BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,51

Atılan doğru adımlar ve atılması gerekenler...

Bir haftadan uzun süredir, darbe girişimi üzerine konuşuyoruz. Ancak bu kadar çok konuşulmasına ve yazılmasına rağmen henüz her şey söylenmiş değil...

Bir haftadan uzun süredir, darbe girişimi üzerine konuşuyoruz. Ancak bu kadar çok konuşulmasına ve yazılmasına rağmen henüz her şey söylenmiş değil. Bu yazımda şu zamana kadar atılan doğru adımları ve ileriye dönük yapılması gerekenleri yazacağım.

Bundan önceki 2 yazımda da benzer konulara değindim. Değindiğim en önemli konu ise ortadaki sevgisizliğin ortadan kaldırılması ve birlik beraberliğin beslenmesi üzerineydi. 'Vatanına ve milletine bağlı vatandaşlarımız arasında yapılabilecek her türlü ayrımcılığın karşısında durulmalıdır' dedim ve yineliyorum. Bu cümleyi sık sık kullanıyorum. Çünkü tam olarak ihtiyacımız olan bu.

Şimdi tekrardan çıkıyor ve şu ana kadar atılmış doğru adımları sıralıyorum. İktidar partisi ve muhalefet partilerinin liderleri arasındaki pozitif temaslar, tüm partilerin tabanlarını birbirine yaklaştırmak adına oldukça önemli. Tabi ki, her şey güllük gülistanlık demiyorum ama çok az dahi olsa buzların erimeye başladığını görmek güzel . Küçük ama önemli bir adım. CHP demokrasiye sahip çıkmak adına miting düzenledi. Bu mitinge halk, çok ciddi bir katılım gösterdi. AKP'den de önemli isimler o mitinge katıldılar. Dediğim gibi bunlar güzel adımlar. Başka güzel bir haber daha vereyim. Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet liderleri, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüşecek. Bu görüşmenin kendisi bile olumlu bir adımken, görüşmeden sonra yapılacak güzel açıklamalar her şeyi daha pozitif bir yere getirebilir. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu adımları atmış olması çok daha önemlidir. Çünkü, Cumhurbaşkanlığı makamı partiler üstüdür.

Peki gelelim yapılması gerekenlere... Bundan sonrası için atılması gereken en önemli adım uzun vadeli olandır. Peki nedir o uzun vadeli adım? Açık açık söylemek isterim: Bundan sonra devlette ya da özelde görevlendirilecek kişiler seçilirken, liyakat ve verilen görevi yerine getirme konusundaki başarı durumunun dışında hiçbir kriter göz önüne alınmamalıdır. Yani falancılar, filancılar gibi bir gruplama menfi ya da müspet anlamda asla olmamalıdır. Böyle olursa FETÖ gider, başkası gelir. Bir belayı savuşturmuşken, bundan yıllar sonra bir başkası çıkmasın ne olur.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin kurulması adına emeği geçen tüm büyüklerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Onların bu güzel mirasına sahip çıkmak durumundayız. Lozan Antlaşmasıyla ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok önemli konulara değinmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum.

Nihayetinde, Atatürk'ün gösterdiği yolda emin adımlarla ilerlemekten başka yapacağımız bir şey yok. Doğrusu ve yapılması gereken budur.

Sağlıcakla kalın...