BIST 9.732
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.424,36

Başak burcunda dolunay meydana gelecek

Ay 17:54’de Güneş ile karşıt açı yapacak ve 22° Başak burcunda dolunay meydana gelecek.

Bugün 12 Mart Pazar... Güneş günündeyiz...

Ay 17:54’de Güneş ile karşıt açı yapacak ve 22° Başak burcunda dolunay meydana gelecek.

Toprak elementinin değişken nitelikler taşıyan burcu Başak, doğada hasat zamanını temsil eder. Emek verip yetiştirdiğimiz ürünlerin toplanıp, değerlendirildiği ve verim alındığı bir dönemdir. Beceri ve yeteneklerimizi değerlendirme, öğrenim, usta-çıraklık kavramları da Başak burcu tarafından ifade bulur.

Başak dolunayında gerek kişisel gerekse toplumsal alanlarda, iş, hizmet, çalışma, düzen, eğitim, öğrenim, günlük yaşam, sağlık, hijyen, beslenme gibi kavramlarda önemli farkındalıklar ve dönüşümler meydana getirebilir.

Yeniay ile başlayan içsel uyanış ve farkındalıklar dolunayda daha belirgin hale gelebilir.

Dolunay haritalarımızda hangi alanda oluyorsa orada bir hesaplaşma ve hasat var demektir. Geçtiğimiz yeniay Güneş tutulması da meydana gelmişti. Dolunayda tutulma etkileri de kendisini gösterebilir. Belirsiz olan durumların netleştiği, karanlık alanların aydınlandığı bir dönemde olacağız. Dolunay etkileri artı-eksi 3 gün çok yoğundur; bir sonraki yeniaya kadar da azalarak devam eder.

Dolunay an haritasında da Başak burcu yükselirken, Güneş ve Ay 1-7. ev aksında yerleşiyor. Yönetici gezegen Merkür Balık burcunda, Chiron, Pallas, Güneş, Neptün ve Güney düğüm ile birlikte yedinci evde bulunuyor. Dördüncü evde yerleşen Yay burcundaki Satürn dolunaya ve Merkür’e dik açı yaparak Satürnyen enerjileri arttırıyor.

Dolunayın ana teması ben-biz arasındaki dengeyi korurken yaşanacak gerilimler ve sınavlar olabilir. Kişisel arzular, hedefler ve karşımızdaki kişinin beklentileri arasında yaşanacak gelgitler, eşitlik, adalet, uyum, paylaşım gibi kavramlardaki testler ve bunların sonuçları ile karşılaşacağız.

İlişkiler, işbirlikleri, ortaklıklar, evlilikler, siyaset, diplomasi, anlaşmalar, sözleşmeler, rakipler, açık düşmanlar, hizmet aldığımız kişiler, avukatlar, danışmanlar mercek altında olacak.

Horoskopun sekizinci evinde yerleşen ve Ay’a gerilimli bir 150’lik yapan Uranüs ve Eris oldukça huzursuz edici. Endişeli ve karamsar Başak burcu sürprizleri sevmez. Ancak Koç burcundaki Uranüs ve Eris ani krizler, finansal riskler, art niyetli tavırlar ortaya çıkarabilir.

Merkür ve Satürn arasındaki partil kare açı ciddi tıkanıklıklar, engeller ortaya çıkarabilir. Her türlü sözleşmeli ciddi ilişkilerde özellikle finansal paylaşımlarda sıkıntılar yaşanması mümkün.

Venüs’ün de retro olması maddi alanlarda risk alınmaması gerektiğini işaret ediyor. Geçmişte yapılmış bazı anlaşmaların, sözleşmelerin, evlilik veya ortaklıkda hata ve eksiklerimizle de yüzleşebiliriz. Çok güvendiğimiz bir iş ortağımız veya eşimizin ihaneti, hizmet aldığımız avukat veya muhasebicimizin arkamızdan çevirdiği işler bu dolunayda ortaya çıkabilir.

