BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak hesaplama nasıl yapılıyor?

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak asgari ücret yeni yılda zamlı maaşlar. Asgari ücret yeni yılda nasıl belirlenecek? Asgari ücret 2018 son bilgiler internethaber'de.

Abone ol

2018 yılında asgari ücret ne kadar olacak asgari ücrete ne kadar zam gelecek şimdiden merak edilmeye başlandı. Yeni asgari ücretler ne kadar olacak nasıl hesaplama yapılacak? 

Doğrudan 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri, aralık ayının ilk haftasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek. Şu anda brüt asgari ücret 1.777,5, net ise 1.404,6 TL olarak uygulanıyor.

ASGARİ ÜCRET NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye’de asgari ücret uygulaması 1036 sayılı İş Kanunu (1951) ile başladı.

 Bu komisyonda, en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için işçi tarafını Türk-İş temsil ederken, işveren tarafı adına masaya TİSK oturuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılan ilk toplantının ardından işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanan komisyon, son toplantısını yine Bakanlıkta yapıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın, çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.