BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.487,53

Aslan Burcunda Yeniay...Güç Bende Artık...

27 Temmuz’da saat 01:42’ de Ay ve Güneş Aslan burcunun 3 derecesinde kavuşacak ve Yeniay doğacak.

27 Temmuz’da saat 01:42’ de Ay ve Güneş Aslan burcunun 3 derecesinde kavuşacak ve Yeniay doğacak.

Ateş elementinin sabit nitelikli burcu Aslan, yöneticisi Güneş sayesinde yüksek yaşam enerjisi, öz güven, yaratıcılık kazanır.

Zodyak’ta beşinci evi yöneten Aslan aşk, çocuklar, sanat, sanatçılar, yetenekler, macera, cesaret, risk, şans, eğlence, keyif, oyun, spor ile ilgili alanları yönetir. Bunun yanı sıra Aslan kralların burcudur. Liderler, yöneticiler, ünlüler, sahnede ve göz önünde olan kişileri de Aslan burcu temsil eder.

Yeniayın enerjileri genel olarak bu kavramları günlük hayatımıza daha fazla sokabilir. Kabuğumuzdan çıkmak, kendimizi daha fazla göstermek, dikkat çekmek isteyebiliriz. Yaşamın keyifli, eğlenceli yanları bizi daha fazla çekebilir.  

Aslan burcu doğum haritamızda hangi evde bulunuyorsa o alanlarda yeni girişimler ve taze enerjiler olması mümkün. Bunu yükselen burcunuza göre daha iyi takip edebilirsiniz.

Yeniay haritasında Güneş ve Ay ile birlikte Jüpiter de Aslan burcunda bulunuyor. Bulunduğu yeri büyüten ve olanakları genişleten Jüpiter, Aslan burcu temalarını da daha fazla öne çıkarabilir. Jüpiter hedeflerimizi büyütebilir ve karşımıza beklediğimizden daha fazla fırsat çıkarabilir. Ancak fazla özgüven, cesaret ve iyimserlikle gerektiğinden fazla risk de alabiliriz.

Akrep burcundaki Mars’ın yeniay derecesine yaptığı kare açı temkinli olmamızı gerektiriyor. Pervasız ve sabırsız tavırlar fazla risk altına bizi sokabilir. Jüpiter’ in klasik kurallara göre Güneş ile yakınlığı abartı, gurur, kibir, bencillik gibi negatif durumlar yaratmaya da müsait. Ancak bilinçli davrandığımız takdirde olumsuzlukları engellememiz mümkün. Bu durumda Jüpiter’in bize sunacağı geniş olanakları ve şansları değerlendirebiliriz. Üstelik ihtiyacımız olan cesaret ve özgüven bizimle olacak.

Bu yeniay tatil, eğlence, keyif imkanlarını karşımıza daha fazla çıkarabilir. Yaşadığımızı hissetmek, hayattan zevk almak, kalbimizin daha hızlı çarpması mümkün. Tutkulu yaz aşkları yaşayabileceğimiz bir dönemdeyiz. Macera isteğin artması, riskli ilişkilere de bizi yöneltebilir. Bu nedenle ego ve nefis ile mücadelemiz de artacak gibi görünüyor. İlişkilerimizde çocuksu bencillikler, tutku, gurur, kibir, kıskançlık yıpratıcı olabilir.

 

 

Mars’ın pozisyonu kaza ve sakarlıklara dikkat gerektiriyor. Tatil döneminde olmamız, seyahatleri arttıracak. Ulaşımda, trafikte kurallara uymalı, sabırsız ve riskli hareketlerde bulunmamalıyız.

Toplumda dikkat çeken kişiler, ünlüler, liderler, yöneticiler bu ay çok daha fazla gündemimizde olabilir. Sanatçılar ve liderler ile ilgili hızlı gelişmeler olması mümkün. Bazı kayıplar olabileceği gibi, bazı kişiler de çok öne çıkabilir.