Başak dolunayı sağlık, hijyen, beslenme ve günlük hayatımızın rutinlerine de dikkat çekiyor. Bu dönemde özellikle sindirim sistemi ve bağırsaklar daha hassas olabilir. Stres tabanlı psikosiomatik problemler, alerjiler artış gösterebilir.

Dolunayda sağlık ile ilgili bazı farkındalıklar yaşayabilir, tedavilere, yeni bir beslenme ve diyet programına başlayabiliriz. Detoks, arınma, psikoterapi, zararlı alışkanlıklar, bağımlılıklardan kurtulmak için iyi bir dönemde olacağız.

Ay Denebola sabit yıldızı ile birleşiyor. Bu yıldız Aslan takımyıldızında Satürn ve Venüs'ün doğasındadır. İyi pozisyonlarda güç, onur ve şeref verebilir. Ancak zararlı durumlarda gözden düşme, eleştiri, hızlı yargı, umutsuzluk, pişmanlık, kamusal rezalet, aile içi sorunlar, himzet aldığımız kişilerden gelen zararlar, doğal felaketler, kazalar, hastalıklar, göz yaralanmaları, körlük, zihinsel problemler bu yıldızla bağlantılı kabul edilir.

Arap astrolojisinde dolunay Surfa Ay durağında meydana geliyor. Başak burcunun 16. derecesinden başlayan bu duraktan AY geçerken olumsuz etkiler yaydığı kabul ediliyordu.

Dolunay Türkiye horoskopunun 4-10. ev akslarında etkili olacak. Dördüncü evdeki Ay, halkın güvenliği, korkuları, muhalefet partisi, zirai ve tarım, beslenme değerleri, doğal kaynaklar, ülkenin tarihsel değerleri ve binaları, gayri menkuller, emlaklar, madenler, çiftçiler, inşaatçılar ile ilgili kavramları ön plana çıkarabilir. Onuncu ev hükümet, liderler, yönetim, otorite kavramlarını, ülkemizin dünya kamuoyundaki yeri, imajını  temsil eder.

Koç burcundaki Venüs retrosu TC horoskopundaki Plüton ve Pallas’ı karelerken dış ilişkilerde ve diplomaside anlaşmazlıklar ve düşmanlıklarla karşılaşmamız mümkün. Güney sınırlarımızda ve Suriye’deki askeri ve diplomatik anlaşmalar gözden geçirilebilir ve geçmiş stratejilerin sonuçlarıyla yüzleşebiliriz. Bu kavramlardaki hassasiyetlerin Mart sonundan itibaren daha da artması mümkün.

Dolunay değişken grup burçları daha fazla etkileyecektir. 8-16 Mart doğumlu Balık, 11-20 Eylül Başak, 8-16 Haziran İkizler, 9-17 Aralık Yay burçları ve horoskoplarında değişken burçların 22 derece ve yakınlarında yükselen ve kişisel gezegenleri olanlar dolunay enerjilerini yoğun olarak hissedebilirler.

Burç yorumlarını öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz. Yapılan yorumlar çok geneldir, doğru analiz ancak doğum horoskopunuzun özel olarak incelenmesi gerekir…

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Başak burcunda oluşacak dolunay, günlük hayatınız, rutinleriniz ve iş yaşamınızda bazı dönüşüm ve sonuçlanmalar meydana getirebilir. Bu dolunayı yaşam şeklinizde gereksiz ve zararlı olan her türlü davranış ve alışkanlıktan kurtulmak, sağlığınızla ilgili olumlu adımlar atmak için yapıcı bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

Başak burcu dolunayı ile birlikte yaratıcı çalışmalarınız, spor, sanatsal faaliyetleriniz, flörtler ve çocuklarınızla ilgili bazı kavramlarda önceden başladığınız girişimlerde sonuçlanmalar olabilir. Bazı konulardaki eksikleri ve yanlışları fark edip yeni düzenlemeler yapabilirsiniz. Duygusal hayatınızın canlanması ve romantizmin artması mümkün.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran)

