BIST 9.727
DOLAR 32,51
EURO 34,77
ALTIN 2.424,73

Atatürk'ü anma günü için yapılan en anlamlı etkinlikler

Atatürk'ü anma günü için yapılan en anlamlı etkinlikler

Atatürk'ü anma gününde yüce önder için yurt içi ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Atatürk için Selanik'te doğduğu ev ziyaretçi akınına uğrarken Uşak'ta Atatürk anıtı önünde binlerce karanfille Türk bayrağı oluşturuldu.

Atatürk'ü anma günü için yapılan en anlamlı etkinlikler

Atatürk'ü anma günü etkinlikleri sürüyor. Tüm yurtta Büyük Önder Atatürk, ölüm yıl dönümünde yurtta düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılacak. Cumhuriyeti'n kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Yunanistan'ın Selanik kentinde dünyaya geldiği ev de ölümünün 80'inci yılında da ziyaretçi akınına uğradı. Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli kentlerinden anmaya gelen vatandaşlar, Atatürk'ün evinde duygu dolu anlar yaşadı. Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan "Sevgili Atatürk'ü, Atatürk Evi'nde anmak başka bir anlam taşır" dedi. Atatürk Evi'ndeki resmi anma törenleri bahçede gerçekleştirilecek. Bahçeye sığmayan ziyaretçiler için de büyük ekranlar kurulacak.

Atatürk'ü anma günü için yapılan en anlamlı etkinlikler

Uşak'ta ise Atatürk Anıtı önünde, 80 bin karanfil kullanılarak, Türk bayrağı oluşturuldu. Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve bağlı odalar tarafından 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe; Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı AK Parti'li Nurullah Cahan, Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş, protokol üyeleri ve anaokulu öğrencileri katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnet ile yad ettiklerini kaydeden Vali Kocabıyık, "10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80'inci ölüm yıl dönümü olması sebebiyetiyle Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne ve odalarımıza böylesine güzel etkinlik oluşturdukları için teşekkür ederim" dedi.

Atatürk'ü anma günü için yapılan en anlamlı etkinlikler

Kosova'da ise Filizler Atatürkçü Türk Kültür ve Sanat Derneği’nin bu yıl Prizren’de 22'ncisini düzenlediği “Atatürk'ü Anma Etkinlikleri” başladı. Toplamda üç gün sürecek olan etkinlikler çerçevesinde, folklor gösterileri ve panellerin yanı sıra Türkiye'den gelecek olan Ankara Hamoy Halk Oyunları ve Araştırma Eğitim Korosu konserleri gerçekleşecek.

Atatürk'ü anma günü için yapılan en anlamlı etkinlikler

SİVAS'ta lise öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kaybettiği yıl olan '1938'i koreografi ile oluşturdu. Kentte faaliyet gösteren özel lisenin öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80'inci yılı nedeniyle koreografi hazırladı. Yaklaşık 250 öğrenci, beden eğitimi öğretmenleri öncülüğünde okulun otoparkında bir araya gelerek, Atatürk'ün hayatını kaybettiği yıl olan '1938'i oluşturdu. Türk bayrağı ve Atatürk posteri de açılan koreografinin görüntüleri, sosyal medyada da paylaşıldı.