Aslan burcu bedenimizde dolaşım sistemi, kalp, kan basıncı, sırt ve saçlarla ilgilidir. Kronik kalp ve dolaşım rahatsızlıkları, tansiyon sorunları olanların dikkat etmeleri gereken bir dönemdeyiz. Saçınızla ilgilenebilir, kesim, boya vb. değişimler yapabilirsiniz.

YENİAY ÜLKEMİZİ NASIL ETKİLER?

Aslan Yeniayı ülkemizin horoskopunun ikinci evinde doğacak. Burası milli zenginlikler, devlet hazinesi, bankalar, ekonomik durum, harcamalar ile ilgilidir. Jüpiter etkisi ve Mars karesi fazla özgüvenli, abartılı, riskli uygulamalar gündeme getirebilir. Akrep burcundaki

Mars, beşinci evde natal Güneş ile temasta… Milli kaynakların, servetin kullanımında zarar verici durumlar ortaya çıkabilir. Ekonominin hareketlenmesi, harcamaların artması mümkün. Seyahat, turizm, eğlence için harcamalar artabilir. Bayram ve tatil döneminde olmamız da bunu destekliyor.

Bankalar ile ilgili yeni kararlar alınabilir. Spekülatif piyasalara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle Borsada hızlı iniş çıkışlar olabilir. Jüpiter etkisi abartılı tavırlar ve spekülatif hareketler yaratabilir. Milli piyango ve şans oyunları da gündemde olabilir. Mars açısı fazla riskin zarar verebileceğini işaret ediyor. Üstelik 10 Ağustos’ta Satürn etkili bir dolunay yaşayacağız.

Aslan yeniayı ülkemizin Güneş’i ile açı yaptığı için ünlü kişiler, sanatçılar, yöneticiler ve liderler konusunu da gündemde tutacaktır. Liderlerin kendilerine güveni artabilir ve daha fazla risk alabilirler. Çok dikkat çekici gelişmeler olması mümkün.

Yorumları öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz...(Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız hemen sorup öğrenebilirsiniz)


 (21 Mart - 20 Nisan) 

Yeniay sizin yaratıcılık, hobiler, aşk, flörtler, eğlence, çocuklar ile ilgili yaşam alanlarınızda yeni gelişmeler ve başlangıçlar meydana getirebilir. Jüpiter ile kavuşan yeniay yaşam enerjinizi ve neşenizi arttıracak keyifli ve sürpriz gelişmeler yaşatabilir. Gezegeniniz Mars Akrep burcuna geçti. Son zamanlarda eksikliğini hissettiğiniz enerji ve motivasyonunuz artık yükselebilir.

Ertelediğiniz her konu için daha fazla mücadele edebilirsiniz. Cinsel enerjiniz artıyor. Tutkulu aşklar ve maceralar sizi bekliyor olabilir.

Hamilelik, doğum, çocuklar ile ilgili kavramlar da bu yeniayda gündeminizde yer alabilir. Çocuksu enerjiniz, bencilliğiniz, inatçılığınız daha fazla dikkat çekecektir. İlişkilerde karşı tarafın beklentilerine de önem vermeniz gerekiyor. Enerjiniz yükseleceği için sabırsız ve düşüncesiz hareketler kazalara davetiye çıkarabilir. Kontrollü ve dikkatli olmalısınız.

 (21 Nisan - 21 Mayıs) 

Yeniay ev, yuva, aile ve ebeveynlerle ilgili konularda size çeşitli fırsatlar sunabilir. Aile ilişkileriniz güçlenebilir. Evde toplantılar olabilir, misafir ağırlayabilirsiniz. Evde daha fazla zaman geçirmek zorunda olsanız da bundan keyif alacaksınız. Kalabalık aile organizasyonları, partiler düzenleyebilirsiniz. Aile ile ilgili bir kutlama, eğlence gündeme gelebilir. Bu bir doğum günü partisi, bebek doğumu ya da evlilik olabilir.

