BIST 9.002
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,84

Atatürk'ün partisi MHP'dir!..

Son günlerinde önüne gelen bir evrağa 'Bakalım CHP benim partim olarak kalacak mı 'diyerek 'CHP Genel Başkanı yazdırmayan Atatürk bugünleri görür gibiydi.

CHP  Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu parti olabilir mi?

Mümkün mü?

 Atatürk'ün ölümünün ardından daha  24 saat geçmeden  alelacele 11 Kasım 1938 günü Cumhurbaşkanı seçebilen bir CHP ile başlamak gerek bu konuya..

Aslında Mustafa Kemal yine yanılmadı!..

Ne denli ileri görüşlü olduğu gerçeğini  CHP ile ilgili  anısı gösterdi..

Nasıl mı?

27 yıl milletvekilliği yapmış olan Atatürk'e olan bağlılığı ve yakınlığı ile tanınan  Faik Rıfkı Atay, ‘Babanız Atatürk’ adlı  kitabının 57. Sayfasında bakın ne anlatıyor...

“CHP Genel Sekreteri Recep Peker CHP ile ilgili bir vesikayı Atatürk'e imzalatmaya getirdiğinde Atatürk vesikanın üzerine 'PARTİM' sözünü yazar.

Peker çok şaşırır!

Peker 'Paşam niçin CHP yazmıyorsunuz?' diye sorar.

Atatürk’ünün cevabı şu olur:

'Ne bileyim sonuna kadar CHP’nin benim partim olarak kalacağını?”

Aynen öyle işte…

Atatürk resmen bugünlerin  vurgusunu  o gün yapmış!..

Bugünkü CHP’nin Mustafa Kemal ile ismi üzerinden oy avcılığı yapmak dışında hiçbir gönül ve fikir bağı kalmamıştır…

İçerisinde her türlü marjinal grupları barındıran  sosyalizm ile kendini bütünleştiren bir parti  katıksız ‘Türk milliyetçisi’ olan  Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olabilir mi?

Mümkün mü?

Allah aşkına CHP’nin ideolojisi nedir?

Bilen var mı?

Vatanseverlilik dışında her türlü ideoloji ile içiçe geçmiş!..

Bilen ve anlayan var mı?

Hatırlayın Habertürk’teki bir programda Kemal Bey  ne demişti;

“Biz Atatürk’ün kurduğu CHP ile aynı değiliz.”

Ne kadar doğru demişti!

Kemal Beyin en doğru sözü bu oldu!..

Çünkü kanıtladı!..

Atatürk bu CHP’nin  bünyesinde barındırdığı  devletle kavgalı ideolojik yapı karşısında ne yapardı?

Her bir yöneticisini Divanı harbe verirdi..

Kendisine ‘Kefere’ diyenleri, bölücülere sahip çıkanları, devleti jurnalleyenleri partiye alıp siyaset yapanlara ne derdi?

Defolun!

Atatürk PKK, HDP ve FETÖ'nün yörüngesine giren  AB,ABD ile iktidarı değiştirmek için  işbirliği yapan CHP için ne yapardı.

'Bu partiyi sizin elinize bırakmam' diyerek kapatırdı arkadaş..

Mustafa Kemal  Türklüğü ile gurur duyan  Devletçi ve Türk Milliyetçisi bir bozkurt aşığıdır…

Öyle ki;

Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran derki;

“Atatürk, Türk milliyetçiliğini ve Türklüğü son derece önemsemiş ve Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan ‘bozkurt’ motifini de hayatında hep öne çıkarmaya çalışmıştır.

TBMM’de, daha Cumhuriyet ilan edilmeden, 1922’de bozkurtlu pul çıkarmış, takip eden yıllarda da farklı bozkurtlu pullar piyasaya sürülmüştür. Maarif Vekâleti (Milli Eğitim Bakanlığı), Atatürk’ün direktifiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet armasını seçmek için 1925’te bir yarışma açmış, yarışmayı Namık İsmail’in ‘bozkurt’ figürlü eseri kazanmıştır.

Yine Atatürk’ün isteğiyle 1935 yılında Bozkurt markalı bir sigara çıkarılmıştı. Kahramanmaraş’ta, 1936 yılında, Atatürk’ün emriyle “Bayrak Tutan Bozkurt Anıtı” yapılmıştır. Atatürk bozkurdu Türk’ün sembolü olarak benimsemişti. O kadar benimsemişti ki çalışma masasında, çağırma zili olarak bozkurt motifi kullanıyordu. TÜRK’ÜN BİLGE BAŞBUĞU Mustafa Kemal Atatürk’tür..” 

