BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  GÜNCEL

Aranan PKK'lı teröristin mektubu bulundu!

Adıyaman'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Şehriban Tunç'un evinde, oğlu olduğu tespit edilen ve İçişleri Bakanlığının Aranan Terörist Listesi'nde gri kategoride yer alan "Zülfikar" kod adlı Yusuf Tunç'un yazdığı mektup bulundu.

Abone ol

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir mermer ocağı şantiyesini ateşe vererek, ihbar üzerine olay yerine hareket eden jandarma ekiplerinin bulunduğu zırhlı araca bombalı saldırı düzenleyen terör örgütü PKK/KCK mensuplarının yakalanması için başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Şehriban Tunç'un, İçişleri Bakanlığının Aranan Terörist Listesi'nde gri kategoride yer alan Çelikhan nüfusuna kayıtlı "Zülfikar" kod adlı Yusuf Tunç'un (34) annesi olduğu ortaya çıktı.

Tutuklanan Tunç'un evinde yapılan aramalarda ise mektuplar ele geçirildi. Yapılan detaylı incelemede mektupları Tunç'un aranan terörist listesinde gri kategoride yer alan oğlu "Zülfikar" kod adlı Yusuf Tunç'un yazdığı belirlendi.

ANNESİNDEN YEMEK VE İLAÇ İSTEMİŞ
Mektuplarda teröristin, annesine acil olarak yiyecek, içecek, erzak, ağırı kesici ve antibiyotik ilaç göndermesini istediği ortaya çıktı. Teröristin annesine yazdığı mektuplarda, ayrıca Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta terör eylemleri yaptıktan sonra Kandil'e gideceğini ve orada örgütün sözde üst yönetiminde yer almaya çalışacağını belirttiği öğrenildi. Öte yandan anne Tunç'un terör örgütü PKK'ya para topladığı da iddia edildi.