BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.434,17

Aslan Burcunda Dolunay...Aşk ve Gurur

4 Şubat’ ta 01:10’ da Aslan burcundaki Ay Kova burcundaki Güneş ile karşıt açı yapacak 14 derece Aslan burcunda dolunay meydana gelecek.

 

4 Şubat’ ta 01:10’ da Aslan burcundaki Ay Kova burcundaki Güneş ile karşıt açı yapacak 14 derece Aslan burcunda dolunay meydana gelecek.

Ateş elementinden sabit nitelikler taşıyan bu Aslan dolunayı özgüvenimizi, enerji, coşku ve motivasyonumuzu yükseltirken, kişisel isteklerimizde bencil, gururlu ve inatçı davranışlara yol açabilir. 

Güneş’in burcu Aslan yaratıcılığı anlatır ve  zodyakta beşinci evi yönetir. Burası bizim kendi kişiliğimizi ve yeteneklerimizi sergilediğimiz, hayattan zevk aldığımız, eğlendiğimiz, duygusal ilişkiler, flörtler, cinsellik, sanat ve çocukları temsil eden alandır. Bu ev alanlarında daha fazla heyecanlanır ve bireysel risklere daha fazla gireriz.

Aslan burcu dış dünya tarafında değerinin anlaşılmasını ve takdir edilmek ister. Liderler, sanatçılar, ünlüler göz önünde olan ve alkış bekleyen herkes Aslan burcuyla temsil edilir.

Dolunay övündüğümüz, gurur duyduğumuz, kendimizi diğer kişilerden daha üstün gördüğümüz yönlerimizle bizi sınayabilir.

Dolunay anı haritasında Akrep burcu yükseliyor. Güneş ve Ay haritanın üçüncü ve dokuzuncu evlerinde yerleşerek ASC noktasına kare açı yapıyor. MC noktası Aslan burcunda ve Jüpiter bu noktaya çok yakın bir pozisyonda.

Güney düğümle partil kavuşum yapan Uranüs, Ay ve Güneş ile olumlu, Plüton ile sert görünüm yapıyor. Yükselen yöneticisi Mars ise Balık burcunda ASC noktasına üçgen açı yapıyor. Kova burcundaki Merkür retro hareketini sürdürüyor.

Dolunayın haritanın Mars Uranüs orta noktasını tetiklemesi ve Koç noktasında görülen Verteks oldukça dinamik, enerjik, kontrol dışı, sürpriz gelişmelerin yaşamımızda kadersel dönüm noktaları oluşturabileceğini gösteriyor. Bu bireysel haritalarımızdaki etki derecesine bağlı olarak kariyer ve özel yaşamlarda meydana gelebilir.

Zihinsel faaliyetler, yakın çevre ilişkileri, ulaşım gibi konular ön planda olurken, bunlarla ilgili zorluk ve sıkıntılar ortaya çıkabilir. Üçüncü evde yerleşen retro Merkür dolunay haftasında iletişim ve ulaşım ile ilgili sorunları daha fazla yaşayabileceğimizi gösteriyor. Özellikle seyahatlerde, havayollarında uçak seferlerinde gecikme ve ertelemeler günlük yaşamımızı daha fazla etkileyebilir. Deniz trafiğine de dikkat etmek gerekiyor. Balık burcundaki Mars Chiron ile kavuşumda, Neptün ise Yay burcundaki Satürn ile sert açı yapıyor.

Aile, akrabalar, kardeşler, yakın çevremiz, çocuklar dolunay haftasında daha fazla gündemimizde olabilir. Bir süredir görmediğimiz akrabalarımızla görüşebiliriz, çocukluğumuzun geçtiği yerlere seyahat edebiliriz. Bazı ailevi konular, eski sorunlar bu dolunayda karşımıza tekrar çıkabilir ve artık ertelediğimiz konulara kesin bir çözüm bulmamız gerekebilir.

Teknoloji, elektronik araçlar, sosyal medya, internet kullanımını düzenleyen hukuksal uygulamalar gündeme gelebilir. Özellikle aile yapısı ve çocukları korumaya yönelik cinsel içerikli sitelere getirilen kısıtlamalar  artabilir.

