BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Türel’den Üniversite Camisine anlamlı destek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Camii inşaatının yaklaşık 7 milyon lira tutarındaki çevre ve peyzaj düzenlemesinin Büyükşehir tarafından yapılacağını söyledi.

Abone ol

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen geceye katıldı. Tamamlanması için yaklaşık 20 milyon liraya ihtiyaç olduğu belirtilen Akdeniz Üniversitesi Camii inşaatına destek sözü veren Türel, şunları söyledi: “Şehrin bir taraftan maddi kalkınmasını sağlamaya çalışıyorken diğer taraftan manevi kalkınmasını hiçbir şekilde ihmal edemeyiz. Maddi kalkınmanın manevi kalkınmayla birlikte olmaması halinde o refahın sürdürülebilir olması imkânı kesinlikle söz konusu olamaz. Maalesef mabetlerimiz açısından çok zengin bir şehir değiliz. Eksiğimiz çok. Ama son zamanlarda çok güzel gelişmeler ve bu konuda da çok önemli adımlar atılmaya başlandı. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak hemen ASAT Genel Müdürlüğümüzün yanında kapalı mekânda 10 bin kişinin, açık mekânda 20 bin kişinin yani aynı anda 30 bin kişinin ibadet edebileceği bir cami inşaatını hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Finike’de, ilçenin siluetine fevkalade güzel bir zenginlik kazandıracak bölgenin en önemli zatlarından Eroğlu Nuri’nin isminin verildiği Cami’nin inşaatı yine tarafımızdan yürütülüyor.”

Akdeniz Üniversitesi Camii inşaatının tamamlanması için yaklaşık 20 milyon liralık bir bütçeye ihtiyaç olduğunun belirtildiğini kaydeden Türel, “Bunun 7 milyon lira civarındaki bölümü çevre ve peyzaj düzenlemesi olarak belediyemiz tarafından harcanacak. Demek ki artık burada caminin tamamlanması için bir soluk yetecek. Böylelikle Antalya’ya çok güzel bir eser kazandırmış olacağız” dedi.