Şimdi soralım;

Devlet karşıtı  marjinal grupların buluşma merkezi olarak ‘Biz Atatürk’ün partisiyiz’ diyen CHP bu sözlerin neresinde!..

Atatürk “Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz; Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur. Bu memleket tarihte Türk’tü, halde Türk’tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır” demiştir…

CHP  Atatürk sonrası hiç bunları söyleyebildi mi?

Hayır..

Atatürk “Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük uygar vasfı ve büyük uygar kabiliyeti, bundan sonraki gelişimi ile geleceğin yüksek uygarlık ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır. Benim hayatta yegane fahrim (şerefim), servetim Türklükten başka bir şey değildir” demiştir..

CHP liderleri bunları hiç söyleyebilmiş midir?

Hayır..

Atatürk ‘NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE’ diye haykırarak Türk tarihine not düşmüştür...

CHP’yi yönetenler  TBMM kürsüsünden bir gün dahi bunu yüksek süsle haykırabilmiş midir?

Hayır...

Peki siz nasıl 'Atatürk'ün partisiyiz' diye hala ortadasınız!.

Aksine partiden gerçek Atatürkcüleri ayıklayıp gönderen zihniyetlersiniz!

24 Haziran'da bile yaşanmadı mı?

O nedenle Atatürk’ün  kurduğu CHP ile bugünkü CHP arasındaki tek ilişki partinin ismidir!

CHP  1938’den sonra Atatürk’ün CHP’sinin fikri altyapısını terk etmenin ve  milletin değerlerinden kopmanın bedelini ödüyor.

Atatürk’ün CHP’si bünyesinde Türk milliyetçilerini ,vatanseverleri barındırmış  her türlü bölücülere kapısını  kapatmış ve onlara karşı savaş açmış  ’Söz konusu vatansa gerisi teferruat’ diyen bir parti  olarak devletin kurucu partisiydi...

Peki şimdi?

Atatürk'ün CHP'si devleti kuran ve yaşatan irade...

Bunların CHP'si devletin altına dinamit koymaya çalışanlarla işbirliği yapan,HDP gibi Atatürk'ü düşkan gibi gören  bir partiye oy devşirmesi yaparak TBMM'ye taşıyan bir parti!..

Delege yapısınaı iyi incelediğinizde  gerçekten Atatürk'çü bir siyasetçinin  lider olamayacağı etnik ve mezhepçi ayrılıkların temsil edildiği ,marjinal grupların içine sızdığı  arkalarında kimlerin olduğu belli olmayan  isimlerle yapılanmaya şahit olduğumuz bir CHP gerçeği ne yazık ki karşımızda..

O nedenle Atatürk'ün kurduğu CHP ile bugünki CHP arasındaki tek ilişki  partinin isim benzerliğidir!..

Gelelim ' Atatürk'ün partisi MHP 'sözümüze!..

Bakın MHP’nin efsane lideri Merhum Alparslan Türkeş “Atatürk’ün CHP’si için ne düşünüyorsunuz?” şeklinde kendisine yöneltilen bir soruya verdiği cevap Atatürk’ün partisinin adresi olmuştur..

Demiştir ki;

“CHP Atatürk’ün partisi olarak kalsaydı ben MHP’yi kurmazdım…”

Fazla yoruma gerek var mı?

Peki Mustafa Kemal’in  sözde değil özde partisi kimdir?

Onun;

Türk milliyetçiliği duygusuna

Türklük şuuruna,

Devlete karşı çıkan isyanlarda tavizkar olmayan  kararlılığına,

‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen milli duruşuna,

Bozkurt olma aşkına,

Türk milletinin kalbine yazılan ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözüne her koşulda sahiplenilip her koşulda  haykırılmasına .

'Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetir. Mustafa Kemal çağın dar kalıplarından taşan, milli ülkülere sırtını yaslayan büyük bir komutan eşsiz bir devlet adamıdır. Atatürk'e dil uzatanların yediği içtiği haramdır 'diyen Başbuğ Türkeş'in emanetini şerefle taşıyan her koşulda devletine sahip çıkan bu uğurda bütün koltukları elinin tersi ile iten  Devlet Bahçeli’nin liderliğindeki MHP’dir Atatürk'ün partisi!