BIST 9.558
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.479,65
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak zamlı asgari ücret yeni maaşlar. 2018'e sayılı günler kala asgari ücret maaşları merak ediliyor. Kemal Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklamada asgari ücrete değindi. Peki Kılıçdaroğlu asgari ücret için ne dedi?

Abone ol

Milyonlarca işçinin merakla beklediği asgari ücret 2018 ile ilgili bilgiler gelmeye başlıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücret açıklamasından sonra gözler asgari ücrete çevrildi. Peki bu yıl asgari ücret ne kadar olacak kim ne öneriyor? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 gün önce CHP Emek Bürolarınca düzenlenen "Taşeron İşçilik Çalıştayı"nda yaptığı açıklamada asgari ücretin en az 2 bin TL olmasını gerektiğini söyledi. Bugün de grup toplantısında asgari ücretin en az 2 bin TL olması gerektiğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:  Asgari ücret üzerinden para ödeniyor ama o paranın bir kısmı sonra taşeron tarafından tahsil ediliyor. Biz bu gerçeği de biliyoruz. İş kazalarında ölen işçilerin büyük bir kısmı taşeron işçiler. Kadroları çalışanlara verilen yakıt, ulaşım, aile ve çocuk yardımı gibi pek çok yardımdan taşeron işçileri yararlanamıyor. Kamuda çalışan taşeron işçiler yıllardır kadro vaadi ile oyalanmakta ve adım atılmamakta. Asgari ücret net 2 bin lira olmalı dedim. Hatırlar mısınız? Asgari ücret net 1500 lira olsun dediğim zaman kıyameti koparmışlardı. Ne yaptık? Bizim bütün belediyelerde asgari ücret net 1500 lira dedik. Demek ki oluyor. Biliyorum, 2 bin lira asgari ücret olur mu? Evet olur. Asgari ücret vergiden muaf olur. Zaten otomatikman 2 bin lira yapıyor. Söylediğim sözün hangi gerekçe ile söylendiğini bilsinler. Asgari ücret tespit komisyonunda görüşülecek. Asgari ücret önümüzdeki dönemde en az net 2 bin lira olmalı. 2 bin lira yüksek. Buna karşı çıkanlara şu teklifi yapıyorum: Ayda 1400 lira verelim sadece bir ay ve geçin diyelim.  

ASGARİ ÜCRET 2018 NE KADAR OLACAK?

Hükümet kanadından ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. İlerleyen günlerde asgari ücretin 2018 yılında ne kadar zam alacağının açıklanması bekleniyor.