BIST 9.898
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.461,39

Atatürk büstü var ama...

Geçen hafta "Atatürk büstünü böyle düşürdüler" başlıklı bir galeri haber yayınlandı İnternethaber'de.

Geçen hafta Londra'da bir konferans veren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail lobisi üyelerinin de bulunduğu konferans salonunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

İnternethaber'de "Türk gazeteciden skandal soru" başlığıyla yayınlanan bu haberde CNN Türk televizyonunun “Siz, 'Kudüs'te namaz kılacağız' gibi fanteziler üreterek, Türkiye'yi uluslararası arenada zor durumda bırakmıyor musunuz?” sorusuna Davutoğlu'nun verdiği cevap yer alıyordu.

Benim haberle ilgili yazmak istediğim ise haber kaynağının verilmemiş olması.

Haber, 'un özel haberi.

Üstelik haberin içinde noktasına, virgülüne bile dokunulmamış. Buna rağmen haberde kaynak belirtilmemiş. Editör arkadaşa yaptığım uyarıdan sonra haberin kaynağı belirtildi ama haber uzunca bir zaman sanki İnternethaber'in haberiymiş gibi okundu. 

Bir haberin üstelikte özel bir haberin kaynağını belirtmemek hem verilen emeğe hem de çalışılan kuruma yapılan bir saygısızlıktır. İnternette sık sık rastlanan içerik hırsızlığına bu kadar karşı çıkan İnternethaber'de bu tür hataların olmaması gerekiyor.


Bu tür bir hatayı kim yaparsa yapsın doğru değil ama İnternethaber'in yapması affedilmez. Editör arkadaşların bunun bilinciyle daha hassas davranmaları lazım.

ATATÜRK BÜSTÜ VAR AMA...

"Atatürk büstünü böyle düşürdüler" başlıklı bir galeri haber yayınlandı İnternethaber'de. mrersan rumuzlu okurumuz haberi şöyle eleştirmiş:

"Bi haber yapacaksanız ya tam yapın yada hiç yapmayın. Bu büst nerdeydi? Ne zaman? Neden? Kim tarafından bu hale getirildi? Bunları yayınlayında haber niteliği olsun. Bu nedir böyle. İnternet habere yakıştıramadım."

Haberin içine baktığımızda okurumuzun ne kadar haklı olduğunu görüyoruz.

Sadece fotoğraflardan oluşmuş bir galeri, altında ne bir bilgi ne de bir yazı var. Olay nerde geçmiş, kimler yapmış, ne zaman olmuş?

Haberin çatısını oluşturan 5N1K'yı geçtim bir tane N bile yok. Tam bir facia...

Haberle ilgili kaynak da mevcutken editör ya bunu kullanma gereği görmedi ya da unuttu.

Her halukarda okurun önüne haber diye konulan bir galeride haberle ilgili hiç bir bilgi olmaması okurumuzun da dediği gibi İnternethaber'e yakışmadı.



İNTERNETHABER BU VERİLERİ NEREDEN ALIYOR?

Pazartesi günü yayınlanan "Hangi memur kaç lira alacak?" başlıklı haberimize bazı itirazlar geldi. Bunlardan ikisini sizinle paylaşacağım...

ayhankaliner
ben 7/2 öğretmenim maaşım 1445tl bu 9/2 olan öğretmen nasıl 1550 tl alıyo ben ustelık teknık ogretmenım yalan yanlış yazıyorlar işde...

ka33
bu rakamlar hangı verilere göre hazırlanıyor allahaşkına.1.derecede hemşirenin maaşı 1130 tl burada 1509 tl nasıl gösteriliyor

Gelen itirazlar bu rakamların gerçeği yansıtmadığı ve kaynağının neresi olduğunun belli olmadığı yönündeydi.

Oysa haberin içinde Anadolu Ajansı muhabirinin Maliye Bakanlığı'ndan edindiği verilere dayanılarak hazırlanan bir haber olduğu zaten yazıyordu. Haberi dikkatli okuyanlar bunu görecektir.

Verilerin kaynağı Maliye Bakanlığı'dır. Şayet yine de itiraz varsa sanırım bu haberden değil,  Bakanlığın verileriyle vatandaşın maaşının uymamasından kaynaklanıyor.