Ev, emlak, mülk, alım, satım, kiralama, taşınma gibi konularda yeni girişimler söz konusu olabilir. İhtiyacınız olan maddi destek, krediyi de bulabilirsiniz. Bazı anlaşmalar, sözleşmeler gündeme gelebilir. Mars Akrep burcunda ilerlemeye başladı. İlişkilerde daha sakin ve anlayışlı olmanız gereken bir dönemdesiniz. Özel hayatınız ve kariyerinizde rakiplerinizle mücadeleler artabilir. Açık düşmanlarınız daha görünür hale gelebilirler.

 (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Yeniay eğitim, iletişim ile ilgili önemli fırsatlar karşınıza çıkarabilir. Seyahat, tatil ve geziler gündeme gelebilir. Yabancı kültürler ve ülkeler ile bağlantılar artabilir. İşinizin tanıtımı, iletişim, reklam, halkla ilişkiler, promosyon, internet çalışmalarına başlamak için uygun bir dönemde olacaksınız. Kişisel güveniniz ve yaratıcılığınız yükseleceği için rahatlıkla dikkat çekebilirsiniz. Basın, yayın ve medya ile ilgili konularda da şanslarınız artıyor. 

Yakın çevreniz ve kardeşlerinizle ilgili gelişmeler sizi mutlu edebilir. Kardeşinizin hayatındaki olumlu bir gelişme aile arasında bir kutlamaya imkan verebilir. Aileniz genişleyebilir. Bulunduğunuz çevrede yenilikler olabilir. Komşularınız, iş arkadaşlarınızla iletişimleriniz artabilir. Hareketli bir dönemde olmanız günlük hayatınızdaki temponuzu arttıracaktır. Sağlığınıza ve kişisel bakımınıza biraz daha özen göstermelisiniz.

 ( 22 Haziran-22 Temmuz) 

Yeniay sizi maddi konularda destekleyebilir. Çalışmalarınızın karşılığını daha fazla alabilirsiniz. Maaşınıza zam gelebileceği gibi, yeni gelir kaynakları da bulabilirsiniz. Bu dönemde maddi manevi güven duygunuz yükselebilir. Ailenizden maddi destekler alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Ev, emlak, mülk ile ilgili konularda yatırımlar gündeme gelebilir.

Bu dönemde lüks ve pahalı ürünler her zamankinden daha fazla dikkatinizi çekebilir. Kişisel bakım, eğlence, konfor için fazla harcama yapabilirsiniz. Çocuklar ile ilgili masraflar da artabilir. Yeni yatırımlar, şans oyunları, spekülatif piyasalar ve alışverişlerde aşırıya kaçmamalı, risklere dikkat etmelisiniz.

 (23 Temmuz – 23 Ağustos) 

Yeniay yaşamınızı etkileyecek yeni girişimler için cesaretinizi ve özgüveninizi arttırabilir. Özel hayatınız ve kariyerinizi etkileyecek fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Yaşamın tadını çıkarmak, keyif, eğlence öncelikleriniz olabilir. Sınırları zorlamak gözü kara davranmak da söz konusu. Bu yeniayda başlayan girişimler beklediğinizden fazla ses getirebilir. Şartları iyi kontrol etmelisiniz. Aşırı güven ve gurur nedeniyle gereksiz riskler alabilirsiniz. Sağduyulu ve temkinli olmaya çalışmalısınız.

Mars Akrep burcuna geçtiği için zaman zaman sizi huzursuz edebilir. Özellikle ev ve aile ile ilgili konularda enerji harcamanız gerekebilir. Bazı mücadeleler söz konusu. Uzun zamandır ertelediğiniz konuları ele alabilir, hızla sonuca ulaşabilirsiniz. Aile içi ilişkilere dikkat etmeniz gerekiyor. Evin kralı gibi davranıp aşırı ilgi bekleyebilirsiniz. Egonuzu ve gururunuzu kontrol altında tutmanız gerekiyor.

