamlamanın en önemli parçalarından biri olan saçlarımızın daha canlı ve dolgun görünmesi için bir çok yöntemi uyguluyoruz. Ancak bazı durumlar ne yazık ki evde uyguladığımız bakımlar veya uygulamış olduğumuz çeşitli bakımlar yeterli gelemeyebiliyor. Bu noktada PRP, mezoterapi gibi yeni bir yöntem olan saç lazeri alternatif seçenekler arasında yer alıyor. Aynı zamanda saça bakım yapan saç lazeri beyaz saçlarada çözüm oluyor! Plastik Cerrah İbrahim Çevik elmaelma.com okurarı için anlattı.

SAÇ BEYAZLAMASINI AZALTIYOR!

Saç lazeri tedavisinin yeni saç oluşumunu da desteklediğini belirtiyor. Kişilerin saç yapısına göre yüzde 40-50 oranlarında yeni saç oluşumu sağlamaktadır. Tedavinin ağrısız ve acısız yönüne de vurgu yapıyor. Saç lazeri tedavisinin hiçbir yan etkisi olmaması ve tedavinin saç pigmentlerini de uyardığı, dolayısıyla saçlarda oluşan beyazlamayı da azaltmaktadır.

Çevik ‘Saç lazeri uygulaması ile ince ve zayıf yapıda olan saç teli kalınlaşıp canlılık kazanacağı için özellikle belli yerlerde lokalize olmayan kısmi dökülmeler rahatlıkla kapatılabiliyor.’ dedi. Bu tedavi ile saç üretemeyen saç foliküllerinin yeniden sağlığına kavuşarak üretken bir yapı kazandığını, diğer taraftan tek bir saç teli üreten foliküllerin lazer tedavisiyle daha fazla saç teli üretmeye başlamaktadır.

BAKIMSIZ GÖRÜNÜMLÜ SAÇLARA SON!

Saç sağlığının bozulmasıyla birlikte, saçlar parlaklığını kaybeder ve bakımsız bir görünüm oluşturur. Özellikle kadınların çok fazla tercih ettiği saç bakım ürünleri saçta istenilen etkiyi sağlayamaz. Son zamanlarda saç lazeri yıpranmış saçları güçlendirmek ve yeni saç oluşumunu sağlamak için en çok başvurulan yöntemlerden biridir. Saç lazeri tedavisinde diot ışınları düşük dozda ve belli aralıklarla saçlara uygulanır. Lazer tedavisi saç köklerinin protein sentezi ve hücre metabolizmasını uyarır. Ayrıca lazer uygulaması kan akışını da arttırır. Tedavi bitiminde yıpranmış saçlar eski sağlığına kavuşmaya ve saç kökleri de güçlenmeye başlar.

SAÇ EKİMİYLE BERABER YAPILABİLİR!

Lazer tedavisi ile saç ekimi kombine edilerek birlikte de uygulanabiliyor. Öncelikle Saç lazeri uygulamasıyla saç kökleri diot ışınları ile direkt uyarılıyor ve canlılığını yitirmiş olan saç hücrelerinde organel faaliyetleri artırılarak saçların yeniden çıkması sağlanıyor. Tedaviye öncelikle canlılığını yitiren saçların bulunduğu bölgeden başlanıyor. Lazer tedavisi ile saç kökleri uyarıldıktan sonra saç ekimi yapılırsa çok daha iyi sonuçlar alınabiliyor.

Kaynak: elmaelma.com