BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,57
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan CHP'ye rejim cevabı

Başbakan Binali Yıldırım Kırklareli mitinginde konuşurken, CHP'ye çok sert sözlerle yüklendi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım rejim değişikliği iddiasına yönelik çok sert ifadeler kullanırken ''Bizim rejimimiz Cumhuriyettir'' diyerek CHP'nin bu konudaki iddialarını yalanladı. Yıldırım ayrıca ''Atatürk hayatta olsa bunları CHP'nin kapısından içeri sokmazdı'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, dün Kırklareli'nde düzenlenen referandum mitinginde konuştu. İşte Yıldıırm'ın açıklamasından önemli satır başları:

"Rahmetli Atatürk hayatta olsa bunları CHP'nin kapısından içeri sokmazdı. Dünya değişiyor, dünyada yeni bir düzen kuruluyor. Bu değişim de Türkiye'nin etrafında oluyor. Onun için Türkiye olarak büyük ve güçlü olmamız lazım. Masada yerimizi en iyi şekilde almamız lazım. Yahut da bu ağır aksak giden 82 model anayasayla içimize kapanacağız, terör belasıyla uğraşacağız, ekonomik krizlerle uğraşacağız, zayıf hükümetlerle, darbelerle başa çıkmaya çalışacağız CHP ve HDP'nin nasıl ortalığı birbirine katarak kürsüyü işgal ettiğini hatırlayın. Ancak gönlümüz isterdi ki CHP de bu değişikliğe katılsın. Teklif götürdük, 'Gelin birlikte yapalım' dedik. Ancak değerli Kırklarelililer ne oldu? Çağrılarımız sonuçsuz kaldı.'

''REJİM DEĞİŞMİYOR''

Tutturmuşlar rejim değişiyor. Bizim rejimimiz Cumhuriyettir. Cumhuriyeti de bu millet Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde istiklal savaşımızı kazanarak kurdu. Cumhuriyete göz dikenin gözünü çıkarmak boynumuzun borcudur.Atatürk hayatta olsa bunları CHP'nin kapısından içeri sokmaz. Rejim değişmiyor.

''50 SENEDİR İKTİDAR VERMİYOR''

''Siz milletin sorunlarını çözmeyecekseniz, milletin geleceğine yönelik hedefiniz yoksa siz nasıl iktidar olacaksınız? İşte bunun için millet 50 senedir size iktidar vermiyor, çünkü milleti inandıramıyorsunuz. Bu anayasa değişikliği ile şimdi huzurunuzdayız. Biz AK Parti olarak bugüne kadar milletten kaçmadık, sizin rızanız olmayan hiçbir işi yapmadık. Siz istediniz biz onu yaptık.''