BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.488,35
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli'nin gündeme getirdiği Çakıcı'dan HDP'ye: Bayıltırım...

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'af' çağrısı yaptığı tweetlerinde Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkmak için "ülkücü davanın gözü kara yiğidi" olarak gösterdiği Alaaddin Çakıcı, "Kriminal suçluyum ama vatan haini değilim" dedi ve HDP'yi tehdit etti.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, af çağrısı yaptığı twitter mesajlarında ‘ülkü ve ülke sevdalısı, davalarının gözü kara yiğitleri' olarak nitelendirdiği Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz'la ilgili tartışma sürerken, Alaaddin Çakıcı hükümlü olduğu Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nden tartışmaya katıldı. Çakıcı, ‘basın danışmanı' Ferhat Aydoğan aracılığıyla yaptığı açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'ye küfüre varan ağır hakaretlerde bulunarak, tehdit etti.

ÇOK ADAM BAYILTTIM SENİ DE BAYILTIRIM... Kırıkkale Keskin T tipi cezaevinde yatan Çakıcı, ‘basın danışmanı' Ferhat Aydoğan aracılığıyla yaptığı açıklamada, HDP Eşgenelbaşkanı Sezai Temelli'ye "Devlet Bahçeli'yi ağzına alacak adam mısın? Bak beni dinle, ben bu ülkede çok adam bayılttım seni de bayıltırım. Senin gibi ulusal basında teröristlere hizmet edenlere buradan sesleniyorum, vatana ihanet eden Can Dündar gibi bayılmak mı istiyorlar? Devlet Bahçeli'ye bir kelime konuşursan seni bayıltırım ve bu Türkiye'nin her yerinde yurtdışına gittiğin zamanda seni mutlaka üç, beş kişi karşılar" diye seslendi.

'DEMİRTAŞ KORİDORA DAHİ ÇIKAMAZ'... Mektubunda, "Evet kriminal suçluyum ama vatan haini değilim" ifadesini kullanan Çakıcı, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın da adını anarak, talimat vermesi halinde cezaevinde koridora dahi çıkamayacağını ileri sürdü. 

HDP EŞGENELBAŞKANI NE DEMİŞTİ?.. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, MHP lideri Bahçeli'nin 'kısmi af' çıkışı yaparak, Alaattin Çakıcı'yı 'kahraman' olarak nitelemesine tepki göstermiş, "Mafya bozuntularını kalkmış cumhurbaşkanlığı adaylığı için mevzu bahis haline getiriyor. Adayımızla aklı sıra kıyaslama yapıyor. Senin buna gücün yetmez" demişti.

DEMİRTAŞY NE DEMİŞTİ?... Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş ise Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Milyonlarca oy alıp parti lideri olacağıma azılı katil, psikopat bir mafya lideri olsaymışım daha iyiymiş! Yok ama çok şükür, ben böyle iyiyim" ifadelerini kullanmıştı.

İşte Devlet Bahçeli'nin o tweetleri...