BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.501,25
HABER /  DÜNYA

Bekarlık Alibaba’ya yaradı 85 saniyede 1 milyar dolar

ÇİN'li elektronik ticaret devi Alibaba Grubu Bekarlar Günü'nde rekor üstüne rekor kırdı. Alibaba 24 saatlik Bekarlar Günü özel indiriminin başladığı ilk 85 saniyede 1 milyar dolarlık satış yaptı.

Abone ol

E-ticaret devi geçen yılın toplam satış rekoru olan 25 milyan doları ilk 16 saatte aşarak yeni bir rekora imza attı. Grup 24 saatlik maratonda bir milyarın üzerinde paket gönderdi ve satışlardan toplam 30 milyar doların üzerinde gelir elde etti. Satılan ürünler arasında yalnızca akıllı telefonlar ve diğer elektronik aletler değil, kozmetik, süt ve bebek bezi gibi ürünler de yer aldı.

ALIŞVERİŞ GALA İLE BAŞLADI
Alibaba, küresel alışveriş festivali olarak tanımladığı Bekarlar Günü indirimini Şangay kentinde ünlü Amerikalı şarkıcı Mariah Carey, Beyonce'nin Japon taklitçisi ve dünyaca ünlü sirk Cirque du Soleil'in ayakkabı satışı temalı gösterisinin de yer aldığı özel bir gala etkinliği ile başlattı.

Bekarlar Günü nereden geliyor?
1 sayısının tek bireyi yani bekarlığı temsil ettiği Bekarlar Günü Çin'de 1993 yılından bu yana kutlanıyor. 1 sayısı yerine 11'in tercih edilmesi ise 1'in bekarlıktan ziyade yalnızlığı temsil ettiğine dair algıdan kaynaklanıyor.

Çift 11 yani 11'inci ayın 11'inci günü kutlanan Bekarlar Günü'nde üniversite gençliği arasında Batı'da 14 Şubat'ta kutlanan Sevgililer Günü'nün alternatifi olarak başladı, ancak son yıllarda büyük bir alışveriş çılgınlığına dönüştü.

Bekarlar Günü satışları, Amerika Birleşik Devletleri'nde Şükran Günü sonrasındaki ilk Cuma günü alışverişi canlandırmak için başlatılan ve diğer ülkelere de yayılan Kara Cuma (Black Friday) satışlarıyla kıyaslanıyor.

Alibaba bu yılki Bekarlar Günü satış rekoruyla geçtiğimiz yılın Kara Cuma satışlarını da geride bıraktı. Bu yıl 23 Kasım'da gerçekleşecek olan Kara Cuma ve 26 Kasım'da gerçekleşecek olan Siber Pazartesi (Cyber Monday) indirimleri sonrası satış rekorlarının ne yönde değişeceği ise merak konusu.