BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02

Ayakta duramadılar! Feryatları yürek dağladı

Ayakta duramadılar! Feryatları yürek dağladı

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki TÜPRAŞ Rafinerisi'nde bakım sırasında nafta tankında meydana gelen patlamada 4 işçi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerin aileleri, cenazeleri morgdan teslim alırken gözyaşlarına boğuldular.

Ayakta duramadılar! Feryatları yürek dağladı

TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi'nde, dün saat 09.25 sıralarında, boş nafta tankındaki bakım çalışmaları sırasında, gaz sıkışmasının neden olduğu bir patlama meydana gelmişti. Patlama ile birlikte yüklenici firma çalışanları Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere öldü, 2 işçi de hafif yaralanmıştı. Yaralılar tedaviye alınırken, ölen işçilerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'da götürüldü.

Ayakta duramadılar! Feryatları yürek dağladı

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından çifte soruşturma başlatıldı. Hem savcılığın belirlediği bilirkişi heyeti hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelen müfettişler, kazanın meydana gelmesinde ihmal olup olmadığıyla ilgili detaylı bir inceleme yapmaya başladı. Devam eden soruşturma kapsamında, aralarında iş güvenliği uzmanlarının da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Ayakta duramadılar! Feryatları yürek dağladı

AİLELER GÖZYAŞI İÇİNDE CENAZELERİ ALDI Patlamada hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri bugün ailelerine teslim edildi. İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu önüne gelen işçi yakınları acı bekleyişin ardından cenazeleri teslim aldı. Ölen işçilerden 26 yaşındaki Mehmet Karademirin cenazesini almaya baba Ali Karademir (56) ve kardeşi Sabri Karademir (25) geldi. Karademirin babası oğlunun tabutunu görünce "Mehmetim" diyerek feryat etti.

Ayakta duramadılar! Feryatları yürek dağladı

'EŞİ 2 AY ÖNCE EVİ TERKETMİŞ' Evli ve bir kız çocuk babası bakım onarım işçisi Mehmet Karademirin eşinin 2 ay önce evi terk ettiği ortaya çıktı. Karademir bu olaydan sonra 2.5 yaşındaki kızı Elife kendisinin baktığı, işte olduğu zamanlarda da babası Ali Karademire bıraktığı öğrenildi. Hayatını kaybeden işçinin kardeşi Sabri Karademir, sorumluların cezalandırılması için şikayetçi olacaklarını belirterek, "Yetkililer bu işin peşini bırakmasınlar. Bu işte bir ihmal varsa üzerine gidilsin. Suçlular cezasını çeksin. İki yıldır aynı yerde çalışıyordu. En son konuştuğumuzda patlamanın olduğu tankı bitirme aşamasında olduklarını ve yeni bir tankta çalışmaya başlayacaklarını söyledi. 2.5 yaşında kızı var. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Mehmet Karademirin cenazesinin ikindide Yeni Şakran Merkez Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Kapıkaya Köyünde toprağa verileceği belirtildi.