Dolunay haritasının ASC noktası Türkiye haritasının Venüs'ü üzerinde yerleşirken, Verteks natal Ay ile tam kavuşumda, retro Merkür de Ceres üzerinde. Ülkemiz için kadın, aile, çocuklar ile ilgili kavramlar ön planda görünüyor. Haritada güçlü ve etkili görünen Pallas siyasette, diplomaside halkın onayını almaya yönelik değişik stratejilerin yoğunlaşabileceğini bu alanda da başarı sağlanabileceğine dikkat çekiyor. Halk ve özellikle kadınlar arasında oluşabilecek grup çalışmaları, organizasyonlar da dikkat çekebilir.

Sanat, sanatçılar, ünlüler Aslan dolunayında daha çok konuşulabilir. Gündemde olan bir bayan sanatçının özel yaşamı, hastalığı veya özel bir sorunu kamu alanını çok meşgul edebilir. Bir ünlü kişinin kaybı da söz konusu olabilir. Güneş Türkiye haritasının sekizinci evinde bulunuyor.

Özel yaşamlarımızda Aslan aşk, flörtler ve çocuklar ile ilgili konuları da hareketlendirirken, Uranüs etkisiyle hızlı değişimler ve sürprizler meydana gelebilir. Kadersel ilişkileri tetikleyebilecek oldukça romantik etkiler de söz konusu. Özellikle bizim için bitmemiş, yarım kalmış aşk hikayeleri rahatlıkla canlanabilir. Aslan gururunu, bencilliğini bir kenara bırakabilirsek kalbimizin sesini dinleyebilirsek gerçek aşkı yaşamımıza dahil edebiliriz. Hamilelik, doğum çocuklar, çocuklarımızla ilişkilerimiz, birlikte yapılacak organizasyonlar için de bu dolunay keyifli bir dönemi işaret ediyor.

Ancak kişisel haritalara göre değişmekle birlikte bu dolunay döneminde hamilelik, doğum, çocuklar, anne çocuk ilişkilerinde kontrol dışı ani durumlar, sıkıntılar da meydana gelebilir. Özellikle sağlık sorunu olan riskli gebeliklerde temkinli olmakta yarar var.

Aslan burcu eğlence, şans oyunları, kumar, spekülatif piyasaları, borsayı ve altını yönetir. Finansal piyasalarda hızlı hareketler olabilir; borsa ve altın fiyatları da yükselebilir. Ancak Uranüs sürpriz durumlar karşımıza çıkarabilir, yatırımlarda aşırı risk almamalıyız. Uranüs her ne kadar Güneş ve Ay ile olumlu açı yapsa da Güney düğümle birleştiği için çok masum görünmüyor.

Dolunay 4-9 Ağustos Aslanlar, 2-6 Şubat Kovalar, 3-7 Mayıs Boğalar, 4-9 Kasım Akrepler için birinci derece etkili olabilir. Bunun yanısıra kişisel haritalarınızda sabit burçların 14 derece ve yakınlarında yerleşen gezegenleriniz varsa dolunaydan etki alabilirsiniz.

Kova yeniayında başlamış iş ve girişimlerimiz bu dönemde netleşebilir, önemli farkındalıklarkazanabiliriz. Bunun yanısıra Temmuz sonunda başlamış bazı işlerimizin de sonuçları bu dönemde daha görünür hale gelebilir.

Aslan burcu bedenimizde kalp, omurga ve sırt bölgesini yönetir. Siz veya çevrenizde dolaşım sistemi, kalp ve tansiyon sorunu olanların daha fazla dikkat etmesi gereken bir dönemde olacağız. Zira dolunaylarda Ay’ın üzerimizdeki etkisi güçlüdür ve sağlık sorunları daha fazla ortaya çıkabilir.

Yorumları öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz...

KOÇ (21 Mart-20 Nisan)

Dolunay duygusal hayatınızı hareketlendirebilir, yeni tanışmalar, flörtler gündeme gelebilir. Sanat, hobiler ve yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz sürpriz iş ve kazanç teklifleri ile karşılaşabilirsiniz. Çocuklar, hamilelik, doğum ile ilgili konular gündeme gelebilir.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

Dolunay geçmişe ait kavramlara, bilinçaltı duygularınıza, aileniz, eviniz ve köklerinize ait kavramlara dikkat çekiyor. Ev alımı, satımı, kiralama, taşınma söz konusu olabileceği gibi, evinizde onarım, tadilat, eski eşyaların değişimi de gündeme gelebilir.