 (24 Ağustos - 22 Eylül) 

Yeniay biraz içe dönmeniz yaşamınızı gözden geçirmeniz için uygun bir zamanı işaret ediyor. Bu dönem manevi ve ruhsal gelişim bakımından önemli fırsatlar verebilir. Bazı konularda bilinçlenebilir yeni kararlar alabilirsiniz. Aklınıza çok yaratıcı düşünceler gelebilir. Bazı gizli yardımlar almanız da mümkün. İyilik meleği sizinle olacak.

Sağlık ile ilgili sorunlarınızı çözüme kavuşabilir. Günlük rutinleriniz ve çalışma koşullarınızda rahatlamanızı sağlayacak yardımlar alabilirsiniz. Yardımcı bir eleman veya kurumsal bir destek söz konusu olabilir. Zararlı alışkanlıklar ve bağımlılıklardan kurtulmak için çok iyi bir dönemde olacaksınız. 

 (23 Eylül - 23 Ekim) 

Yeniay sizin sosyal yaşamınızı güçlendirip, arkadaş çevrenizi genişletebilir. Arkadaşlardan daha fazla destek görebilirsiniz. Yeni tanışmalardan daha fazla fayda görebilirsiniz. Ortak çalışmalar, gelecek hedefleri ve projelerde yaratıcı girişimler olabilir. Bu durum sürpriz işbirliği fırsatları da karşınıza çıkarabilir. Özellikle organizasyonlar, sanat ve çocuklarla ilgili konular sizi daha fazla destekleyebilir. Yaşamınıza eğlence daha fazla dahil olabilir. Bir sürerdi yoğunlaştığınız iş ve sorumluluklara ara verip dinlenebilir, eğlenebilirsiniz. Parti ve davetlere katılabilirsiniz. Çocuklarla ilgili şanslar gündemde…

Mars burcunuzdan ayrılarak Akrep burcunda ilerlemeye başladı. Artık ilişkiler alanında yaşadığınız mücadeleler sona erebilir. Bu durum masraflarınızı arttırabilir. Para gelebilir; ancak geldiği gibi de gidebilir. Özellikle size keyif veren konulara ve sosyal yaşama daha fazla para harcayabilirsiniz.

 (24 Ekim - 22 Kasım ) 

Yeniay kariyer evinizde doğacak. İzin için yılın önemli dönemlerinden birindeyiz. Yeniay toplum önündeki statünüzü etkileyecek gelişmeler ortaya çıkarabilir. İş, kariyer ve geleceğinizi etkileyecek önemli fırsatlarla karşılaşmanız mümkün. Çalışma koşullarınızda rahatlamalar olabilir. Otorite kavramları, üstleriniz tarafından desteklenebilir, yardım alabilirsiniz. Toplum önünde dikkat çekme isteğiniz artacak. Arzu ettiğiniz güç ve saygınlığa ulaşabilirsiniz.

Mars burcunuza geçtiği için her zamankinden daha enerjik ve tutkulu olmanız mümkün. Hırs ve motivasyonunuz arttığı için hedefleriniz için mücadele edebilirsiniz. Bu dönemde kimse size karşı koyamayacaktır. İsterse karşı gelsin; gözünüz oldukça kara görünüyor. Kavga, çatışma gerekiyorsa rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu durum ilişkileri biraz zorlayabilir tabii… Bencil isteklerden ve başkalarına zarar verecek davranışlardan uzak durmalısınız.Düşünmeden yapılacak eylemler kaza ve sakarlıklara da neden olabilir. Günlük hayatınızda daha dikkatli olmalı, beden sağlığınıza özen göstermelisiniz.

 (23 Kasım-21Aralık) 

Yeniay ateş burcu olduğunuz için enerji ve motivasyonunuzu arttırabilir. Yeniayda yaratıcılığınız güçlenirken, kendinizi daha özgür hissedebilirsiniz. Yurt dışı, yüksek öğrenim, medya, basın, yayın ile ilgili amaçlarınız için önemli adımlar atmanız mümkün. Güçlü kişilerden destek de alabilirsiniz. Yeniayla birlikte uzun bir seyahat ve tatile çıkabilirsiniz. İşiniz ile bağlantılı yabancı uyruklu kişilerle iletişiminiz artabilir. Hukuksal kavramlarda sürpriz gelişmeler ortaya çıkabilir.

