BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32
HABER /  EKONOMİ

Berat Albayrak: Hedefleri yakalayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ÖTV ve KDV indiriminin ürünlere yansıtılıp yansıtılmadığını titizlikle takip edeceklerini söyledi. Albayrak, bu konudaki adımları güçlendirerek devam edeceklerini söyleyerek ekonomideki hedeflerin yakalanacağını ifade etti.

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, otomotiv, mobilya ve beyaz eşya sektörlerin dernek temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantı sonrasında, Twitter üzerinden bir açıklama yapan Albayrak, "İnşallah, adımlarımızı güçlendirerek sürdürecek ve ekonomide dengelenme süreciyle arzu ettiğimiz hedefleri yakalayacağız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Konut-Der, Otomotiv Sanayicileri Derneği, Mobilya Sanayicileri Derneği ve Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği yönetimleri ile bir araya geldik. Enflasyonla Topyekun Mücadele programı için ilan edilen desteklerin, KDV ve ÖTV indirimlerinin sektörlere etkilerini değerlendirdik. Tüm indirimlerin fiyatlara yansıtılmasının bizzat takipçisi olacağımı söylemiştim. Bugün gördüğümüz tablo ve vatandaşlarımızın teveccühü bizleri memnun etti. İnşallah, adımlarımızı güçlendirerek sürdürecek ve ekonomide dengelenme süreciyle arzu ettiğimiz hedefleri yakalayacağız" ifadelerini kullandı.