İKİZLER (22 Mayıs–21 Haziran) 

Dolunay iletişim evinizi hareketlendirecek enerjiler veriyor. Düşünceleriniz ve fikirleriniz duygularınızdan ve ailevi konulardan etkilenebilir. İş veya özel amaçlı ani bir seyahate çıkabilirsiniz. Kardeşlerinizin ve akrabalarınızın yaşamında oluşacak dönüşümler sizi de etkileyebilir.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Dolunay ile birlikte sahip olduğunuz malvarlıkları ve kişisel kazançlarınızla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ciddi bir yatırım fırsatı karşınıza çıkabilir ancak çok fazla risk almamanız gerekiyor. Başkalarıyla paylaştığınız kaynaklar ve ortak sorumluluklar üzerinizde baskı yaratabilir.

ASLAN (23 Temmuz–23 Ağustos)

Dolunay ile birlikte duygularınız ve farkındalığınız son derece güçlenebilir. Yurtdışı bağlantılı konular ve hukuksal konularda sürpriz gelişmeler olabilir ve yeni deneyimler, maceralar yaşayabilirsiniz. Kişisel imajınız, ilişkileriniz, kariyeriniz ile ilgili önemli dönüşümler meydana gelebilir.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)

Dolunay ile birlikte sizi etkileyen iş veya özel sorunlarınıza çözüm arayabilirsiniz. Sakin kalıp, iç sesinizi dinlediğinizde doğru adımlar atmanız da mümkün görünüyor. Gizli hayranlar, yardımlar, sürpriz teklifler birden bire ortaya çıkabilir. 

TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)

Dolunay umutlar, projeler, arkadaşlıklar evinizi etkiliyor. Bu dolunayda bir dileğiniz çok daha hızlı gerçekleşebilir. Arkadaşlar, davetler, organizasyonlar, çocuklarınızla ilgili gelişmeler günlük hayatınızı hareketlendirebilir.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım)

Dolunay iş ve kariyerinizi etkileyen alana enerjiler verecek. Kariyerinizle ilgili yeni girişimler, teklifler, terfi vb. değişimler gündeme gelebilir. Kariyer hedeflerinizde daha kararlı ve hırslı olabilirsiniz. Bu dönemde aile büyükleriniz ve otorite kavramları ile ilgili konular da sizi meşgul edebilir.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Dolunay ile birlikte bir seyahate, tatile çıkabilirsiniz. Eğitim, yutdışı, medya, yayıncılık ve hukuksal konularda hızlı gelişmeler olabilir. Kardeş ve yakınlarınızla ilgili sürüncemede kalan bir konuda sürpriz, hızlı gelişmeler yaşanabilir.

OĞLAK (21 Aralık–20 Ocak)

Dolunay ortaklaşa kazançlar ve maddi konulara dikkat çekiyor. Kredi, prim, miras, nafaka, sigorta gibi gelir ve giderlerinizde dönüşümler olabilir. Aileye ait bir mülkden elde edilecek gelir ya da uygun bir kredi ile ev alımı ve yatırım yapma imkanı bulabilirsiniz.

KOVA (21 Ocak–18 Şubat)

Dolunay ile birlikte ikili ilişkilerinizde, ortaklık, işbirliği, evlilik gibi kavramlarda dönüşümler olabilir. Dolunay eşiniz, sevgiliniz veya ortağınızla ilgili bazı sorunlarınızı çözmenize ve ilişkinizi yeniden gözden geçirmenize de olanak sağlayabilir.

BALIK (19 Şubat--20 Mart)

Dolunay günlük yaşamınız, iş ve çalışma koşullarınızda değişimler getirebilir. İş ve kariyerinizle ilgili sorumluluklar artsa da daha hızlı ve verimli günler sizi bekliyor. İş ortağınız veya eşinizden sürpriz fikirler ve teklifler gelebilir; sağlığınıza özen gösterin.

Astrolog Demet BALTACI