BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.439,43
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Etimesgut'ta festivale katıldı

MHP lideri Bahçeli, Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen festivale katıldı

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen, Uluslararası 8. Anadolu Kültür Günleri Festivali'ne katıldı.Bahçeli, festivale katılmadan önce Etimesgut Belediyesi tarafından vatandaşların kültür ve sanat etkinliklerini yürütülmesi için temeli atılan Kent Konseyi inşaat alanını gezdi.

İnşaat alanındaki kısa süreli incelemelerinin ardından festival alanına geçen Bahçeli, alanda bulunan stantların tamamını gezdi. Yoğun ilgiyle karşılanan Bahçeli'ye stantlarda yöresel ürünler hediye edildi.

Bahçeli, daha sonra yanındaki heyetle protokoldeki yerini alarak etkinlikleri ilgi ile izledi.

Festivalde Doğu Türkistan ve Bosna'da yaşanan zulmü anlatan tiyatral bir gösteri de sunuldu. Gösteri sırasında bazı vatandaşların duygu dolu anlar yaşadığı gözlendi. Festival programları arasında, Modacı Abdullah Toprak'ın düzenlediği 'Türk Dünyası' defilesi de yer aldı. Klasik defile çizgisinin dışında Anadolu kültürüne ait derin izleri taşıyan defile, büyük beğeni topladı.

ETİMESGUT'A KENT KONSEYİ

Programların ardından sahneye çıkan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, festivalle ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Bir şehrin yer altı ve yer üstü çalışmalarının yanı sıra kültür ve sanat faaliyetlerinin olması gerektiğinin sözlerine ekleyen Demirel, kendilerinin de Türk kültürüne ait değerleri bir araya getirmek istediklerini söyledi.

Festivalin, başta Ankara ve Etimesgut olmak üzere birlikte olmanın mesajını vermek istediklerini kaydeden Demirel, önümüzdeki süreçte de bu yöndeki çalışmaların devam edeceğinin ifade etti. Demirel, ilerleyen dönemlerde nüfusu 750 bine ulaşacak Etimesgut'a daha iyi hizmet verebilmek için Kent Konseyi binasının inşaatını başlattıklarını dile getirdi.