BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.507,47

Balık burcunda dolunay var!..

6 Eylül'de sabah 10:03’de 13° Balık burcunda dolunay meydana gelecek.

6 Eylül'de sabah erken saatlerde Neptün ile birleşecek olan Ay, 10:03’de Güneş ile karşıt açı yapacak ve 13° Balık burcunda dolunay meydana gelecek.

Su grubunun değişken nitelikli burcu Balık güçlü duyguları, sezgileri, hayalleri, rüyaları, sanat ve ilhamı, maneviyatı, yardım ve fedakarlığı, vazgeçmeyi, bağımlılıkları, kimyasalları, uyuşturucuları, sıvıları, gazları, denizleri, spiritüel konuları, inzivayı anlatır.

Dolunay günlerinde çok hassas ve kırılgan olabileceğimiz için kendimizi rahatlatacak faaliyetlere zaman ayırmalıyız. Meditasyon, dua, sanat, müzik, hobiler, yüzme, yardım faaliyetleri enerjimizi dengelememize yardım edebilir.

Yaşamımızdan çıkarmak, değiştirmek istediğimiz konular, alışkanlıklar, bağımlılıklardan kurtulmak için uygun bir dönemdeyiz.

Değişken grup burçlar için bu dolunay daha önemli olacaktır. 3-10 Eylül Başaklar, 1-8 Mart Balıklar, 30 Mayıs-7 Haziran İkizler, 1-8 Aralık Yay burçları dolunay etkilerini yaşamlarında daha fazla hissedebilirler. Bununlar birlikte yükselen burçları ve kişisel gezegenleri değişken burçların 13° ve yakınlarında (+,-5) olanlar da dolunaydan kısmi etkiler alabilirler…

Dolunay an haritasında Terazi burcu yükselirken, horoskopun 5-11. evleri aktifleşiyor. Sosyal yaşam, ilişkiler, hedeflerimiz, gelecek projeleri, grup çalışmaları, kariyerden gelen paralar, aşk, çocuklar, sanat, yaratıcılık, eğlence, hobiler dolunayın aydınlattığı konular olabilir.

Ülkemizin horoskopunda dolunay natal Uranüs ile birleşerek 9. ve 10. evleri etkileyecek. ASC noktası ise natal Merkür Satürn kavuşumunun üzerinde. Ülke içerisinde bir çok dinamiği etkileyecektir. Liderler, ülkenin dünya kamuoyundaki yeri, ülkeler arası ilişkiler, uluslararası anlaşmalar, açık düşmanlıklar, hukuksal alanlar, şirketler, din ve din adamları, göçler, vizeler, büyükelçilikler, yurtdışı ilişkiler, dış işleri, yayıncılık, basın, medya, yabancılar, üniversiteler, akademik eğitimler, eğitim görevlileri, hava yolları ve deniz taşımacılığı, gündem konusunu oluşturabilir.

Uranüs etkilendiğinde genellikle ülkemizde ani ve sarsıcı durumlar ortaya çıkmaktadır.  Son günlerde dünyada yaşanan savaş, katliamlar nedeniyle mağdur olan müslümanlara yönelik yardım, merhamet, fedakarlık temalarının dünya kamuoyunda dikkat çekmesi için ülkemizin ve hükümetin Birleşmiş Milletler gibi uluslararası örgütlenmelerde önemli fonksiyonları olabilir. Neptün temalı Balık dolunayının ülkemizdeki ana teması bu gibi…

Dolunay Koç burcundaki Uranüs’e 45° lik ciddi bir kışkırtıcı açı yapıyor. Merkür ve Mars da son Güneş tutulması noktasını tetikliyor. Dünyada Kuzey Kore ciddi bir nükleer tehdit oluşturup kriz çıkarabilir. Son günlerdeki bu sıcak gündem dolunayda geri dönülmez seviyelere ulaşabilir. Kore ile birlikte ABD ve Trump’ın horoscoplarının aldığı kritik transit açılar bu riski arttırıyor. Umarım sağduyu galip gelir ve bu kriz diplomasiyle çözümlenir. Ancak Ekim ayında Uranüs ile birleşen bir yeniay daha bizi bekliyor olacak. Sonbahar ayları oldukça gerilimli ve aksiyonlu geçecek gibi…

Balık burcundaki Ay ve Neptün, Aslan burcundaki Venüs ile 150°lik zorlu bir görünüm yapıyor. Genel olarak bazı beklentilerimizin karşılanmadığını hissederek, keyifsiz ve karamsar hissedebiliriz. Duygusal alanlarda, aşk, sevgi gibi konularda yanılgılar, hayal kırıklıkları olabilir.  Bazı ilişkilerimizdeki bağımlılıklarımızın ve zayıflıklarımızın da farkına varabiliriz. Maddi alanlarda da yetersizlik ve güvensizliklerden oluşan endişeler ruhsal ve bedensel zorlayıcı olabilir. Sanatsal yaratıcılığımızın güçlenmesi mümkün. Bazı zararlı duyguları ve düşünceleri sanatsal çalışmalarla olumluya dönüştürebiliriz.

Dolunay döneminde ruhsal ve bedensel daha hassas olabiliriz. Sağlığımızı önemsemeli, beslenmemize dikkat etmeli, dinlenmeye zaman ayırmalıyız. Sindirim sistemimiz, ayaklarımız, ayak parmakları, ruhsal sağlığımıza özen göstermeliyiz. Su, sıvılar, ilaç, kimyasallar, ve alkol ve uyuşturuculardan gelebilecek zararlara karşı temkinli yaklaşmalıyız. Neptün ile birleşen dolunay havanın nemini ve yağışları, sudan gelebilecek zararları da arttırabilir...

Dolunay genel yorumlarını öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre takip ediniz…

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan) 

Dolunay ile birlikte duygusal hassasiyetiniz çok artabilir, eviniz ve aile büyükleri ile ilgili bazı belirsizlikler sonuca bağlanabilir.  Sağlık kontrolleri yaptırmak, zararlı alışkanlıkları bırakmak, diyete başlamak için uygun bir dönemdesiniz.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs) 

Dolunay sosyal yaşam ve insan ilişkileri konusunda şansınızı arttırabilir. Grup çalışmaları ve kalabalıklara hitap eden işlerde başarılı olabilirsiniz. Daha önceden başladığınız girişimler, başarılı olabilir ve hayallerinize kavuşabilirsiniz. Aşk, romantizm, çocuklar konusunda şanslısınız.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Dolunay kariyer ve ev yaşamınıza dikkat çekiyor. Aile, ev ve iş yaşamında duygusal olarak biraz zorlanabileceğiniz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ancak karşınıza çıkan fırsatları değerlendirebilmek için olaylara objektif bakmalısınız. Kararsız kalmaz, zamanında hareket ederseniz kariyerinizde ilerlemenizi sağlayacak adımlar atabilirsiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz) 

Dolunay sizi için şanslı enerjiler veriyor. Geleceğinizi etkileyecek güzel fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Siz veya çocuğunuzun eğitimi, akademik kariyeri ile ilgili gelişmeler hızlanabilir. Hukuksal bir soruna çözüm bulabilirsiniz. Keyifli bir tatil ve seyahate de çıkabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos) 

Dolunay ortak kazançlar ve gelir giderler konusunda belirsizlikleri giderip, bazı farkındalıklar kazanmanıza olanak sağlayabilir. Miras, sigorta, vergi, nafaka, kredi gibi konular da bu dolunay ile birlikte daha fazla gündeminizde yer alacaktır.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül) 

Dolunay ikili ilişkiler ve işbirlikleri alanında bazı dönüşümler yaşamanızı sağlayabilir. Evlilik ve iş ortaklığı kararı alabilir, gerekli adımları atabilirsiniz. Süregelen ilişkilerde dönüşümler de yaşanabilir. Eş ve partnerinizin yaşamındaki bazı gelişmeler de sizi etkileyebilir.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim) 

Dolunay sizin günlük rutinleriniz, iş yaşamınız ve sağlığınızı temsil eden alanda gerçekleşecek. Günlük yaşamınızda ve iş çevrenizde, düzenlemeler yapabilir, sağlığınız için tedavi ve diyete başlayabilirsiniz. Yanınızda çalışan kişiler, akrabalar ve evcil hayvanlarınızla ilgili gelişmeler meydana gelebilir.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım ) 

Dolunay sizin beşinci evinizde gerçekleşiyor. Özel ilişkileriniz, duygusal hayatınız, yaratıcılığınız ve çocuklarınız ile ilgili konularda yeni gelişmeler bekleyebilirsiniz. Yurtdışı ile ilgili işleriniz, eğitim ve hukuksal davalarınızda meydana gelecek gelişmeler genel olarak hayatınıza olumlu yansıyabilir.

YAY (23 Kasım-21Aralık) 

Dolunay ile birlikte eviniz, aileniz, ebeveynleriniz ile ilgili duygularınızı etkileyecek gelişmeler, bazı kavramlarda sonuçlanmalar yaşayabilirsiniz. Gerekli finansal desteği bularak ev sahibi olabilir ya da bir süredir uğraştığınız bir gayrimenkulun satışını gerçekleştirebilirsiniz.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak) 

Dolunay ile birlikte yakın çevreniz, kardeşleriniz ve akrabalarınızla ilgili gelişmeler olabilir. İşiniz ile ilgili eğitim, tanıtım, basın, internet ve yayıncılık gibi faaliyetlerde bazı gelişmeler gündemde olabilir.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat) 

Dolunay sizin para ve kazançlar evinizi aydınlatacak. Maddi durumunuzu etkileyecek önemli değişimler ve dönüşümler meydana gelebilir. Daha önceden başlamış bazı iş ve girişimlerin artık maddi sonuçlarını almaya başlayabilirsiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart) 

Burcunuzdaki dolunay ile birlikte daha fazla öne çıkabilir, fark edilebilirsiniz. Dış görünümünüzde imaj değişimleri yapabilir, özel ilişkilerinizde dönüşümler yaşayabilirsiniz. Kariyer alanında bireysel yaratıcı çalışmalarınız daha fazla dikkat çekebilir. Emeklerinizin karşılığını artık alabilirsiniz.

Astrolog Demet BALTACI