BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'dan Barzani'ye son uyarı!

Başbakan Binali Yıldırım Türkiye'nin Kuzey Irak'a dostça uyarılarını yaptıklarını söyledi. Yıldırım, "Yanlışta ısrarın sonu hayırlı olmaz" dedi. Başbakan, "Adımların diplomatik, ekonomik ve güvenlik boyutları olacak" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım Meclis'in tezkere için toplanmasından önce soruları yanıtladı. Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de yapılması planlanan referandumun yanlış olduğunu yönündeki görüşlerini yineleyen Yıldırım, Türkiye olarak dostça uyarıları yaptıklarını söyledi. 

''ATACAĞIMIZ ADIMLARI SAHADAKİ GELİŞMELER BELİRLEYECEK''

Yıldırım referanduma yönelik atılacak adımların, "Diplomatik, ekonomik ve güvenlik boyutlarının" olacağını belirtti. Başbakan, "Atacağımız adımları sahadaki gelişmeler belirleyecek" ifadelerini kullandı.

MHP VE CHP'YE TEŞEKKÜR

Yıldırım, tezkereye desteğini açıklayan MHP ve CHP'ye de teşekkür etti. 

"KÜRT KARDEŞLERİMİZİN MESELESİ DEĞİL"

Binali Yıldırım bu kararın bir bedeli olacağını belirtti. Bu bedelin kararı verenlerin ödeyeceğini ifade eden Yıldırım, "Bu mesele Kürt kardeşlerimizin meselesi değil" dedi.

"AHİLER KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMUŞLARDIR"

Öte yandan, Başbakan Yıldırım Kırşehir'de Ahilik Haftası etkinliğinde konuştu. 

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

"Ahilik; esnaf teşkilatlarını bir araya getirerek ilk sivil kuruluşlarının temelini atmıştır.

Ahiler kimsesizlerin kimsesi olmuşlardır.

Laf üstüne laf koyan değil taş üstüne taş koyan bir iktidar var. 2011, 2014 ve 2016'da esnafımızın sıkıntılarını gidermek için borçlarını yeniden yapılandırdık. 15 bin KOBİ'ye faizsiz destek verdik. Eğer esnaflarımız araçlarını yenilerse ÖTV'den muaf araç alabilecekler. Sigorta primlerinde yüzde 5'lik indirim sağladık.

Kırşehir'e son 15 yılda 5 katrilyon yatırım yaptık. Kırşehir bugün, 168 milyon dolar ihracat yapıyor Ahi Evran Üniversitesi'ni kurduk. Nevşehir'deki Havalimanına daha kısa bir yol yapıp sizi orayla birleştireceğiz. Mersin'e kadar giden tren hattı yapacağız.

"BARZANİ'NİN ANLAYACAĞI DİLDEN KONUŞMASINI BİLİRİZ"

Bugünlerde Barzani referandum yapacağım sevdasına düştü. Yanlış yoldasın dedik. Oradaki Kürtler kardeşçe yaşıyorlar niye onların huzurunu bozuyorsun vazgeç dedik. Anlamadı. Anlamıyorsa anlayacağı dilden konuşmasını biliriz."