BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  GÜNCEL

Bahoz Erdal'ın izi bulundu! Bakın nerede ortaya çıktı

'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin ve 'Sofi Nurettin' kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed'in izi, Suriye ortaya çıktı.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın tepe yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin ve 'Sofi Nurettin' kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed'in izi, PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'de çıktı.

Şanlıurfa ve Osmaniye'de yakalanan Suriye uyruklu teröristlerin ifadeleri ve Hatay'da ölü olarak ele geçirilen teröristin üzerinden çıkan not defteri, PKK ve YPG'nin organik ilişkisini ortaya koydu.

EL MALİKİYAH KAMPINDA

PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin Suriye'de doğu ve batı olarak ikiye ayırdığı bölgelerden doğu kanadından Sofi Nurettin'in, batı kanadından ise Bahoz Erdal'ın sorumlu olduğu belirlendi. Bahoz Erdal'ın Kamışlı'nın doğusunda Karaçoğ kampında, Sofi Nurettin'in ise Resul Ayn yakınlarındaki El Malikiyah kampında gizlendiği ortaya çıktı.

bahoz erdal

TERÖRİSTLERE EĞİTİM VERİYORLAR

İstihbarat raporuna göre, Fehman Hüseyin'in, YPG'ye Kandil'den gelen emirleri dikte ettiği belirlendi. Fehman Hüseyin'in YPG'nin Rimelan kampında teröristlere suikast ve keskin nişancı eğitimi verdiği, örgütün özellikle Türkiye'de yapacağı eylemlere burada eğitilen mensuplarını gönderdiği belirlendi.

BAHOZ ERDAL KİMDİR?

Dr. Bahoz Erdal adıyla bilinen asıl adı Fehman Hüseyin olan terörist lider 1969 yılında Suriye'de doğdu. Gençlik yıllarında Şam'da tıp eğitimi aldı. Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kumandanlığını yaptı. Son olarakta Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı çeteci grubu yönetiyordu.

IŞİD'e yakın sitelerde yer alan habere göre, Kobani'de IŞİD ile Kürt güçleri arasında süren çatışmalarda, PKK'nın en üst düzey üç isminden biri olan Bahoz Erdal (Fehman başkan) ani bir basınla öldürüldü. İddiaya göre, saldırıda Bahoz Erdal'ın yüzü parçalandı.