BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,04
ALTIN 2.324,67

Antalya Şehiriçi Otelleri

Ülkemizin turizm denilince, otel denilince şüphesiz akla gelen en önemli şehirlerinin başında Antalya geliyor. Antalya şehiriçi otelciliğinde neler oluyor? hangi markalar Antalya'ya veda ediyor.

Merhabalar,

Ülkemizin turizm denilince, otel denilince şüphesiz akla gelen en önemli şehirlerinin başında Antalya geliyor. Her geçen gün artan yatak kapasiteleri, on milyonun üzerinde gelen turist sayısı ülkemiz ekonomisi adına da diğer sektörlere olan katkısı adına da artıları şüphesiz çok büyük.

 

          

Antalya Şehiriçi Otelleri Nereye Gidiyor?

Antalya’da şehir otelciliği anlayışı istediği istikrarı, verimliliği ne kadar sağlıyor tartışılır. Gerek yatırımcı gerek markalar bakımından ne yazık ki kısır bir döngüye yenik durumda Antalya. Her şey dahil sistemde dünya ölçeğinde çok önemli bir boyutta tercih edilen Antalya’da Kemer-Lara-Kundu-Belek-Side-Manavgat-Alanya’da farklı bütçelere yönelik en alttan en üste birçok otel hizmet veriyor.

             

Oteller bölgeleri her geçen gün büyük bir ivme kazanıyor ama gel gelelim aynı şeyi şehir merkezi için söylemek mümkün değil.  Neden diye sorarsanız Antalya gibi ülkemizdeki turizmin dengelerini belirleyen bir şehir güçlü otel markalarının tercih sebebi değil?  Hep muallakta, düşünüyoruz da kalan bir yaklaşım ve belirsizlik söz konusu. Bunun üzerine birde halihazırda Antalya şehir merkezinde olan ülkemizde ve dünyada bilinen otel markalarının da Antalya’dan bir şeklide vazgeçmesi, elini ayağını çekmesi niye? Geçtiğimiz yıllarda dünyadaki güçlü otelcilik markalarından Sheraton Antalya şehir merkezinden çekildi, bu yıl ise ülkemizin seçkin otel markası Hilside sonrasında Antalya Dedeman çeşitli nedenlerle el değiştirdi.

        

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Onur Ödülü The Marmara Otelleri Kurucusu Oğuz Gürsel’e verildi. The Marmara otelleri ülkemiz turizminin güçlü ve seçkin bir markası, şehir otelciğinde dünya vizyonuna sahip kurumsal kimliği, çalışanlarına ve misafirlerine gösterdiği duyarlılıkla örnek gösterilen The Marmara otellerinin Antalya şehir merkezinde yer alan The Marmara Antalya otelini satacağı, uzun süredir konuşuluyor.  Bu konuşulanlar olursa Antalya şehir otelciliği böylesine pırlanta değerinde bir otel grubunu kaybetmiş olacak.  Umarız sadece söylenti olarak kalır, bu veda gerçekleşmez,  The Marmara grubu Antalya’dan ayrılmaktan vazgeçer. Ve dünyaca ünlü güçlü otel zincirleri de yatırımlar yaparak ülkemiz için çok önemli olan bu şehre artı değer katar. Şehir otelciliğinin Antalya’da gelişmesi demek Antalya şehir merkezinin de gerek turizm gerekse ekonomiye çok büyük katkısı olması demek. Özellikle şehir otelciliğinde oda-kahvaltı şeklinde hizmet verilmesi ( istisnalar hariç) doğal olarak şehre de bir hareketlilik getiriyor.

           

Antalya gibi deniz kum güneş bir tarafa, tarihsel ve kültürel değerleriyle de önemli olan bir şehrin daha hareketli daha dinamik olması için gerekenler yapılmalıdır. 30 yılı aşkın süredir Antalya şehir merkezi ile özdeşleşmiş Antalya klasiği olan Divan Talya Otelinin şuan kapalı olması da şehir de eksikliğini hissettiriyor. Antalya şehir merkezinde otelcilik adına son durum özetle bu.

Sizlerle paylaşmak istedim, sizlerin bu konudaki değerli görüş ve önerilerinizi de beklerim. Sizce neden, niçin ve daha fazlası?

Tatil tadında kalın.