Bu dönemde size özgü neşe ve iyimserliği biraz abartmanız da mümkün. Fazla rehavet günlük işleri ihmal etmenize neden olabilir. Gözden kaçırdığınız detaylar daha sonra bazı sorunlar yaratabilir. Büyük planlarınızla ilgilenirken günlük hayatınızın rutinlerini ihmal etmemelisiniz.

 (21 Aralık – 20 Ocak) 

Yeniay maddi paylaşımlar, hisseli paralar alanında yenilikler gündeme getirebilir. İşbirliklerinizin maddi getirilerinden daha fazla yararlanabilirsiniz. Hisseli paralar, vergi, sigorta, kredi, borç, nafaka, miras vb. konularda yeni girişimler söz konusu olabilir. Para ile ilgili konularda özelikle kredi almak ve borç vermek bazı riskler taşıyabilir. Şartları iyi kontrol edip, garantici davranmaya çalışın. Size veya ailenize ait mülklerden gelir elde edebilir, yarar görebilirsiniz.

Özel yaşamınız, aşk ve cinsellik ile ilgili talepleriniz artabilir. Tutkulu gizli maceralara dikkat edin. Sosyal yaşamınız ve arkadaş çevrenizle ilgili stresler yaşamanız mümkün. Bazı mücadeleler söz konusu olabilir. Sağlığınızla ilgili tedavi ve ameliyat gibi konularda şanslı bir dönemdesiniz. Hamilelik ve doğum gibi kavramlar da gündemde olabilir.

 (21 Ocak – 18 Şubat) 

Yeniay ilişkiler evinizde doğacak. Her türlü yakın ilişki, işbirlikleri alanında fırsatlar verebilir. Sosyal yönünüz güçlenebilir ve önemli kişilerle tanışabilirsiniz. Bu arkadaşlıklar hızla ilerleyebilir ve sürpriz evlilikler meydana gelebilir. Gelecekle ilgili hedeflerinize sizi ulaştıracak önemli işbirlikleri yapabilirsiniz. Eşiniz ve partnerinizin yaşamında önemli gelişmeler olabilir.

Mars Akrep burcunda iş ve kariyer ile ilgili mücadeleleri arttırabilir. Hedeflerinize karşı daha tutkulu ve hırslı davranabilir, tüm enerjinizi bu alana yöneltebilirsiniz. Otorite kavramları ve üstlerle ilişkilerde çatışmalar meydana gelebilir. Daha sakin olmalısınız. Bu yeni ayla başlayan enerjiler ay ortasında net sonuçlar ortaya çıkarabilir. Sizin için 10 Ağustos yakınları kariyeriniz ile ilgili önemli bir dönemeç olabilir.

 (19 Şubat – 20 Mart) 

Yeniay günlük hayatınız, iş, çalışma koşullarınız ve genel sağlığınızda şanslı olduğunuz bir döneme işaret ediyor. İş veya evde yardımcı eleman bulmak söz konusu olabilir. Yabancı kökenli kişilerle iletişiminiz artabilir. Eğitim, yurtdışı, sanat, medya, yayıncılık ile bağlantılı işlerinizde hızlı gelişmeler olabilir. Sağlık sorunlarınızı çözüme kavuşturabilir, tedavilerden yarar görebilirsiniz. 

Mars’ın Akrep burcuna geçmesi maddi konularda sizi biraz daha rahatlatabilir. Siz de amaçlarınız ve hedeflerinizle ilgili daha iyimser adımlar atabilirsiniz. Günlük hayatınızda meydana gelecek rahatlamalar, yaşamdan aldığınız zevki arttıracaktır. Arzu ettiğiniz bir seyahati gerçekleştirebilirsiniz.

Sevgilerimle

Astrolog Demet BALTACI