BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Asılacaksınız Tayyip bey!

Sözün sahibi şair Kudret Kobal.. Diyor ki; "Düğün videomuzu tersten oynattıkça sevinçten uçuyorum. Yüzükler çıkıyor karım salondan çıkıp arabaya binip gözden kayboluyor. Süper!"

Sözün sahibi şair Kudret Kobal.. Diyor ki; "Düğün videomuzu tersten oynattıkça sevinçten uçuyorum. Yüzükler çıkıyor karım salondan çıkıp arabaya binip gözden kayboluyor. Süper!"

Şairin yaptığı yüzde gülümseme oluşturan bir espri..

Ancak günümüzde hayatı böyle yaşamak isteyenler de yok değil.. Yani mümkün olsa bir video misali hayatı tersine döndürecek..

Hayaller başka başka..

Mesela;

Kimi taaa Hazreti Muhammed'in yaşadığı döneme kadar sarmak istiyor.. O devirde yaşamın hayali var beyninde.. Bu nedenledir ki yaşam ve hayat videosunu beynlerinin içinde o döneme kadar sarıyor ve orada takılı kalıyorlar..

Cübbeyi, sarığı, asayı ve şalvarı, "Ama benim peygamberim de böyle giyiniyordu" diyerek kullanmaları ondan.. "Acaba benim peygamberim bu devirde yaşasa nasıl bir kıyafet seçimi yapardı." diye asla düşünmeden..

Bir keresinde, "Benim peygamberim bu devirde yaşasaydı en marka kıyafetleri giyerdi.. Eminim Vakko'dan bile giyinebilirdi" dedim diye "kafir" ilan edilmiştim bu cenah tarafından..

Bu fikrimi hala savunuyorum.

Terzinin olmadığı, kuaförün bulunmadığı, şapka veya külahın yapılamadığı  bir dönemden bahsediyoruz.. "Lostralar, kalıp kalıp iskarpinler vardı da Hazreti Muhammed migiymedi?" diye diretecek kimse var mı? Ya da "Ütü vardı da kiyafetlerini asla ütületmezdi" diyen?

Neyse...

Konumuzdan sapmayalım..

Bir başka kesim var ki onlar hayat videosunu bazen Atatürk dönemine, bazen de Adnan Menderes dönemine kadar sarmak istiyor.

Durumları çok daha farklıdır bu kesimin..

Yani evinin çatısı akıntı yapsa, "Atam atam kalk bak senin ülken ne hale geldi" diyebiliyor bu zaman tünelinin ilginç yolcuları.. Ayakları taşa takılsa "Atatürkçüyüm diye bana çelme takıyorlar" diyebiliyorlar..

Onlara göre Atatürk'ün savaş öncesi ilk ayak bastığı Samsun'daki yer asfaltlanmamalı, onun yaptırdığı tren yolları olduğu gibi kalmalı, iyi yönde olsa dahi, bir milim ileri gidilmemeli..

Onlara göre Gökyüzünün Allah'ı bildiğimiz Allah, yeryüzünün Allah'ı ise Atatürk..  Atatürk'ü onlar gibi sevmelisin.. Kalbinde, ruhunda ve benliğinde sevmek yetmez.. Bunu göstermelisin..

Tıpa tıp onlar gibi. Büstünün önüne gitmeli, eğilmeli bükülmeli, ağlamalı, nara atmalı ve yardım dilenmelisin.. Yoksa sevmiş falan sayılmazsın..

"Kul sıkışınca Allah'a sığınır" diye bir tabir vardır ya hani..

Hayır..

Onlara göre gerçek Türk ve gerçek vatansever sıkışınca önce Atatürk'e sığınmalı.. Hemen posterlerini almalı meydanlara dökülmeli.

Ya da ne bileyim Anıtkabir'e koşmalı..

"Atam diril de kurtar bizi" diye sloganlar atılmalı..

Bu çözüm olmadı mı?

O zaman video bu kez ileri sarılmaya başlanıyor..

Nereye kadar mı?

Tam Adnan Menderes dönemine kadar.. Hani asıldığı döneme kadar..

***

Sevgili dostlar..

Ekranda şu anda gördüğünüz bu fotoğraf son dönemlerde sosyal paylaşım sitelerinde sıkça dolaşmaya başladı..

menderestayyip.jpg

Kimler tarafından mı?

Yukarıda bahsettiğim malum kesim tarafından tabi ki..

Fotoğrafın altında ise şu not yazılı: "Menderes gibi geldin, O'nun gibi gideceksin hain..."

Bu fotoğrafa hanginiz ne yorum yapar bilemem..

Ben sadece, alçaklığın belgesi diyorum..

Yukarıda da dedim ya hani..

Atatürk seviciliği yapanlara göre eğer Atatürk'ü seviyorsanız bu fotoğrafı beğendiğinizi ilan edip, daha çok kişiye yayılması için de ayrıca canla başla çalışıp çabalamanız gerekiyor.

Yapmıyorsanız tam bir vatan hainisiniz demektir..

Menderes için, "Çocukları kıyma makinalarında öğüttü ve etlerini vatandaşa yedirdi" diye iftira atıp darağacına götürenler..

AK Parti iktidarını devirmek için, bizzat Abdullah Öcalan'dan ve PKK liderlerinden yardım isteyenler, "Biraz kan dökülmeli biraz asker öldürülmeli size ihtiyacımız var" diyen yargı mensupları..

Türkiye'yi karıştırmak için Danıştay cinayetini planlayanlar ve gerçekleştirenler..

Onlarca Türk askerinin PKK'lı teröristler tarafından katledilişini Heron görüntülerinden canlı izleyen sözde paşalar.. Darbe planları yapan, milleti Saraçoğlu Stadı'na doldurmayı hayal eden rütbeliler..

Atatürk adını kullanıp parasına para, malına mal katan mülkperestler..

Bunların tamamı Atatürkçü ve vatanperver olabilir ama siz asla ve kat'a olamazsınız.. Bu fotoğrafı beğenip yaymak, Atatürk ve Türkiye'yi sevdiğinizi göstermeniz için size sunulmuş son bir şans..

Ne yapacaksınız?

Lanetleyecek misiniz?

Yoksa beğenecek misiniz?

Sizin hayat videonuz nereye kadar geri sarıyor?