BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  SPOR

Ankaragücü 10 kişiyle savaştı: Erzurum'da 3 puanı kaptı!

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor, MKE Ankaragücü'nü ağırladı. Konuk takım 8. dakikadan itibaren 10 kişi oynadığı mücadeleden 1-0 galip ayrıldı.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında BŞB Erzurumspor sahasında MKE Ankaragücü'ne 90. dakikada yediği golle 1-0 mağlup oldu.

MKE Ankaragücü'nde Bacary Kone, BŞB Erzurumspor'lu futbolcu Emrah Başsan'a yaptığı sert müdehale sonucu hakem Serkan Çınar'ın VAR'a başvurması sonucu 8. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

10 kişi kalan rakibine BŞB Erzurumspor ilk büyük tehlikesini 41. dakikada Gilles Sunu ile buldu. Sağ kanattan içeriye gönderilen topa gelişine vuran Sunu'nun şutu az farkla auta gitti.

İlk yarıda en net fırsat 42'de BŞB Erzurumspor'dan geldi. İçeriye gönderlen ortada Özer Hurmacı kafa ile topu Munsy'e bıraktı. Altıpas içerisinde topla buluşan Munsy topa istediği gibi bir kafa vuruşu yapamadı ve top auta gitti.

İlk yarıda skor değişmeyince devre arasına 0-0'lık skorla girildi.

İkinci yarıya da ekili başlayan BŞB Erzurumspor Gilles Sunu ve Munsy ile etkili pozisyonlar geliştirmesine rağmen şutlarında isabeti bulamadı.

85. dakikada ceza sahasına gönderilen ortada oyuna sonradan dahil olan Lennart Thy'nin vuruşunda kaleci Hopf gole izin vermedi.

90. dakikada hızlı gelişen MKE Ankaragücü atağında Erdem Özgenç'in pasına hareketlenen Kenan Özer ceza sahasında topla buluştu ve golünü atarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve MKE Ankaragücü 82 dakika 10 kişi oynadığı karşılaşmada BŞB Erzurumspor'u 1-0 mağlup etti ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bu sonuçla MKE Ankaragücü puanını 10'a yükseltirken, BŞB Erzurumspor 2 puanda kaldı ve Spor Toto Süper Lig'in ilk 6 haftasında galibiyetle tanışamadı.