BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.470,96
HABER /  EKONOMİ

Bakan Berat Albayrak'tan 'indirim yapmış gibi yapanlara" gözdağı

Enflasyonda yıl sonu hedefini tutturduklarını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "İndirimlerini yeni yılda 3 ay süreyle devam ettiriyoruz. İndirim yapmış gibi yapan firmaları tespit edeceğiz" dedi.

Abone ol

HAZİNE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Yıl sonu itibarıyla hedeflerimizin neredeyse tamamını tutturduk, hatta daha iyi bir performans ortaya koyduk" dedi. Bakan Albayrak, enflasyonla topyekün mücadele kapsamında indirimlerin 3 ay daha devam edeceğini belirterek, "indirim yapmış gibi yapanlara" gözdağı verdi. İşte Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın TRT Haber canlı yayınında yaptığı açıklamadan satır başları...

- 2018'i, enflasyonda koyduğumuz yüzde 20,8'lik hedefin altında, yüzde 20,3 rakamıyla kapattık ki bu gerçekten çok pozitif bir süreç...

- Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında indirimi kampanyasını 3 ay daha devam ettireceğiz..

- Çok iyi indirim yapan da var, indirmiş gibi yapan da. İndirim yapmış gibi yapan firmaları tespit edeceğiz.

- Gıdada fiyat indirimlerinin çok ciddi yansıdığını söyleyemeyiz.

- İndirim yapan sektörlerin cirolarında yükseliş oldu; firma ve sektör bazında indirimi iyi yansıtanlar olduğu gibi az yansıtanlar da oldu.

- Seçim ekonomisi uygulansaydı, 2018 sonu itibariyle bütçe açığı hedefini başaramazdık, 2019 bütçesinde çok daha güçlü bir performans sergileyeceğiz.

- Dün akşam Asya piyasalarına dayalı bir dalgalanma oldu ama kısa sürede kendi mecrasında dengelendi. Biz güçlü, güvenli ve öngörülebilir bir şekilde yolumuza bakacağız.

- Merkez Bankası kendi çerçevesinde gereken adımları atıyor, atacaktır, biz bu konuda taraf değiliz.

- Piyasaların boğulmasına izin vermeyeceğiz. İki ayağımız iki pedalda, öyle bir şekilde gideceğiz ki kimse arabanın durdurulmasını beklemesin. Ekonominin çarklarının durmasına izin vermeyeceğiz, kimse frenin köklenip arabanın durdurulmasını beklemesin.

- Bütçe disiplininde de şaşmadan enflasyon sıkı bir şekilde takip ettiğimiz alan olacak, şakası yok. 2019 yılı aynı ciddi duruş ve kararlılıkla devam edecek.

- 2019 bütçesinde, hem harcama tarafında hem gider tarafında hem de gelir tarafında çok daha güçlü bir performans sergileyeceğiz.

 - 2019'da, 2020 ve 2021'e temel oluşturması noktasında, güçlü bir şekilde, aynı ciddi duruş ve kararlılıkla yola devam edeceğiz.

- Cari açık 30 milyar dolarların altında, 20 milyar dolarlarda kapatabilecek.

- Bankacılık sektörümüzde yakın çalışma içindeyiz, önümüzdeki günlerde 1-2 kritik konuda, KOBİ'ler önceliğinde reel sektör üzerinde güzel bir paket çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta muhtemelen bununla ilgili bir lansmanımız olacak. Tüm bankaların katılacağı bir çalışma olacak.