BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  MEDYA

Ayşe Arman Kılıçdaroğlu yazısı ile Hürriyet Gazetesini çökertti

Hürriyet Gazetesi yazarı Ayşe Arman , Kemal Kılıçdaroğlu'na Sema Ramazanoğlu sözleri için destek verince ilginç şeyler oldu. Önce gazetenin köşe yazarları kısmı çöktü ardından Ayşe Arman ana sayfadan uçtu.

Abone ol

Hürriyet yazarı Ayşe Arman, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini savundu ve "Kılıçdaroğlu yüzde yüz haklı" diye yazdı.

Ayşe Arman'ın bu yazısı önce Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesinde ana sayfada tepeye alındı. Arman'ın yazısı kıyametleri koparınca Hürriyet Gazetesi'nde ilginç şeyler olmaya başladı.

Önce Hürriyet Gazetesi'nin köşe yazarlar kısmında yazılara girilemez oldu. Hemen ardından da Ayşe Arman'ın ilk sayfaya çıkarılan yazısı yok edildi.

HÜRRİYET SANSÜR MÜ YAPTI? NİYE YAZARLARA ULAŞILAMADI? Hürriyet Gazetesi konuyla ilgili açıklama yaptı. Yaşanan ilginç durum şöyle izah edildi; 'Bugün 10:15 sularında Hürriyet’in veri merkezinin kurulu olduğu Doğan TV Digital’den kaynaklanan teknik bir arıza nedeniyle Hürriyet yazar yazılarına ve bazı kategorilere erişimde aksaklıklar yaşandı. Hürriyet’ten kaynaklanmayan bu sorun 11:10 itibariyle çözüldü ve tüm içeriklere erişim yeniden sağlandı.' AYŞE ARMAN NE DEDİ? SANSÜR MÜ? Ayşe Arman da instagram hesabından konuyla ilgili şunları yazdı; “Aman Allahım, o şerefe de mi nail oldum? Benim de yazım sansürlendi mi? Demek kaderimde bu günleri görmek de varmış... Yazıma ben giremiyorum... O da bir şey mi? Hiç kimse giremiyor. 'Kaldırın bu kadının yazısını!' mı dediler... Öyle bir baskı mı oldu acaba? Evet, galiba öyle oldu. Başka bir açıklaması olabilir mi? Baksana kimse okuyamıyor... Arkadaşlar!!! Hepimiz manyağa bağladık. Ülke olarak o kadar saçma sapan şeylere tanık olduk ki, en ufak bir aksilikte artık 'Aha sansür!!!' diyoruz. Hayır öyle değil... Sadece bir teknik arıza. Özür dileriz...”

AYŞE ARMAN KILIÇDAROĞLU YÜZDE 100 HAKLI DEDİĞİ YAZIDA NE YAZDI?

Peki Ayşe Arman ne yazdı? Sosyal medyayı karıştıran Kılıçdaroğlu'na destek satırlarında ne vardı?

İşte Ayşe Arman'ın Hürriyet Gazetesi'nde krize sebep olan Kılıçdaroğlu yüzde 100 haklı dediği Sema Ramazanoğlu yazısı;

"Kılıçdaroğlu yüzde 100 haklı!
BEN mi yanlış biliyorum?...
Türkçede "birilerinin önüne yatmak" diye bir deyim var.
Var yani böyle bir laf.
Kullanılıyor.
Çirkin mirkin siyasetçiler de kullanıyor.
(...)

KADIN HAKLARIYMIŞ!
Ama şimdi Kemal Kılıçdaroğlu, "Aile Bakam, Ensar Vakfı'nın önüne yatıyor" deyince kıyamet koptu.
Neymiş, kadın haklarıymış! Ahlaksızlıkta dibe vurulmuş! Ahlaksızlık sınırını aşarak, siyasi tarihe utanç örneği olarak geçmiş!
Hadi ya...
Olayın aslı başka.
Ensar Vakfı'nda onlarca çocuk, Ensar Vakfı'na bayii bir evde cinsel istismara uğruyor... Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu olay çirkindir, vahimdir, yapan cezalandırılmalıdır dedikten hemen sonra ama "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" gibi bir cümle kullanıyor.
Bu cümleyi kurmasının sebebi nedir?
Çünkü Ensar Vakfı, AKP yanlısı bir kurum.
(...)
Kılıçdaroğlu bu meseleyi gündeme getirince... Ortalığı velveleye veriyorlar ki, sanki cinsiyetçi bir yaklaşımla bakana saldırdı gibi gösteriyorlar ki... Aradan Ensar Vakfı sıyrılsın gitsin!

CİNSİYETÇİ BİR YAKLAŞIMI YOK

Hayır kardeşim! Ben de bir kadınım...
Burada, kadına bir aşağılama olsaydı. Allah belamı versin AKP yanlısı olmamama rağmen ben de o isim önüne yatardım...

YÜZDE 100 KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDAYIM
O yüzden sonuçta bu meselede, Ensar Vakfı'nı temize çıkarmaya çalışanlara karşı Kılıçdaroglu'nun yanındayım...
Yüzde 100 onu haklı buluyorum.

İŞTE AYŞE ARMAN'IN HÜRRİYET GAZETESİ'NDE ULAŞILAMAZ OLAN KÖŞE YAZISININ TAM METNİ