BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.421,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Türel Finike Festivali’nde

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2’nci Uluslararası Finike Portakal Festivali’nin açılışına katıldı.

Abone ol

Başkan Türel, Finike’nin portakalını da kullanarak hem tarım hem de turizm markası olarak dikkat çekeceğini söyledi. 

Finike Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Finike Portakal Festivali’nin açılış törenine AK Parti Milletvekilleri Mustafa Köse, Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Demre Kaymakamı Murat Uz, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Festivalin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçen yıl ilki düzenlenen festivali Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu ile birlikte başlattıklarını hatırlatarak, “ İnşallah uzun yıllar, Finike’yi en önemli markası portakalımızı ve Finike’mizi marka değeri itibariyle güçlü bir hale getirerek bu festival gelenekselleşir” dedi. 

HAYALCİLİKLE SUÇLANDIK

Festivaller bir şehrin bir ilçenin kültürel ve sanatsal etkinlikleri olarak tanıtımına büyük katkısı olduğunu belirten Başkan Türel, “Finike’nin portakalı dünyaca ünlü lezzetiyle tescilli ama biz bunu ülkemizde ne kadar iyi tanıtabiliyoruz? Bunu ciddi bir şekilde düşünmemiz lazım. Bu etkinliklerle Finike inşallah çok farklı bir noktaya gelecek. Çok değil üç yıl önce Finike’ye milletvekili ve genel başkan yardımcısı sıfatlarıyla geldiğimde Finike’nin en çok konuştuğu konu, adliye binası, hastaneydi. Biz bunları tamamlayacağız diye söz verdiğimizde maalesef bazı çevreler tarafından hayalcilikle suçlandık. Seçim yatırımı için bunları yapıyor dediler. İşte bu binalar en güzel şekilde yükseliyor ve kısa süre içerisinde hizmete de girecek” şeklinde konuştu. 

FİNİKE TARIM TURİZM MARKASI

Başkan Türel sözlerini şöyle sürdürdü: “Finike artık alt yapısıyla konuşulan güzel ilçemiz olmaktan çıkacak. Portakalını da kullanarak hem bir tarım hem de bir turizm markası olarak dikkat çekecek. Ama siz alt yapınızı tamamlayamadığınızda bu markalaşma için mesafe kat edemezsiniz.  Hükümetimizle milletvekillerimizin gayretleriyle yerel yönetimler olarak bizim performansımızla çok iyi bir noktaya taşıdık. Artık Finike’nin kanalizasyon alt yapı meselesi gündemden kalktı. Finike portakalını tescilli hale getirmişsek bu ürünün sulama suyu yatırımlarıyla verimliliğini artırmamız lazım.”

HİZMETLER SİZİN ESERİNİZ

2014’te Belediye Başkanı seçilmeden önce toptancı hali meselesinin sorun olarak gündeme geldiğini hatırlatan Başkan Türel, “ Çalışkan kadrolar milletin derdini dert edinen belediye başkanları görevde olursa bu sorunlar gündemde kalmaz. Finike’ye yapılan hizmetlerin hepsi sizin eseriniz.  Ne Menderes Türel’in ne de bir başkasının eseri değildir. Çünkü sizler 14 senedir Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışkan kadroları göreve getirdiniz ve bu hizmet imkanlarına en iyi şahit olanlarsınız. Biz sizin için, sizin vekaletinizle çalışıyoruz. Geçmişte Antalya’da gördük, işi ehline emanet etmeyince seneler de heba olup gitti. O yüzden bu kaybettiğimiz senelerin açığını kapatmak için büyük bir gayretle, yola devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

CAMİLERİMİZ VAZGEÇİLMEZİMİZDİR

Finike halkına gönülden teşekkür eden Başkan Türel, “Bu yıl içerisinde toptancı hal kompleksimizi de hizmete açacağız. Finike’nin muhteşem bir silueti, muhteşem bir doğal güzelliği var. İnancımız gereği camilerimiz vazgeçilmezlerimizdir. İşte bu silueti taçlandırmak için Finike’de bir camii inşaatına başladık.  İhalesini yaptık ve inşallah en kısa zamanda tamamlayacağız. Bu camiyi Finike’nin gerçekten manevi dünyasında çok farklı yeri olan büyük bir zat Eroğlu Nuri ismiyle taçlandırarak hizmete sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Kadınlar Plajı’ndan tutun, Finike’de yapmış olduğumuz sosyal projelere kadar birçok farklı alanda sizlere layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Ben aynı zamanda Uluslararası Türkiye’nin sevdiği yabancı-yerli birçok sanatçının da bu etkinlikte görev alacağını bilerek Portakal Festivali’nde sadece portakalın değil festivalin de tadını çıkarmanızı diliyorum” dedi.