BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Ankara’da faciadan dönüldü: 7 yaralı

Ankara’da faciadan dönüldü: 7 yaralı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde 9 katlı bir binanın giriş katında iddiaya göre doğalgaz sıkışmasından kaynaklı patlama meydana geldi.

Ankara’da faciadan dönüldü: 7 yaralı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde 9 katlı bir binanın giriş katında iddiaya göre doğalgaz sıkışmasından kaynaklı patlama meydana geldi. Patlamada 7 kişi yaralanırken, olay anına şahit olan bir vatandaş, “Camlardan öteki binalara atladılar” dedi.

Ankara’da faciadan dönüldü: 7 yaralı

Olay, Ankara’nın Çankaya ilçesi Kızılay’da meydana geldi. İddiaya göre, Necatibey Caddesi üzerinde bulunan 9 katlı binanın giriş katındaki tadilat halinde olan boş dükkanda saat 18.45 sıralarında doğalgaz sıkışmasından kaynaklı patlama meydana geldi. Çevrede büyük korku ve paniğe neden olan patlamada 7 kişi yaralandı.

Ankara’da faciadan dönüldü: 7 yaralı

Patlamayı gören çevre esnafının ihbarı üzerine çok sayıda polis, itfaiye, sağlık, UMKE ve AFAD ekibi olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak caddeyi ulaşıma kapattı. Olayın meydana geldiği binada bulunan dershanedeki öğrenciler de tahliye edildi. Sağlık ekipleri ise yapılan ilk müdahalenin ardından yaralıları kentteki çeşitli hastanelere kaldırdı. Olası bir ikinci patlama ihtimaline karşı caddedeki tüm elektrikler kesildi.

Ankara’da faciadan dönüldü: 7 yaralı

“Dükkanda otururken biranda patlama sesi duyduk” İtfaiye, bomba imha uzmanları ve Olay Yeri İnceleme ekipleri patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından belediye ekiplerine ait araçlarla caddeye yayılan camlar temizlenirken, trafiğe kapatılan caddede araçların geçişi kontrollü şekilde ekipler tarafından sağlandı. Patlamanın sesiyle iş yerinden dışarı fırlayan Ömer Aytuğ Kabadayı, “Dükkanda otururken biranda patlama sesi duyduk. Dışarı çıktığımızda karşı tarafın camlarının bizim dükkana kadar geldiğini gördük. Bir bayan vardı bağırıyordu. İtfaiye falan istiyorlardı. Büyük ihtimalle doğalgazdan kaynaklı bir şey oldu. İçeride bir patlama meydana geldi” dedi.