BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71

Arda Turan polemiği…

A Milli Futbol Takımımızın kadrosu her açıklandığında, herkesin baktığı ilk isim Arda Turan oluyor...

A Milli Futbol Takımımızın kadrosu her açıklandığında, herkesin baktığı ilk isim Arda Turan oluyor. Merak edilen en önemli husus bu. Arda kadroda mı? Bu mevzunun gereğinden fazla uzadığını düşündüğüm için bir şeyler yazmak istedim. Başından değinmek istediğim bir yer var; Ülkemizde futbol üzerine oldukça derin bilgi sahibi olan yaklaşık 30 milyon kişi olduğu için, ben haddimi aşmadan sadece durumun farklı pencerelerden nasıl göründüğünü yazacağım. Yoksa amacım futbolu sportif çerçevede ele almak değil. Ne haddime!

Olayın Arda cephesi; Arda Turan’ın yerinde kim olsa, Milli Takıma alınmayışının saçma ve yersiz olduğunu düşünür. Sonuna kadar da haklı. Türk futbol tarihine bakarsak bunu görmekte zorlanmayız. Dünyanın en iyi futbol takımlarından birinde oynama şansını yakalamış kaç futbolcumuz var? Bu şansı yakalayanlar arasında kaçı Arda kadar süre alma fırsatı buldu? Kaldı ki, Arda’nın bu sezon iyi futbol oynadığını neredeyse tüm yorumcular söylüyor. Dolayısıyla, Arda Turan’ın bu şartlar altında Milli Takım kadrosuna dahil edilmemiş olmasının mantıksız gelmesi doğal. Yine önemli yorumcuların söylediklerine göre: Milli Takımımızın teknik anlamda Arda Turan’a ihtiyacı varken.

Olayın Fatih Terim cephesi; Türk futbol tarihine, futbolcu olarak olmasa bile, teknik direktör olarak adını altın harflerle yazdırmış birinden bahsediyoruz. Buna katılmayanlar olabilir ancak Fatih Terim’in teknik direktörlük kariyerinde elde ettiği başarılar ortadayken, katılmayanların ne düşündükleri çok önemli gelmiyor bana. Konuya dönelim;

TFF, Milli Takımımızı yönetmesi adına Fatih Terim’i işin başına getirdi mi? Getirdi. Yani Milli Takım kadrosuna hangi oyuncuların çağırılacağı Fatih hocanın inisiyatifinde mi? Evet. İyi de o zaman Fatih Terim’de kendince haklı. O da kendi açısından diyor ki: “Kardeşim bana bu yetkiyi verdiyseniz, bırakın bildiğim gibi yapayım.”

İşte burada çok önemli bir husus ortaya çıkıyor; Yöneticilik!.. TFF Yönetim Kurulu bu duruma el koymalı ve gereken ne ise bir an evvel yapmalıdır. Fatih Terim ile Arda arasında neler yaşandığını hiçbirimiz tam olarak bilmiyoruz. Ancak yöneticiler yaşananları detaylı bir şekilde öğrenip, atılması gereken adımları atmalıdır. Çünkü şuan ki durum Milli Takımımıza zarar veriyor. Arda kadroya alınsın demiyorum. Alınmasın da demiyorum. Ancak konunun sürüncemede kalması ne açıdan bakarsanız bakın kötü diyorum…

***

Alçak dağları siz mi yarattınız?

Bazı insanların egoları o kadar güçlüdür ki, alçak dağları kendilerinin yarattığını düşünürler. İşte bu tip insanlar için kısa bir hikaye…

“Adamın biri, çarşıdan aldığı fidanı toprağa dikmiş. Sonra arkasındaki sus testisini almış. Ve küçük fidanla konuşmaya başlamış:

- ‘Senin yaşamın benim elimde küçük fidan.’

- ‘Eğer sana su vermezsem ölüp gideceksin.’

- ‘Şu anda can suyuna ihtiyacın var. Bu sıcakta kavrulursun. Bu sebeple her şey benim testideki suyu dökmeme bağlı.’

Kibrinin esiri olan adam küçük fidanla bu şekilde konuşurken, birden bire hava kararıvermiş, soğumuş ve yağmur atıştırmaya başlamış…”

Sağlıcakla kalın…