BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Atatürk heykelinin başını çöp poşetine sardılar

Tekirdağ'da bir ilçe belediye başkanının sipariş ettiği Atatürk heykeli ve büstü, kafaları çöp poşeti sarılarak taşındı. Olayın fotoğrafları sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Abone ol

TEKİRDAĞ'ın CHP'li Süleymanpaşa Belediyesi'nin Edirne'de bir heykeltıraşa yaptırdığı Atatürk heykeli ile büstünün başlarına çöp poşeti geçirilerek taşınması tepkilere neden oldu. 

Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı, Edirne'de Atatürk heykeli ve başka bir yere konulmak üzere Atatürk büstü yaptırdı. Heykel ve büst Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na ait bir kamyonetin kasasına konularak Edirne’den Tekirdağ’a götürüldü. Atatürk büstünün kartonla ve üzerine naylonla, Atatürk heykelinin ise baş kısmına çöp poşetiyle sarıldığı görüldü.

Atatürk heykelinin başına çöp poşeti sarılarak kamyon kasasında taşınması tepkilere neden oldu.

HEYKELTIRAŞ: TEK AMAÇ BAŞININ ZARAR GÖRMEMESİ

Edirne’de Atatürk heykelini hazırlayan heykeltıraş Müslüm Özcan, tek amaçlarının heykelin baş kısmının zarar görmesini engellemek olduğunu, poşetin içerisine süngerler konulduğunu bunun ise koruma amaçlı yapıldığını söyledi.

MEYDANA KONULDU, ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILIYOR

Edirne’den kamyonet kasasında taşınan Atatürk heykeli, Süleymanpaşa İlçesi’ne bağlı 3 bin nüfuslu Karacakılavuz Mahallesi’ndeki meydana konuldu. Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı anıt çevresindeki çevre düzenlemesine devam ediyor.