BIST 9.793
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.431,92

Antalya, Tatil ve Hayattan Kareler…

Malum yaz geliyor Antalya’da da yivli minare, kesik minare, saat kulesi, tarihi Kaleiçi bölgesi, yat limanı, Termessos antik kenti, Side, Perge, Aspendos, Phaselis, Olympos gibi birçok tarihi ve kültürel gezi noktaları, Toros dağlarının eteklerinde falezl

Merhabalar,

Bu hafta Antalya’daydım, malum yaz geliyor Antalya’da da yivli minare, kesik minare, saat kulesi, tarihi Kaleiçi bölgesi, yat limanı, Termessos antik kenti, Side, Perge, Aspendos, Phaselis, Olympos gibi birçok tarihi ve kültürel gezi noktaları, Toros dağlarının eteklerinde falezlerin üzerindeki bu turizm cennetini vazgeçilmez tatil merkezi olarak karşımıza çıkarıyor. Antalya merkez başta olmak üzere Kundu, Lara, Belek, Kemer, Side ve Alanya gibi birbirinden farklı özelliklerde gerek mimarisi, gerek hizmet anlayışıyla farklı taleplere cevap veren otellerde tatilcilerin bu seneki tatil planlarında önemli bir yer tutuyor. Tur operatörleri farklı tatil paketleriyle tatilcilere bu otelleri sunarken bu yıl güney yörelerinde oldukça hareketli bir yaz sezonu tatil severleri bekliyor. Ortalama 50 TL’den 400 TL ve yukarısı değişen fiyat aralığıyla her keseye göre tatil mevcut aynı zamanda da kültür turları da yaz aylarında ülkemizi gezerek, görerek, keşfederek yaşamak isteyen tatilcilerin beğenisine sunuluyor.

  

Ben de bu hafta Antalya’nın portakal, yasemin kokan sokaklarında keyifli bir televizyon programıyla yurtiçi ve yurtdışında bizleri izleyen ve takip eden siz değerli okuyucu ve izleyicilerimle yine buluşma şansı ve heyecanını yaşadım.

  

Antalya’daki izlenimlerimi bu linkten izleyebilirsiniz.

  

Vefa Çelik ve Ekibine Teşekkürler

Türk turizminin Antalya şehir merkezindeki önemli otellerinden Antalya Ramada Oteli Vefa Çelik ve ekibinin göstermiş olduğu ilgi, alaka ve özverili çalışmalarından dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum.

  

Bazı Anlar Vardır ki…

Bazı anlar vardır heyecanı özleyişi görmeden gitmesini hatırlatır, duygular canlanır, anlam kazanır gözler dolar, veda anidir gelen. Ülkeler, iklimler ayrılır uzaklaştıkça derin bir özleyiş anlam kazandırır, kalpleri birleştirir sımsıcacık, sanki onu bir daha hiç görmeyecekmişsiniz gibi bir his kaplar, bir an bütün iklimler uzaktır. İşte tam tamına böyle bir andı Atatürk Havalimanı dış hatlar Finlandiya Helsinki 08:40 uçuşu yolcularından biride kardeşimdi. Gözleri doldu, belli etmemeye çalıştığı. Tam uçağa geçiş anında yakaladım onu biletini görevliye verirken. Yetişemeyeceğim göremeyeceğim telaşıyla pasaport kuyruğu derken son anda gördüm uğurladım, selamladım ve düşündüm; keşke yakınlarımızı dostlarımızı, tanımadığımız herhangi bir insani bu fani dünyada hiç kırmasak üzmesek olur olmaz şeyler için, çok mu şey istemiş oluruz... Öyle iste dostlar hasret gurbet buram buram toprak kokan bir sevdadır diyorum yasamak sizlerle paylaştıkça çoğalan…

Tatil tadında kalın