BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,31
HABER /  GÜNCEL

Ankara'yı kar soğuğu sardı son hava durumu nasıl?

Ankara hava durumu haritalı 5 günlük son raporu meteoroloji açıkladı. Ankara'da dondurucu soğuklar 2 Mart Cuma gününe kadar etkili olacak. Yüksek kesimlerde kar yağışının gece saatlerinde başladığı Ankara'da yarın, yani 28 Şubat Çarşamba günü kar yağışı etki alanını genişletecek. Hafta boyunca Ankara'da en yüksek sıcaklık değeri 4 derece olacak. Peki Ankara'da yarın tatil mi gözler Ankara Valiliği'nde.

Abone ol

Ankara hava durumu nasıl, 5 günlük haritalı tahmini meteoroloji yayınladı. Ankara'da özellikle gece saatlerinde dondurucu soğuklar var. Bugün karla karışık yağmur şeklinde görülen yağışlar yarın yani 28 Şubat Çarşamba günü yerini kar yağışına bırakacak. Özellikle Ankara'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini iyice arttıracak.Peki yarın yani 28 Şubat Çarşamba günü Ankara'da okullar tatil olur mu, gözler şimdiden Ankara Valiliği'ne çevrildi.  

Ankara bugün sabah saatlerinde yağmurlu, sonra gün boyu çok bulutlu geçeceği, ancak Çarşamba günü öğleden sonra yağmurla başlayacak yağışın akşam saatlerinden sonra soğumayla karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi beklenmektedir.

Kar yağışının Perşembe günü sabah saatlerine kadar etkili olduktan sonra kesileceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklığının Perşembe günü ve Cuma sabahı hissedilir derecede azalması tahmin edilmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK: Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Giresun, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya Kesiminde kar, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Erzurum, Erzincan, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ YOĞUN KAR YAĞIŞI VAR: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın güneyi ile Kıyı Ege’de kuvvetli yağmur ve sağanak, Trakya Kesimi’nde yoğun kar şeklinde, Diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların zamanla Marmara Bölgesi, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşmesi bekleniyor.. Rüzgarın; Marmara’da kuzeydoğu (poyraz), Ege, İç Anadolu ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güneybatılı (lodos) yönlerden kuvvetli yer yer fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahminediliyor.

PERŞEMBE GÜNÜ BU İLLERE SAĞANAK ALARMI:  Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz’in doğu kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.