BIST 9.510
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.492,98

Aska Lara Deluxe ve Ramazan Aslan

2014 yılının baharında Türk turizm ve otelcilik dünyasına Aska tecrübesiyle açılacak olan Aska Lara Deluxe ile ilgili merak edilenler

Merhabalar,

Aska Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan, turizm sektörüne ışık olabilecek bilgileri, kendine özgü samimi duygularıyla benimle paylaşırken turizm ve otelcilik sektöründe çalışanlara altın öğütler olabilecek tecrübe ve öngörülerini de dile getirdi.

     

2014 yılının baharında Türk turizm ve otelcilik dünyasına Aska tecrübesiyle açılacak olan Aska Lara Deluxe ile ilgili merak edilenleri paylaştık.

Her zaman olduğu gibi önce insan, turizm sektörü, otel çalışanları ve ülkemizin gelecek güzel günleri diyen Ramazan Aslan, genç otel çalışanlarına meslekleri ile ilgili ne yapmaları ve ne yapmamaları ile ilgili kendine özgü yaşanmışlıklarından ve öngörülerinden yola çıkarak altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

 Turizm Üstadı Ramazan Aslan

Alçak gönüllülüğü, saygın kişiliği ve yaptıklarıyla bir başarı öyküsünün kahramanı olarak bilinen Ramazan Aslan, sözlerine  sabredin diyerek başladı ve çağa da ayak uydurmayı ihmal etmeyin diye ekledi.

     

Otel çalışanlarının kısa vade de kazanımlar değil uzun vadeli kazanma yollarını seçmelerinin gereğine parmak basan Ramazan Aslan bu hususun sebebini ise şöyle açıkladı; kısa vadede günü kurtarabilirsiniz ama yarına soru işaretiyle başlarsınız, uzun vadede yaptığınız her bir plan ise yaşayacağınız gün ile beraber gelecek günlerinizi de güçlü kılacaktır. Bu mesleğe gönül vermiş çalışanların kendilerine hedef koymaları gerekir. Çıraklığını yaptığınız işin ustası olarak yola devam edebilirsiniz ama bu herkes için geçerli olmuyor, çoğu zaman çok sabırsızca hareket edip emek sarf etmeden, bedel ödemeden kendilerini daha üst mertebede bulmak isteyen çalışanlar merdivenleri tek tek çıkmadıkları için çatıdan nasıl ineceklerini bilmiyorlar ve maalesef ki sektör değişikliğine gidiliyor. Oysaki merdivenleri tek tek çıkıp, sabrederek adım adım çok daha farklı yerlere gelip hedeflerine ulaşabilirlerdi. Hedefsiz bir insanın yol alması söz konusu olamaz çünkü nereye gideceğini, ne yapacağını bilmiyor. Oysa hedefi olan insanlar şartlar ne olursa olsun hedef koydukları için zaten hedeflerinin %50 sini cebine koymuş oluyor geriye kalan %50 de zaman içerisinde çok çalışarak, üreterek, elde edilebiliyor.

      

Ben Ramazan Aslan’ım

Başarılı olmak istiyorsanız sizin çizgileriniz olacak. Karar alma yeteneğine sahip olacaksınız. Ne yaptığınızı bileceksiniz. Gücünüzü hissedeceksiniz. Gücünüzün ne olduğunu bilemiyorsanız nasıl ve nereye harcayacağınızı da bilemezsiniz. Gücünüzü ve kendinizi anlamakla başlayın her işe.

Aska Otel kendi yöneticisini kendi yetiştirir

Aska bugün geldiği seviyeye çalışanlarıyla, onların büyük emek ve katkılarıyla gelmiştir. Her Aska çalışanı da bunun bilincindedir ve şunu çok iyi bilir ki hepsinin önü açık.  Eğer terfi sırası geldiyse yeni bir otelde Aska çalışanı terfi etmiş olarak yoluna devam edeceğinin bilincindedir.

Aska Kurum kültürü yıldızlara açıktır, yıldızlarını otel misafirleri belirler. Sektörde doğru işler yapan başarılı çalışanlara da hedef kariyerlerinde kapıları açıktır.

“ Bize güç katacak yıldızlarla da yıldızı parlatmak bizim hedeflerimizin arasındadır” diyor otelciliğin üstadı.

