BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.494,64
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Araç muayenesinde hafif kusurlar 2017 - Neler kontrol ediliyor?

TÜVTÜRK'ten randevu alıp araç muayenesi gidildiğinde hafif kusurlar listesinde yer alan bir hata varsa muayeneden geçiyorsunuz. Peki araç muayenesi nasıl yapılıyor, neler kontrol ediliyor? Cam film muayeneden geçiyor mu?

Abone ol

Cam filmi yasağı Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bir düzenleme de araç muayene istasyonlarında yapıldı. Muayenede cam filmi ve sonradan boyanmış camlar 'ağır kusur' kapsamına alındı. Cam film eskiden hafif kusur sayılıyor ve muayeneden geçiyordu. Peki ağır araç muayenesinde neler kontrol ediliyor araç muayenesi hafif kusurlar listesinde neler var?

TÜVTÜRK tarafından cam filmin hafif kusurdan ağır kusura geçirildiğinin duyurulduğu açıklamada şunlar kaydedildi; "TÜVTÜRK, muayene hizmetinin daha hızlı ve sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilebilmesi amacıyla araç sahiplerini cam filmi ve sonradan boyanmış camlar ile ilgili gerçekleşen düzenleme konusunda uyardı. Buna göre, daha önce ‘Hafif Kusur’ olarak değerlendirilen araç cam filmleri ve sonradan boyanan camlar yeni düzenleme ile ‘Ağır Kusur’ sayılacak. Bu araçlar, araç muayenesinden geçemeyecek. Cam filmi ve sonradan boyanmış camı bulunan araç sahiplerinin, araçlarını orjinal haline getirerek muayeneye gelmeleri gerekmektedir."

Araç muayenesindeki hafif kusurlar neler tam listesi: Araç muayenesi sırasında hafif kusur belirlendiğinde muayeneden geçebiliyorsunuz. 

Araç muayenesi ağır kusurlar listesinde neler var. Araç muayenesi sırasında TÜVTÜRK sizi ağır kusurlar listesine alırsa bu muayeneden kaldığınız anlamına geliyor. Bu durumda kusurun giderilmesi ve tekrar muayene için randevu alınması gerekiyor.
ARAÇ MUAYENESİ AĞIR KUSURLAR TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN