BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Bakan Sarıeroğlu açıkladı! Artık o ücret alınmayacak

Çalışma Bakanı Julide Sarıeroğlu, kanser hastalarını sevindirecek bir müjdeli haber verdi. Sarıeroğlu "Önümüzdeki dönemde kanser cerrahisini de fark ücreti alınmayan hizmetler arasına alacağız. Bunun hazırlıklarını da yaptık" dedi.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu kanser hastalarını sevindiren detayları açıkladı.Sarıeroğlu, "Önümüzdeki dönemde kanser cerrahisini de fark ücreti alınmayan hizmetler arasına alacağız. Bunun hazırlıklarını da yaptık" dedi.

Sarıeroğlu, mart ayında da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun kanser ilacı ödeme listesine 4 ilaç daha eklediğini açıklamıştı.

Ödeme listesine eklenen kanser ilaçlarıyla ilgili konuşan Bakan Jülide Sarıeroğlu, Sağlık Uygulama Tebliği'nde yeni düzenlemelerin olabileceğini belirterek, şunları söylemişti:

"Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için en önemli şey. İstatistiklere baktığımız zaman en önemli başlıklardan birisi, TÜİK rakamlarında da sağlık çıkıyor. Bu yüzden çok hassasiyetle ve titizlikle çalışıyoruz, kesinlikle maliyet unsuru olarak görmüyoruz. Yine açıklayacağımız Resmi Gazete'ye gönderdik, 4 tane daha kanser ilacımızı geri ödeme listesine aldık, onun dışında çok sayıda ilacımız geri ödeme listesine girmiş durumda."

Emekli ikramiyesi neden eksik yattı bakan açıkladı