BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

Askerlik süresi ile ilgili son açıklama yeni sistem önümüzdeki yıl açıklanacak

Başta askerlik süresinin kısaltılmasını öngören yeni sistemle ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklama yaptı. Konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Akar, yeni sistemin önümüzdeki yıl açıklanacağı bilgisini verdi.

Abone ol


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis’te yapılan bütçe görüşmelerinde geçilmesi planlanan yeni askerlik modeli hakkında da bilgi verdi. 

"Tek tip" diye adlandırılan yeni askerlik sistemine yönelik çalışmaların da ayrıntılı şekilde, ilgili bakanlıklarla, koordineli şekilde devam ettiğini dile getiren Akar, "İnşallah önümüzdeki yıl için daha gecikmeden bu açıklanacak" dedi.

Dövizle askerlik hizmetinde yaş sınırının kaldırıldığını, uzaktan eğitimle vatandaşların bulundukları yerlerden askerlik hizmetini yerine getirmelerine imkan sağlandığını bildiren Akar, "Vatandaşlarımızın eğitim durumları ile mesleki meşguliyetlerini dikkate alarak, herkesin en uygun zamanda askerlik görevini yapmasını sağlayacak şekilde, askerlik süresinin kısaltılması dahil, yeni askerlik sistemi üzerindeki çalışmalar da ilgili bakanlık ve kurumlarla yoğun bir şekilde devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz ay Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlık yetkilileri ile bir araya gelmiş ve askerlik süresine dair görüş alışverişinde bulunmuştu.

Askerlik 9 aya mı düşüyor askerlik kaç gün oldu MSÜ açıklaması