BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52

Baştan aşağı yanlış...

Efendim nedir bu baştan aşağı yanlış olan? Hemen anlatmaya başlıyorum...

Efendim nedir bu baştan aşağı yanlış olan? Hemen anlatmaya başlıyorum.

Biliyorsunuz ki, metroya binerken önce inenlere yer vermek gerekir. Çünkü doğal olarak metroya binen insanlar, istedikleri istasyonda inme hakkına sahiptirler!

Metronun çalışma prensibi ve doğası gereği makinist sizin keyfinizi bekleyemez. Bu sebeple hızlı davranmak lazım. Hadi hızlı hareket etme gayesi içerisindeyken, yukarıda söylediğim hususa dikkat edemiyorsunuz diyelim. Ama birde bindiğiniz metronun güzergâhının son durakları vardır. Son duraklarda bekleme süresi çok daha fazla. E peki son duraklarda neden inenlere öncelik verilmiyor da, daha insanlar metrodan çıkma gayreti içerisindeyken üzerlerine çullanılıyor!

Maalesef bunu yapanlar 'ben ayakta duramam' diye düşünüp bir an evvel oturmak için milleti kaba ve hoyrat bir biçimde iterek metroya binmeye çalışıyorlar. Yani başlıkta dediğim gibi baştan aşağı nezaketsizlik, baştan aşağı yanlış...

***

Yeni saat uygulaması...

Başka bir yerdeki yazımda yeni saat uygulamasından bahsetmiştim. Hatta aynen şöyle yazmıştım.

"Bu uygulamayı sevmeyenler olduğu gibi sevenler de var. Sevmeyenlerin sevmeme sebebi genel anlamda iki başlık üzerinde toplanıyor. Sabah erken saatlerde işe gitmek zorunda olanların havanın karanlık olmasından dolayı mutsuz olmaları çok normal. Sanki sabah değil de, gece işe gidiyor gibiler. Diğer şikayetçi grup ise futbol severler. “Avrupa maçlarını eskiden 21.45’de izliyorduk. Şimdi maçlar 22.45’de başlıyor. Nasıl izleyelim?” diyorlar. Haklılar efendim.

E peki mutlu olanlar kimler? Onları mutlu eden şey ise havanın daha geç kararması. “Çocuklarımız eve gelirken hava henüz kararmamış oluyor” diyorlar. Valla onların da haksız olduğunu söyleyemiyorum. Ancak şikayetçi olanların sayısının, mutlu olanlardan daha fazla olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. En azından benim sorduğum kişilerde oran böyle. Yetkililere duyurulur."

Yukarıda bir kısmını alıntıladığım yazıma bir şey daha eklemek isterim. Geçenlerde haberlere; yeni saat uygulamasından dolayı, 2015'in Kasım ayına göre, 2016'nın Kasım ayında (bu veri İzmir ili içindir.) daha fazla elektrik tüketildiği yansıdı. İyi ama nihayetinde bu durum halkın cebine yansıyor. Halk enerjiye daha fazla para ödemek durumunda kalıyorsa, yıllardır uygulanan sistemi değiştirmiş olmanın çok anlamı kalmıyor gibi.

***

Birlik ve beraberlik...

Bugünlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Aksini yapmayın. Yapanlara da kulak asmayın lütfen. Sosyal medyada terbiyesizce sağa sola saldıranlara pirim vermemeliyiz.

"Bir yurdun en değerli varlığı, yurttaşlar arasında milli birlik, iyi geçinme ve çalışkanlık duygu ve kabiliyetlerinin olgunluğudur."

                                                                            Mustafa Kemal Atatürk

***

Ankara Büyükşehir Belediyesine...

Toplu taşımayı ücretsiz kullanabilmeleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediye çalışanlarına ego kartı veriyor. İçinde tam olarak ne kadar bakiye olduğunu bilmiyorum ama ay bittiğinde içindeki tutarın ciddi bir kısmı henüz tükenmemiş oluyormuş. Konuştuğum birçok kişiden bunu duydum. Tam olarak buna istinaden bir de istekleri var.

Kartın içindeki toplam tutarın iki eşit parçaya bölünmesi ve iki farklı karta yüklenmesi halinde çalışanların ailelerinden bir kişi daha bu imkânı kullanabilecek. İki kartın içerisine yüklenecek olan bakiye toplamı şimdikiyle aynı olacağından, herhangi bir fark söz konusu olmayacak. Bu hizmeti daha güzel bir hale sokmak zor olmasa gerek. Yukarıda bahsettiğim uygulamanın hayata geçirilmesi halinde eminim birçok kişiye ciddi kolaylık sağlanmış olacaktır.

Sağlıcakla kalın...