Başak burcunda oluşacak dolunay ev ve aile konularına dikkat çekiyor. Aile üyeleri ve ebeveynlerle  ilgili bazı gelişmeler yaşayabilir, ev alımı, satımı, taşınma, kiralama, tadilat vb. konularda sonuçlar alabilirsiniz. Duygusal hassasiyetiniz artabilir. Mide ve sindirim sisteminizi korumalı, beslenmenize özen göstermelisiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Başak burcunda oluşacak dolunay sizin yakın çevreniz, kardeşleriniz, eğitim, seyahat , iletişim ve ticari faaliyetleriniz ile ilgili alanlarda sonuçlanmalar getirebilir. Kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz, yaratıcılığınızın arttığı bu dönemde iletişim, yayıncılık, medya internet ile ilgili hızlı gelişmeler de yaşayabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz–23 Ağustos)

Başak burcunda oluşacak dolunay para ve kazançlarınızı temsil eden alanda olacak. Yeniayda başlayan bazı iş girişimlerinden sonuç alabilir, yeni gelir imkanları ile karşılaşabilirsiniz. Eviniz ve aileniz ile ilgili alışverişler gündeme gelebilir.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)

Başak burcunda oluşacak dolunay bütün gözleri sizin üzerinize çevirebilir. Kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz, enerjinizin yükseldiği bir dönemde olacaksınız. İş, kariyer ve özel hayatınızla ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Duygusal hassasiyetiniz artabilir, sağlığınıza özen göstermelisiniz.

TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)

Başak burcunda oluşacak dolunay biraz daha içe dönmenize ve kendi kabuğunuza çekilmenize neden olabilir. Bunu bir fırsat bilip kişisel bakımınızla ilgilenebilir, sağlık kontrolleri yaptırabilir, ruhsal çalışmalara katılabilirsiniz. Özel ilişkileriniz ve işbirliklerinde yeni kararlar verebilirsiniz.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım )

Başak burcunda yaşanacak dolunay bazı gelecek hedefleriniz, projeleriniz, grup faaliyetleriniz ile ilgili sonuçlanmalar meydana getirebilir. Arkadaşlarınız ile olan ilişkilerinizi gözden geçirebilir, dönüşümler yaşayabilirsiniz. Bu dolunay sizi önemli bir isteğiniz ve hayalinize de kavuşturabilir.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Başak burcunda oluşacak dolunay sizin kariyer evinizi etkileyecek. Toplum önündeki statünüzü etkileyecek dönüşümler olabilir. Bir süredir ilgilendiğiniz iş ve çalışmaların sonuçlarını alabilirsiniz. Üstleriniz ve otorite kavramları ile ilgili hızlı gelişmeler gündeme gelebilir.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Başak burcunda oluşacak dolunay, yurtdışı, medya, yayıncılık, yüksek öğrenim veya hukuk ile ilgili kavramlarda bazı sonuçlanmalar getirebilir. Kendinizi daha rahat ifade edebileceğiniz, moral ve iyimserliğinizin yükseldiği bir dönemdesiniz. Geleceğinizle ilgili düşüncelerinizde değişimler olabilir.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Başak burcunda oluşacak dolunay ortak kazançlar, krediler, sigorta, vergi, miras, nafaka vb. konuların sonuçlanmasını sağlayabilir. Maddi konularda hızlı gelişmeler olabilir, yatırımlarınızdan sonuç alabilirsiniz. Bu dönemde bir sağlık sorunu ile ilgili tedavi ve operasyon da gündeme gelebilir.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Sizin ikili ilişkileriniz ve ortaklıklarınızı temsil eden alanda olacak dolunay özel bir ilişkinizle ilgili yeni kararlar vermenize neden olabilir. Eşiniz veya partneriniz önceliğiniz olacak. Ortaklı işleriniz ve işbirliklerinde dönüşümler meydana gelebilir.

Demet BALTACI

Karma Astrolog ve Regresyon Uzmanı

bilincakademisi@gmail.com