BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Yıldırım'a sordu! Davutoğlu neden yasaklandı?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kitabının Diyarbakır Cezaevi'ne alınmamasını, Başbakan Yıldırım'a sordu.

Abone ol

CHP'li Barış Yarkadaş, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitaplarının Diyarbakır Cezaevi'ne alınmamasını TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitabı cezaevine neden sokulmuyor?" diye sordu.

DAVUTOĞLU'NUN KİTABI ALINMADI

Cezaevlerinde son dönemde keyfi uygulamaların arttığına dikkat çeken Yarkadaş, "Yasaklar ve keyfi uygulamalar öyle bir hale geldi ki; AKP Konya Milletvekili Davutoğlu'nun Şehirler ve Medeniyetler kitabı bile cezaevine alınmıyor" dedi.

DAVUTOĞLU'NA: KİTABINA SAHİP ÇIK!

Konuya ilişkin yazılı açıklama da yapan Yarkadaş, "Davutoğlu, elinden alınan Başbakanlık makamını koruyamadı; bari kitabına konulan yasağa itiraz etsin" diye konuştu. Yarkadaş, "Davutoğlu için de adalet istiyoruz. Kitabının AK Parti bürokrasisi tarafından keyfi bir biçimde yasaklanmasına sessiz kalmayacağız" ifadesini kullandı.