BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.442,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da su kesintisi tarih olacak

Başkentin yıllar içinde eskiyip çürüyen su şebeke sistemi yedek içme suyu hatları ile güçlendiriliyor. Yeni sistem su kesintilerine son verecek

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan ana arterlerdeki boruların yıllar geçtikçe yıpranması ve yetersiz kalması sonucu Mamak, Yenimahalle, Keçiören ve Çankaya bölgelerinde yapılan yedek içme suyu hatlarının yüzde 95'inin tamamlandığını bildirdi.

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, alternatif hatlarla, Ankara'yı besleyen tüm ana içme suyu borularının yedeklendiğini belirtti.

Çalışmalar neticesinde alt yapının daha güçlü hale geleceğini anlatan Gökçek, döşenen boruların en önemli özelliklerinden birinin en az 100 yıl kullanılabilmesi olduğunu ifade etti.

Hatlarda yaşanabilecek boru patlaması veya başka bir arıza halinde yedek olarak bekletilen ikinci hattın anında devreye alınacağını belirten Gökçek, bu sayede arızalanan bölgenin rahatlıkla onarılacağını ve su kesintisi yapılmayacağını kaydetti.

Gökçek, hat çalışmalarında bir diğer önemli noktanın da üst katlarda oturan ve basınç yetersizliği yüzünden su sorunu yaşayan vatandaşların, bu sorunlarının ortadan kalkması olacağını vurguladı.

Melih Gökçek, hat döşeme çalışmaları kapsamında ilk etapta Mamak bölgesini besleyen Altınpark'taki P9–P10 pompa istasyonları arasında bin 800 milimetrelik çelik boru döşendiğini ifade ederek, Altınpark caddesi ve Derme Sokak boyunca döşenen bin 280 metrelik hatla, Mamak bölgesine giden ana su borusunun alternatifli olarak çalışacağını kaydetti.

Çankaya'yı besleyen ana iletim hattına alternatif olarak döşenen hatların Macunköy'den başlayarak, TCDD Marşandiz İstasyonu'na kadar uzanan 4 bin 500 metre uzunluğundaki bölümünün yapımının tamamlandığını anlatan Gökçek, Keçiören ve Yenimahalle'de yapılan alternatif hat çalışması kapsamında döşenecek 25 bin 800 metre hattın tamamına yakın kısmının bitirildiğini söyledi.