        

Türkiye turizmi çalışanıyla dünyaya örnek olabilecek bir modeldir

Turizm ve otel çalışanları sektör için ihtiyaç olan her konuda kendilerini geliştirdiklerini görmekteyiz. Yani işe başlayan bir otel çalışanının ihtiyaç olan dil ise kısa bir süre içerisinde yabancı bir dili konuştuğunu görebiliyoruz ve bunun gibi daha birçok şeyi…

Beyaz bir kağıda isminizi yazdıracağınız kişiyi bilmelisiniz. Kimlerle yan yana geleceğinizi ve isminizi kimlerle yaşatacağınızı mutlaka iyi bilmelisiniz. Güven ve verilen sözü yerine getirmek bizim için çok değerlidir.

      

2012/2013 ve önümüzdeki 2014 turizm sezonunu değerlendirecek olursanız;

Öncelikle dünyadaki ve Mısır da ki savaşların bitmesi en büyük insani isteğimizdir. Eğer Mısır’da hala sıkıntı sürerse yoğun bir talep ile karşılaşırız 2013’e göre tek haneli bir  artıyla Mısırda ki savaş devam ederse çift haneli bir artıyla kapanış yaparız.

Suni yaşanılanlardan arınıp gerçeklerle baş başa kalarak gerçekten ders alarak planımızı programımızı yapalım. Mısır’da her şey güllük gülistanlıkmış gibi gerçek doluluk analizleriyle programlamaları yapmalıyız. 2013 yaz sezonuna bakarsak Temmuz’da hiç beklenilmeyen bir düşüş yaşadık Mayıs-Haziran iyi geçti Temmuz ve Ağustosta ise kısa vadeli zaman zaman doluluklarda zorluklar yaşanıldı ki bu aylar otelcilikte en iyi kazanılan aylardır. Ağustos ile birlikte Eylül ve Ekim verileri çok iyi. Doluluk oranı ile kazanılan arasında mutlu olunur mu onu hep birlikte göreceğiz. Karlılıkta herkes istediğini yakalayamayabilir. Aska Otelleri olarak 2012’ye göre daha iyi verilerle ciro ve doluluk oranı Temmuz’u biraz zayıf geçirmekle beraber bütçelerimizi yakalamış olarak yolumuza devam ediyoruz. Yılsonun da 2012’nin üstünde bir dolulukla kapatacağız. Bu cirolarımıza da yansıyacak. Ancak artan maliyetlerden dolayı karlılığımızı kestiremiyoruz. Doluluğumuzda artış var ciromuzda geçen sene seviyesi…

     

Aska otelleri herkesin rahat edebildiği bir otelcilik anlayışına sahiptir.

Misafirlerinin talebine göre yol alır

Aska otelleri 2014 itibariyle gerek yurt içi gerekse yurtdışında farklı bölgelerde rantabl olan her projenin içerisinde olacaktır.

          

2014 Baharında Aska Lara Geliyor

Aska Lara Deluxe; 540 oda,1500 yatak kapasitesiyle önümüzdeki ilkbaharda Türk turizmine ve otelciliğine artı değer katmak üzere büyük bir heyecanla, ince eleyip sık dokunarak özverili bir çalışmayla Aska zincirine katılan yepyeni otelimiz olacaktır. Tüm dünya genelinde Aska otel misafirlerinden gelen yoğun talep üzerine hizmete açacağımız özel bir tesisimizdir. Türk turizmine Aska Lara Deluxe ve daha yeni birçok tesisi kazandırmak bizler için onurdur.

 

       

Yeni logomuz ile beraber pırlantaları parlatacağız…

Aska, bugüne kadar kendi imkanlarıyla bakır olan işletmeleri pırlanta yapıp yılları ve yolları kat etmiştir ve bu süreçte otelcilik tecrübesine hep bir artı ekleyerek çalışanına, misafirlerine ve iş ortaklarına verdiği güvenle, kendi öz kaynakları ile bugünlere gelmiştir. Yarınlara ise; pırlanta olan tesislerin parlaklığını artırarak her yerde var olarak devam edecektir.

Ramazan Aslan kolay olunmuyor, onun mücadelesini sizlerle paylaşmak beni her defasında heyecanlandırıyor, umutlandırıyor, inancın yarınların müjdesi olduğunu hafızalara kazıyor. Turizm sektörünün üstadı bu isimi daha çok yazacağız paylaşacağız.

Tatil tadında kalın…