BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.496,14
HABER /  GÜNCEL

Başörtüsü saldırganı için 7 yıl hapis istendi

Maltepe'de bir minibüste, başörtüsü takan lise öğrencisine saldıran A.A.K için savcılık 7 yıl 10 aya kadar hapis istedi. Bu arada zanlının, akıl hastanesinden rapor aldığı ortaya çıktı.

Abone ol

İSTANBUL Maltepe'de lise öğrencisi genç kızı minibüste başörtüsü nedeniyle darbettiği ileri sürülen kadın hakkında 7 yıl 10 aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay tarihinde mağdur Fatma Dilara Aslıhan Yiğit arkadaşları ile birlikte Maltepe'ye gitmek üzere minibüse bindikleri anlatıldı.

Fatma Dilara Aslıhan Yiğit, minibüsteki saldırı sonrası, zanlı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

TOPUZUNDAN TUTTU DEMİRE VURDU

Aynı minibüste A.A.K'nin de bulunduğu aktarılan iddianamede, Yiğit'in aynı minibüste yolcu olarak oturan fizik öğretmeni ile konuştuğu sırada arkada oturan A.A.K'nin, Yiğit'in kafasındaki saç topuzunu tutarak koltuk demirine vurduğu, başörtüsünü çekip aldığı kaydedildi.

İddianamede, şüpheli A.A.K'nin bu sırada sarf ettiği sözlere Yiğit'in tepki göstermesi üzerine, şüphelinin tekme attığı ifade edilerek, minibüsteki yolcuların araya girmesiyle tarafların ayrıldığı anlatıldı.

"CEZA SORUMLULUĞU AZALMIŞ"

Bu arada savcılık, zanlı A.A.K'nın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden aldığı rapora dikkat çekerek, ceza sorumluluğunun azalmış olduğuna dikkat çekti.