BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL

Balıkesir'de okullar tatil mi 26 Aralık valilik son tatil açıklaması

BALIKESİR'de kar yağışı gece fena bastırdı sıcaklık değerleri 5 derece birden düştü. Balıkesir Valiliği bugün yani 26 Aralık çarşamba günü bazı ilçelerde okulları tatil etti. Balıkesir'de kar yağışı bugün de devam edecek. Peki yarın yani 27 Aralık perşembe tatil olacak mı şimdilik resmi açıklama yok.

Abone ol

BALIKESİR'de okullar bugün tatil edildi, kar tatili açıklaması Balıkesir Valiliği'nden geldi. Yoğun kar yağışı gece bastırdı ve bazı ilçelerde okullar bir gün süreyle tatil edildi. 

Balıkesir Valiliği de Dursunbey ve Kepsut ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların bugün tatil edildiğini duyurdu.

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL OLACAK: Yapılan son değerlendirmelere göre Ankara’da kar yağışı Çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli şekilde devam edecek ve 8 ile 15 santim arasında birikinti yaratacak. Kar yağışının ardından Ankara buz tutacak. Meteoroloji hava sıcaklıklarının uzun bir süre gündüzleri dahi sıfır derecenin altında olacağını bildirdi. Kuvvetli kar yağışı ile kuvvetli buzlanma ve don olayının neden olabileceği başta ulaşımda aksamalar, su sayaç ve borularında donma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BU İLLERE SAĞANAK UYARISI: Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Çarşambagünü  Hatay, Kilis, Gaziantep, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ,Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi beklenen yağışların Yalova, İzmir'in güney ilçeleri, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Marmara'nın doğusunun yüksekleri, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi ile birlikte İç ve Doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney ve batı, Marmara ile zamanla batı kesimlerde kuzeyli yönlerden orta kuvvette Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.